Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért baj a környezetemnek,...

Miért baj a környezetemnek, hogy én nem szeretnék gyereket?

Figyelt kérdés
28 éves vagyok, barátnőm se sok volt, mert nem igénylem annyira, de a családvállalástól is irtózok, mert nekem nem ez jelenti a boldogságot, ráadásul a gyerekeket se szeretem úgy, mint mások. Nem tudom őket babusgatni és egyáltalán nem kívánok egy családot. Nagy felelősségnek érzem ahhoz mérten, hogy nekem egyébként sincs erre szükségem. Korábban rosszul éreztem magam, hogy csalódást okozok a szüleimnek ezzel pár évvel ezelőtt, de rájöttem, hogy magamnak szeretnék élni és így is teljes értékű életem van.

2020. márc. 3. 18:41
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
44%

Igen csak erős túlzás, hogy 10/9 alkalommal megbánják a gyerek nélküliek, hogy nem vállaltak gyereket és itt nyekeregnek rajta. Érdekes az én környezetemben meglehetősen sok pár van, akik soha nem akarnak gyereket, mindegyik 45 feletti és egy pillanatig nem bánják, sőt nagyon is jó döntésnek tartják a mai napig. Aki teljesen biztos benne, hogy nem akar gyereket, mert nem szereti őket, idegesítik, nem tud velük mit kezdeni stb, az max azt bánná meg, ha mindezek ellenére mégis szülne/vállalna egyet.

Nincs ezzel semmi gond, nem kell mindenkinek gyereket gyártania, van akinek más céljai vannak, na és? Nem mindenkinek a gyerektől lesz teljes az élete.

Azon viszont hangosan felnevettem, hogy egy gyerekkel kb 1 évig nehéz, utána el van magában, szülő nélkül is....😂 Hát persze hogyne. Ez most csak vmi rossz vicc volt, ugye? Aki látott gyereket közelről, az pontosan tudja, hogy ez véletlenül sem így van. Még egy iskolás gyerekkel is rengeteg gond van, nemhogy egy 2 évessel pl.

2020. márc. 3. 23:19
 12/30 anonim ***** válasza:
28%

Én már láttam zokogni embert fél évig amiatt hogy nem akart gyereket, 37 évesen terhes lett, elvetette, aztán meg rájött, hogy elbaltázta. Alig tudta megemészteni.

Ilyen indokot hogy nem akarsz gyereket hogy tudjál netezni. Hát agyam eldobom.

Indokold már meg rendesen legalább önmagadnak.

2020. márc. 3. 23:26
 13/30 anonim ***** válasza:
62%

Már hogyne lehetne.

A haverod is csak magával az életével akar fogalkozni, nem egy készüléket ülve bámulni. Utazik, sportol, mozizik, számára az az élet, pedig lazán beleférhet egy kis netezés, amivel nyer is egy csomót amellett, hogy ellopják az adatait, lehúzzák havidíjjal, és bosszankodik mert akad a net..

Pont ugyanolyan. Vilàgméretű jóság, ami mindenkinek kell, de pont neked nem.

Gyerek mellett, ami csak kb egy 16 éves dolog, de inkább 13, rengeteg időd lenne, ahogy dolgoznak mellette, sportolnak mellette, játszanak mellette, házimunkát végeznek mellette az emberek.

Pláne ha nem egyedül vagy és még nagyszülő is beugrik hetente pár órát.

Különórák, fejlesztés, haverozás, nagyszülőzés, rokonoknál nyaraltatni..

A mai szülők alig vannak a gyerekeikkel napi 40 percet, hazaesnek hatra, házimunka, gyereket rendbehozni, 8:30kor letenni aludni, aztán 8:30tól övék az éjszaka.

Ha lenne energiám 8 után fentmaradni, rengeteg szabadidőm lenne hétkőznaponta is.

2020. márc. 4. 06:30
 14/30 anonim ***** válasza:
32%

Nagyon vicces egyébként az a komment, hogy a 45 felettiek boldogok a döntésüktől. Ha akarnának gyereket, most tudnák összehozni utoljára, A döntésük még nem is végleges, de mindenképpen friss.

60 felettieket érdemes megkérdezni, na belőlük 10/9 bánja. Én a 11 kerben éltem a gyerek 3 éves koráig, nagyon sokan random leszólítottak(nem csak emiatt mindig), hogy micsoda érték a gyerek, most látják, nekik nem lehetett, becsüljem jobban(volt hogy kiabálás közben kaptak el, vagy mikor megtiltottam valamit), ők az én helyben, bezzeg az ilyeneknek lehet gyereke..

Sokan vannak, idősotthonból gyűjtsd az infókat, mikor már érződik a következmény..

2020. márc. 4. 06:40
 15/30 anonim ***** válasza:
77%
5: ennyire baromságot régen olvastam, azt se tudom hirtelen hogy te most troll vagy vagy ennyire ostoba egyszerűen
2020. márc. 4. 08:18
 16/30 anonim ***** válasza:
63%

Istenem, ez a rengeteg öntömjénezés... Miért nem fogadjátok el, hogy valaki nem akar gyereket? Volt nemrég egy kérdés, ahol a kislány (mert az volt!) terhes lett, és nem akarta megtartani. Ott is ezt műveltétek, hogy mekkora áldás egy gyerek és igenis tartsa meg. Nem értem, miért erőltetik ezt ennyire? Miért nem fogjátok fel, hogy valakinek bizony nem az az életcélja, hogy élete végéig valaki rabszolgája legyen kb?

Ha meg mégis bevállal egy gyereket, és kiderül, mégsem olyan rózsaszín buli az élet, megbánja, akkor meg azért feszítitek keresztre. Komolyan, ez kész vicc. Nem azt kérte a Kérdező, hogy promózzátok a nemalvást és a sz_ros pelenkát!

2020. márc. 4. 09:08
 17/30 anonim ***** válasza:
58%

"Én már láttam zokogni embert fél évig amiatt hogy nem akart gyereket,"

Én is anyát, aki még 4-5 évvel a szülés után is bánta, hogy lett gyereke. Meg olyat is, aki megunta és csomagolt, gyerek meg maradt apukának. Majd később a gyerek zokogott, hogy neki miért nincs anyukája. Felesleges itt hozni a példákat, hogy ki hogyan bánta meg, hogy nem lett gyereke, mert hidd el, hogy mindre lesz ellenpélda.

2020. márc. 4. 09:12
 18/30 anonim ***** válasza:
73%

Látod nem értesz egyet. Van aki meg veled nem ért egyet, ezt kell meg kell tanulnod elfogadni talán.

Itt kerdezgeted miért baj? Nembaj. Csak nem megerto emberek, ahogy te sem vagy az.

Szerintem igazam van, és te is nyugodtan mondhatnad nekem h figyelj igazad van, de én akkor sem akarok gyereket, ennyi...

Nem kell egyből háborogni, mert valaki mást gondol.

Ez téged is zavar, mégis ugyanezt csinálod.

Felnőtt emberek ilyet nem csinálnak elvileg. Te mégis.

2020. márc. 4. 09:33
 19/30 anonim ***** válasza:
12%

Senki nem mondta, hogy nem fogadjuk el, azt mondjuk, hogy rohadtul ritka, megdöbbentő és érdeklődést vált ki, hogy valakinek nem kell az, amiért az emberek 98%a foggal körömmel küzd, lombikozik, pénzt öl bele, csak hogy minden egyes nap átélhesse. Ha máshogy gondolkozik, megteheti, csak fogadja el, hogy mivel rohadt ritka, hogy valaki nem kér egy fél kiló aranyat, rá fognak csodálkozni, le fognak döbbenni és nem biztos, hogy meg fogják érteni.

Ezzel egy kisebbséghez tartozol, nem várhatod, hogy mindenki megértsen, csak annyit, hogy senki nem piszkál miatta, de érdekelni fogja az embereket, mert piszok ritkán találkoznak ilyennel.

Uncsitesóm 18-38 ig nem akart gyereket, összejött egy 45 éves nővel, azóta két gyerekük lett és imádja őket. Korábban azt mondta nincsenek normális nők, rossz a világ, sok pénz, sok idegeskedés, én úgy gondoltam senki nem áll le vele, nincs pénze, nem akarja örökíteni az előnytelen tulajdonságait, lett jobb nője, lett pénze, máris nem érdekelte semmi más, boldog apuka az egykori skinhead..

2020. márc. 4. 09:59
 20/30 anonim ***** válasza:
68%
Abból a 98% bol max 50 ha alkalmas a gyereknevelesre :) a többi becsuszott, majd lesz valami, anya nyakára szül, kapcsolatot akar vele megmenteni, hagyja magát rábeszélni, alapból is életképtelen. Tehát azért mert van, max a statisztikába számít, de attól nem vagy felelősségteljesebb mint a kisebbség ahogy te mondod. Gondolom te is ilyen verszemet kapott anyatigris vagy, de elmondom neked, ettől senkinél se vagy jobb vagy több.
2020. márc. 4. 10:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!