Hogy bírjátok egész nap a mászó babátok utáni járkálást?
A futkosó gyerek után nehezebb...
Amíg "csak" mászott egész jól kordában lehetett tartani... :-)
Szia
Én sem megyek folyton a babám után.
A fürdőben eltettem a mosószereket,meg a takarítós cumókat a szekrénybe..azt meg leragasztottam..mármint az ajtókat,hogy ne tudja kinyitni..,tehát oda simán beszokott menni pakolászni,mert attól függetlenül van mit! :) Ott van a pelusozója,ami alatt van egy csomó minden izgi dolog,amit imád kiszedegetni.:) Pl.: pelusok,fürdős cuccok,pelusos-pelustörlős zacsik,orrszívó,meg bevittem még más izgi dolgot is neki,amit szétdobálhat,így játszhat ott,ha akar. Meg a cipőspolcot is napi szinten legalább 3-szor lekell hogy pakolja,mert az az tán a csuda izgi..Persze olyan cipők,papucsok vannak ott,amiket nem használunk,meg oda is raktam 1-2 dobozt,meg üres palackot,hogy még izgibb legyen a dolog.. Nekünk egybe van a konyha meg a nagyszoba,tehát látom hogy mikor mit csinál,így nem kell utána rohangálnom se..:) Mivel ott van neki berendezve a játszós része is,így sokszor nem is kell semerre sem mennie,ha szétakar szórni valamit..,vagy csak simán játszani akar. :)
Én sosem rohantam utána!A lakásban mindenhová mehetett, hiszen ez az ő otthona!Nem kicsi a házunk , mégsem lett semmi baja!Általában úgyis oda másznak ahol anya, vagy apa van!
1-2 baki úgyis befog csúszni!A lányom egyszer az ülőgarnitúrát festette ki popsikrémmel, mert épp mosogattam, és a szobába játszott az ágyon felejtett krémmel! Na és?Nagy ügy!Kitisztítottam, ennyi!Sosem lesz önálló ha minden mozzanatát figyeljük!
Nagy házunk van, ráadásul a konyhából nem látok be minden helyiséget, és hát ha nem vele vagyok, akkor a konyhában. Ennek ellenére nem járkálok állandóan utána (9 hónapos). A konnektorokat bedugaszoltuk, a WC, fürdőszoba ajtót csukva tartom, a TV elé odatoltam egy fotelt (vezetékek miatt), kb ennyi az óvontézkedés. Nappaliban, ebédlőben, konyhában, szobában jöhet-mehet. Ha főzök vagy mosogatok, a fülem kihegyezem, és egyfolytában fülelek. Ha hallom a keze csattogását a kövön, parkettán, meg a hablatyolását, akkor tudom, hogy minden rendben. Ha hirtelen nagy csönd lesz, kipillantok, mert gyanús, hogy talált valamit. :-) Van egy 4 éves tesója, és bár nagyon ügyel, hogy ne pottyanjon le apró játék a földre, de azért sose lehet tudni.
Én is kialakítottam neki egy-egy izgalmas zugot, ahol szeret matatni. Ide természetesen olyan dolgok kerülnek, amik nem igazi játékok, mert az érdekli a legkevésbé, hanem izgis felnőtt cuccok (műanyag tálak, fa konyhalapát, régi távirányító, rég elromlott fényképezőgép, színes textildarabok, üres vagy félig telt pillepalackok...stb.)
Ezerszer jobb mászkálni utána ha kell szerintem, mint egész nap ölben hordozni.
4 hós "ölbenbaba" anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!