Egy hetes babám 20,30 grammokat szopik. Ez elég?
Elméletileg nem elég, de ha kiegyensúlyozott, nyugodt, alszik cici után rendesen, akkor elég neki!Hány óránkét cicizik?
Amúgy minden babának mások az igényei!A könyv szerint az első héten ahány napos a baba, annyiszor 10gr-ot kellene hogy egyen!
ne méregesd mert meghülyülsz!
Lányomat állandóan mértem, evés előtt, alatt, után. Ha úgy gondoltam, keveset mutat a mérleg, visszatuszakoltam cicire, ha akarta, ha nem. Borzalmas volt az az időszak, mindig azt éreztem, vizsgázok gyereknevelésből, mennyit hízik egy héten, vagy egy hónapban a babám. Jól el is rontottam, ma is utálja az evést (4,5) éves, épp csak annyit hajlandó enni, amennyitől már épp nem éhes, aztán megy tovább.
Kisfiam 9 hónapos, soha nem mértem egyetlen evés sem, evett, amennyit evett, és akkor, amikor jelezte, hogy éhes (tartsd a mellkasod elé függőlegesen, és ha elkezdi böködni a mellkasod a kis fejével, azt jelenti, keresi a cicit, éhes). Szépen fejlődik, szeret enni. Ma már mellétáplálunk, és amikor nekiülünk kanalazni, szépen lenyugszik, és várja, mi lesz a kaja. Lányomat egyenesen le kellett fogni, hogy két kanálnyi ennivalót bele tudjak tölteni.
Ha van elég pisi-kakis pelusa, a bőre sima, fényes, a combija kemény, ő maga pedig nyugodt, nem rágja állandóan az öklét, nem keresi állandóan a cicit, ha felveszed, akkor eleget eszik. Vannak babák, akik többször esznek keveset.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!