Olyan anyukákhoz fordulok, akiknek körülmetélélték (eltávolították a fitymát) a kisfiukat. Mikor a legjobb ezt a beavatkozást elvégeztetni?
Kedves Kérdező!
Nincs kétségem afelől, hogy jót akarsz a gyerekednek, de félek, hogy ez esetben is igaz a mondás: a pokolba vezető út is jó szándékkal van kikövezve. Mint a műtéten felnőttként átesett ember tudom tanúsítani, hogy bizony egy ilyen műtét a nemi életre kihatással van, érzékvesztéssel jár, legalább is az én esetemben ez volt. Kb 70-80%-át érzem annak, amit műtét előtt éreztem. Az én esetemben orvosi oka volt a műtétnek. Magyarul a döntéseddel bizony befolyásolni fogod gyermeked szexuális életét.
Nem beszélve arról, hogy amennyiben a gyereked nem olyan közösségekbe fog járni óvodába, vagy iskolába, ahol bevett gyakorlat a körülmetélés, akkor bizony várhatóan gúny tárgya lesz. A gyerekek sokszor kegyetlenek a tőlük valamiben eltérőkkel szemben. Lelki sebei lesznek, melyeket élete végéig cipelni fog.
Az ő teste, az ő lelki egészsége, tehát az ő meggyőződése kell hogy döntő legyen! Ne dönts helyette, add meg neki azt a szabadságot, hogy ő döntsön a teste sorsa felől! Ha egészséges a szerszáma, minden rendben működik és nincs semmi orvosi ok a beavatkozásra, akkor hagyd úgy, ahogy van! Szerintem ezzel teszed a legjobbat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!