Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A ti 5,5 vagy majdnem 6...

A ti 5,5 vagy majdnem 6 hónapos babát ok miket tud?

Figyelt kérdés

Csak kiváncsi vagyok más babák hogy haladnak, mert az ismeretségi és rokoni körben csak nagyobb gyerekek vannak.

Súly, hossz, van e már foga, mennyi van, forog vagy kúszik vagy mászik vagy már ül, sokat “dumál” vagy épp keveset, sikongat vagy cuppog stb.

2020. febr. 28. 09:20
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
6 hónapos,9 kg és 68 cm.Forog és probál kuszni,sokat dumál és sikongat,foga még nincsen.
2020. febr. 28. 09:24
 2/15 anonim ***** válasza:
76%
Szia. Szerintem felesleges ezzel stresszelned magad. Ha itt valaki azt fogja írni, hogy 32 foga van 6 nyelven beszél és akrobatikus mutatványokat csinál, nagyon le fog lombozni. :/ tapasztalatból mondom. Én követem facen a hasonló korú babákat mint az enyém, sokszor el vagyok keseredve hogy az enyém ezt meg azt nem tudja... De viszont vannak olyan dolgok, amiket az enyém tud, és kevés baba tudja. Arra akarok rávilágítani, hogy nem mindegyik gyerek egyforma, kár hasonlítgatni. A tiéd így tökéletes, ha valami baj van az orvos meg a védőnő úgyis jelezni fogja :)
2020. febr. 28. 09:25
 3/15 A kérdező kommentje:

Én nem stresszelek mert szerintem tökéletes és sok mindent tud a babám csak szimplán kiváncsi vagyok 😊

Pl ahogy az első válaszoló írta 9 kg a babája hat a mienk már 3,5 hósan 8 kg volt de most lassabban hízik és meg nincs 9 kg de engem csak a kíváncsiság hajt 😊

És sok boldogságot a első válaszolónak!

2020. febr. 28. 09:27
 4/15 anonim ***** válasza:
81%
5-6 kg körül voltak, ők 4 hónaposan nagyon lelassultak hízás terén. Mindegyik kúszott 5 hónaposan, 6 hónaposan az első és a harmadik már ült és mászott is, a legnagyobb fel is állt. Fogai a nagynak 6 volt (11 hetesen az első 2 😱), a többiek normál ütemben fogzottak, 2-4 foguk volt ennyi idősen. 😊 Akiknél a mozgás gyorsabb volt, keveset dumáltak, akik csak kúsztak, azoknak be nem állt a szájuk. 😊
2020. febr. 28. 09:31
 5/15 A kérdező kommentje:
Na szuper.. neki is már 4 foga van. Kúszik is 😊 11 hetesen az szép ! 😁akkor lehet azért nem dumál annyit mert most inkább kúszik ?!
2020. febr. 28. 10:10
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Kislányom 6 hós.

Körbe kúszik csak(óramutató jarasaval) és forogva közlekedik, kB 1,5 métert.

Nincs foga, nem nagyon sikitozik.

Most 65 cm és 6500g.

Anyatejes, hozzátáplálás elkezdodott.

Nem egy turbó baba, de engem nem zavar.

Jókedvű, eszik, alszik ügyesen.

Amúgy face-s csoportokban kisebb verseny van mozgás, fogzás, súly, HT téren, de engem pl hidegen hagy.

2020. febr. 28. 11:02
 7/15 A kérdező kommentje:
Kis ügyes, hat igen akkor ő nem siet sehova 😊nem baj az ! Sok boldogságot és egészséget nektek is és Az előző valaszoloknak is 😊
2020. febr. 28. 11:09
 8/15 anonim ***** válasza:
83%
6 hónapos, sikongat, dumál, nincs még foga. Anyatejes, a hozzátáplálást már elkezdtük. Sajnos kimaradt nála a kúszás és a mászás, már ül.
2020. febr. 28. 14:34
 9/15 A kérdező kommentje:

Lehet majd később fog! Ha meg nem az se baj , tudományosan vizsgálták és nem okozott gondot ha kimaradt.errol is sok eltérő vélemény van nem szükség kifejteni 😁

Sok egészséget és boldogságot !! 😊😊

2020. febr. 28. 15:05
 10/15 anonim ***** válasza:

6 hónapos lányom 66 cm és 7,4 kg.

Már könnyedén fordul hasra és vissza. Mászni kezd, de nem halad előre. Ölünkbe kapaszkodva megáll, súlyát rövid ideig tartja. Tudatosan nyúl a tárgyakért, a szájához viszi őket. A tárgyakat már meg tudja fogni, szájához veszi, ajkával tapintja. Kezét, lábát és minden keze ügyébe kerülő dolgot megkóstol. Kezdi ügyesen tartani a cumisüveget, kétfülű poharat, szereti a csörgőt rázogatni. Először csak egyik kezével nyúl a tárgyakért, majd egyik kezéből a másikba rakosgatja őket. Egész keze kell a tárgyak fogásához, egyszerre csak egy dologra tud figyelni.

Az arcokat biztonsággal felismeri, érzelmei kifejezésére is képes, nevet, mosolyog, sír, adekvát reakciókat mutat. Egyre érdeklődőbbé válik és egyre jobban élvezi, ha emberek veszik körül. A hangok és a beszéd forrása felé odafordul, a hangokat utánozza, akkor beszél, ha örül, elégedett vagy izgatott, érzelmi állapotokat fejez ki. Vannak fogacskái. Darabos ételt elfogad.

Gyors hangulatváltozásai vannak.

2020. febr. 28. 17:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!