4-5 hónapos korban nem szükséges tápszert váltani?
Figyelt kérdés
Az anyatej összetétele követi a babák fejlődését, és változik. Ennek megfelelően nincs véletlenül szükség arra, hogy másik tápszert kapjon a babám, mint amit újszülöttként először felírak neki még a klinikán? Főleg azért gondolom ezt, mert az utóbbi két hétben csak 60grammot gyarapodott, ami igencsak kevés. Egyszerűen nem akar 170 ml-nél többet enni egy-egy alkalommal, és 5-nél többször nemigazán akaja elfogadni a kaját naponta.2008. nov. 20. 21:10
1/4 anonim válasza:
hát annyi elég is neki, nagyon is. Ha 5 alkalommal eszik meg 170 ml-et, akkor mennyit egyen még? 6 hósan kell (ezt írják a dobozra) hogy 180-at kell ennyi. 4-5 hósan elég ennyi evés neki. Amúgy 6 hós koruk után lehet váltani, de nem muszáj. Adjál mellé valami mást is Én már 5 hósan adtam neki mindenféle bébiételt. 5-6 étekzés az optimális, neked meg eszik 5x.
Mi a probléma?? Minden jól van úgy. majd kér enni ha akar!!
6 hós ksifiú anyukája. (Ja , és nálunk volt most 2-3 olyan nap a fogzás miatt pl. hogy alig evett egy nap. De nem kell megijedni, mert ez is rendben van, mert fáj az ínye és nem szeret úgy cumizni az üvegből sem ilyenkor!)
2/4 A kérdező kommentje:
A doktornéni szerint eszik és gyarapszik keveset. Kap már almát, barackot, körét, sütőtököt, krumplit (répát is próbáltam, de azt ráköpködte:). A súlygyarapodása engem is zavar, mert eddig mindig sokkal többet hízott, akár 300 grammot is. Persze tudom, hogy nem mehet így egész életében, de nagyon hirtelen jött, hogy alig hízik.
2008. nov. 20. 21:21
3/4 anonim válasza:
Nekem is egy gyógyszertárban szóltak,amikor a lányom elmúlt 3 hós,hogy 3 hónaptól szoktak tápszert váltani,miért esszük még mindig a Beba start aktívot.Aztán én is jeleztem a védőnőmnek,és most sima Beba 1-et eszünk.Mondjuk nekem a manóm eléggé étvágytalanul ette,ezt meg szereti.Lehet váltani,de nem feltétel.ha az orvosod is úgy látja hogy jó a régi,és a babád is szereti,nem fontos váltani.Mi most 4 hósan 160-at 5x eszünk,plussz 130 körül éjjjel 1x.Most nálunk is lelassult a súlygyarapodás,állítólag ez egy ilyen időszak.
4/4 anonim válasza:
nem szükséges! amig jollakik a ha start-al addig add azt neki. az hipoallaergén és az a legjobb! ha nem elég neki akkor meg inkább sinlacot adj mellé. nekem ezt tanácsolta a dokim aki egy nagyon jo gyermekgyogyász is egyben. 1 éves koráig eheti a beba HA start aktiv-ot persze 5-6 hos korátol kajcsi mellé. mi is ezt teszzük. 7 hos baba anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!