Tanulás, otthoni munka, baba?
Vannak itt baba mellett otthonról dolgozó és még egyetemen, okj-n tanuló anyukák?
Milyen a napirendetek? Hogy dolgoztok? Mennyire hatékony a munkátok? Hogy tudtok tanulni? Pártok is otthonról dolgozik? Mennyit segít?
Én otthonról dolgozom most. 3 gyerekem van. A legkisebb a 17 hónapos Anna, középső a 2,5 éves Benett, a legnagyobb pedig a 4 éves Emma.
Napirendem:
6:45-7:00 ébredés
7:00 Emma és Benett készítése: mosdó, öltözés, fésülködés, reggeli
7:15 Anna készítése: átöltözés, pelus, szoptatás
7:30 Emma készítése az oviba és Benett készítése a bölcsibe, ha férjem viszi. Vagy mindhárom gyerek készítése, ha én viszem.
7:35- 8:00 Reggeli, öltözés, fésülködés. Kislányom: addig önálló játék.
8:00-9:00 Ilyenkor dolgozok. Közben a férjem játszik Annával, de ha nincs otthon, akkor Anna egyedül játszik.
9:00-9:20 Altatás. Ez nem óramű pontossággal történik, de kb 8:45 körül már nyűgösködni kezd, picit kézben van, ezt-azt még rendezkedem, aztán 9 körül viszem aludni.
9:30-10.30 Délelőtti alvás. El(ő)készítem kislányom tízóraiját, ebédjét. Főzést elkezdem.
10:30-11:00 Ébredés után pelus csere, játszunk kicsit, kikészítem a tízórait.
11:00 Tízórai étkezés
11:30-12:30 Főzést befejezem, jó idő esetén udvar, közös játék
12:30-13:00 Altatás
13:00-14:30 (vagy 15:00) Alvás
15:00 Ebéd/uzsonna
15:15- 17:30: Szabad levegő, séta. Emmáért oviba, Benettért bölcsibe, séta/udvar, házon kívüli program
17:30-18:00 Közös játék
18:00 Anna fürdetés
18:15-30 Közös vacsora
18:30 (vagy 19:00) Altatás (Anna)
19:45 Nagyok fürdés, meseolvasás
20:15-30 Altatás – nagyok
Tehát max. este 9 után már gyermekmentes idő következik jó esetben. Ezután még dolgozok. Én most kisgyerek mellett heti 10 órában vagyok. Szeptembertől Anna is bölcsis lesz, így vissza megyek heti 30 órába. Én úgy gondolom, hogy a maximumot hozom ki a lehetőségeimből. Nyilván tudnék többet dolgozni, ha nem főznék, keresnék bébiszittert, stb. Annyi segítségem van, hogy van takarítónőnk és kertészünk. A férjem nem otthonról dolgozik, de egy cég vezetője, így szinte bármikor tud otthonról dolgozni. Rengeteget segít nekem.
Akik válaszoltak! Akár itt akár priviben megírnátok mivel foglalkoztok?
Nem kell részletesen csak nagy vonalakban.
Én is szeretnék itthonról, de fogalmam sincs mikkel lehet fixen otthonról.
Én logisztikában dolgoztam vám meg customer service területen, hát nem nagyon van home office.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!