Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan kell elképzelni az apa...

Hogyan kell elképzelni az apa feladatait amikor 24 ezik az anya? Elméleti

Figyelt kérdés

Nem tervezünk mèg gyereket, csak gondolkodom.

Ugye amikor baba érkezik, általànos, hogy az apukàk nagy vehemenciàval dolgoznak meg vacsora az elvsmart es pihenés munka utàn es hètvégén nekik "jàr"hogy lelépjenek haverokkal.

Mindemellett az anya 24 ezik, ö kel éjszaka mert apuka ugy dolgozik, de nappal se aludjon mert ö làtja el a kicsit.

(Csak bnöm napi 6 oràt alszik ugy, hogy 2 orankent kel, azaz részletekben, mert mindig kel a baba)

Pàrom màr a fejemhez vàgta hogy de egy nö azert van otthon a babàval hogy ellàssa.

De ez egy szünetmentes 24 oràs munkat jelent mellesleg. És szerinte ez nem 24 ora melo hanem szünet meg ettöl boldog egy nö hogy hétvégén is csak a gyerekkel van, NEM egy ffi mélységesen lenezi azokat a nöket akiknek fontos a feltöltödes es elvàltak is olyanokat mondanak "..mert az asszonynak a buli fontosabb volt mint a gyereke"stb

Normalis csalàd erdekelne ahol apa dolgozik es igy szigoruan csak a nö kel éjszaka mindig 2 oràkat szoptatni meg fejni, nappal ugye az apap megint sehol, hétvégén meg ugye az apa lelèp mert neki az "jàr", vagy masik eset mikor inkabb othhagyjàk az egész csaladot inkabb mert pup a hàtukon.

Masik bnöm arra panaszkodott hogy van olyan fenykep ahol apa itatja a picit cumisüvegböl hogy ugy nez ki mintha milyen törödö lenne, közben ö forralta a vizet sterilizalta az üveget, napi 5 ször is, ö nyomozta ki melyik potlàs milyen összetevös, milyen idöközönkent jo adni stb, es az apa meg kegyesen itatja a picit egyszer egy foto erejéig mint egy hös.

Mashol meg kisebbsegi komplexusosak lesznek az apàk, hogy nehogymàr a nö legyen az istennö csak mert szült egy gyereket es ezt èrezteti is.

Leirnà valaki mi a norma? Hogyam müködik normalisan az egész? Hogy amikor apa hazajön fürdeti a gyereket hogy addig tudjon fözni az asszony, szoval akkor se pihenjen?es ennyi?

2020. márc. 11. 05:44
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%
Azért fogalmaztam úgy hogy, "én én én" , mert úgy állítottad be az apákat, hogy nem csinálnak semmit, hanem csak a haverokkal lógnak és csak egy fénykép erejéig segítenek. Én is ismerek ilyen "férfit", de nagyon sokan, nem ilyenek. Nem érzem magam hősnek, ez nálunk tök természetes.
2020. márc. 11. 07:03
 12/25 anonim ***** válasza:
26%
Nem kell mártírnak beállítani az anyát. Ha szoptatni akar évekig, az ő dolga. Onnantól ne is barja el, hogy apuka etesse a gyereket. Elég nehéz lenne megoldani, nem? Bár éppenséggel tudna fejni is, ha már anynyira lényeges az anyatej. Mehet dolgozni, ott törvény adta joga szünetét tartani ha fejni akar -sőt, apuka beviheti a gyereket szoptatni, ez is törvény adta jog. De akkor ugye anyuka nem játszhatja a mártírt. Baxus egyedülálló anya voltam a gyerekem születésétől kezdve. Senki nem volt mellettem, mégis megoldottam egyedül, rinyálás meg depresszió nélkül.
2020. márc. 11. 07:10
 13/25 A kérdező kommentje:

Jaj ez annyira kivitelezhetetlen.

Gyermekpszichologiailag egy ujszülött eleve szimbiozisban van az anyàval, a szoptatas testi kontaktus is meghatarozo lesz az eleteben hogy volt vagy nem, az apak jövedelme meg gyakorta magasabb minuszos is lenne forditva csinalni. Minimum fél év de jobb inkabb 1.5 ev mìg inkabb van az anya a kicsivel.

Nem azon agyalok hogyan passzoljam le.

Hanem hogyan oszlanak el a valosagban a feladatok. Kezdve attol hogy az apàk fel se kelnek ejszaka mert ök dolgoznak alapon.

Aztan hazajön max fürdetni gügyögni es ennyi. Bezzeg forditva. Hazajön az anya a munkabol es kezdödik a 2.müszak. mert ö anya.

Hagyom inkabb felejtösbe a témàt en ugy gondolom. Nagyon nem valo ez nekem.

Köstönet

Oke köszi biztos vannak jo apàk. De ez lutri.

2020. márc. 11. 07:19
 14/25 A kérdező kommentje:

Az egyedülàllo anyasàg az meg vegképp betenne. igen kibirhato nem martir az ember hanem tettrekesz anyaoroszlan. Csak epp a boldogsagot kimerülten nem lehet megélni.

Mig en azt latom bnöm gyerekében de cukor ö ugyanabban a pillanatban pelenkat ellenöriz.

El sem tudja magàt engedni atadni magàt csak az örömnek mert jaj ez meg jaj az kimerülten a tetejebe.

2020. márc. 11. 07:22
 15/25 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell kimerülni. Az a mártír anya. A normális anya magára is fordit időt. Bizonyos dolgokban a gyerek az első, másban saját maga. De nem kötelező gyereket vállalni,,
2020. márc. 11. 07:27
 16/25 anonim ***** válasza:
100%

Szia, először is: azt a sok anya baba pszichologias olvasmányt úgy ahogy van kb el kell felejteni. Nem szabad a gyerek rabszolgajanak lenni, ha mindent úgy akarsz csinálni, akkor kell dada meg bébiszitter, meg takaritono... A szoptatás meg ha inkább gond mint öröm, károsnak tartom ha igy nyomasztjak a friss anyukákat érte... Van amikor a tápszer a megoldás.

Olyan hamar felnőnek ám. És tényleg igaz hogy egy rosszabb éjszaka után te tudsz majd aludni napkozben viszont a férjed nem! Engem pl úgy segített a párom hogy hétközben rendeltuk az ebédet.

Egy szó mint száz: az én munkahelyem 9 órában farasztobb, mint a kisbabam 24 ben.

A barátnőd akitől ezt hallod szerintem csak nem mérték fel jól a helyzetet gyerek előtt sajnos...

2020. márc. 11. 07:34
 17/25 anonim ***** válasza:
100%

Jesszusom ezt a sok hülyeséget.

Jól kell párt választani, ez a kulcsa az egésznek.

Nekem a férjem is nagyon szeretett volna gyereket így belevágtunk. Tavaly szültem sürgősségi császárral. Alig tudtam mozogni utána, a férjem fürdetett, sajna a gyerek is hasfájós, volt így felváltva ringattuk. Tulajdonképpen a férjem mindenben kiveszi a részét. Fürdet, pelenkáz, vigyáz rá míg főzök, barátnőzök. Sőt Amikor másnap nem dolgozik a babával alszik, hogy nekem is legyen teljes éjszakám. De mi már 14 éve együtt vagyunk, nem vettem zsákbamacskát...

2020. márc. 11. 07:35
 18/25 anonim ***** válasza:
100%

Nagy ilyen férfinek mint a párod nálam semmi tisztelete

Valószínűleg ezzel a hozzáállással nem is lenne már a párom dehogy gyereket nem vállalnék vele az biztos

Mindezt úgy mondom hogy nálunk én kelek zömében mint két gyerekhez

De annak ellenére hogy az ételről is én gondoskodom meg tízórait uzsonnát is csomagolok a férjemnek

A férjem hogyha segítséget kérek

vagy csak önmagától látja hogy fáradt vagyok akkor elküld pihenni fürdeni (relaxációsra gondolok)

A kicsi még csak három hetes

De terhességem alatt képes volt este tízkor felmosni nekem (de végülis saját magának is )

Pedig ő nem csak dolgozik hanem mellette iskolába is jár sajnos emiatt nem túl sok időt tölt itthon

Cserébe mindig ő fürdet este

Nem tudom hogy mi a normális nekünk így megfelel

Ha valakinek megfelel ahhoz hogy a férj /apa csak a pénzt hozza házhoz és ezen felül “dísznek” van akkor nekik ez lesz a normális és ebbe bele sem lehet szólni

nem mindenki ugyan azt várja el egy kapcsolattól és egy család felállástól.

(Bocsi az írásjelek hiánya miatt de diktáló programot használtam)

2020. márc. 11. 07:55
 19/25 anonim ***** válasza:
100%
Sarkadra kell állni vagy nem kell neki szülni! Nálunk kegyetlen időszakot élünk reggel 6tól este 8ig a hiszti megy szeparációs szorongás és dackorszak kellős közepén! Reggel 8kor 500as vérnyomással! Az egész napot végig tolom amikor a párom hazaér gyors megfőzök addig ő el van a gyerekkel megfürdeti eteti stb...hétvégén is mindenbe segít. 1hónapba egyszer elmehetek bulizni, lazítani ő nem jár sehova pedig küldöm h menjen. Az éjszaka pedig úgy van hogy a hétköznap az enyém a hétvége a páromé. Viszont nálunk se így kezdődött ahogy most van 2-3hónap kellett mire kialakult hogy nem csak magamnak szültem, s hogy ennyi erővel nevelhetném egyedül is
2020. márc. 11. 08:30
 20/25 anonim ***** válasza:
72%

Ellentmondasz önmagadnak.

Nyálasan bizonygatod, hogy a kicsibabának bizony csak az anyukájára van szüksége, ezzel ledegradálva az apák szerepét, aztán nyavajogsz, hogy az apák szerinted miért nem segítenek annyit.

Most akkor döntsd már el.

Bár nálunk nem merült fel, de ha a férjem is ki akarná venni a részét pl a gyedből, én tuti nem ellenkeznék. Nem tartom magam többre azért mert én vagyok a nő, bennem növekedik 9 hónapig. És akkor? Egyenrangúak vagyunk. Nálatok valószínűleg nem így lesz, mert minden sorodból lejön hogy te vagy a szent mártír szuperanyu, akire kizárólagosan van szükség.

Na az ilyen nők mellől szoktak eltávolodni, mert érzik hogy az ő szerepük sehol nincs szent anyuéhoz képest, de a hisztit meg a követelőzést azt hallgatniuk kell.

Gyerekvállalás előtt ezeket azért gondold át.

2020. márc. 11. 08:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!