Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Olyan anyukákhoz fordulok,...

Olyan anyukákhoz fordulok, akiknek körülmetélélték (eltávolították a fitymát) a kisfiukat. Mikor a legjobb ezt a beavatkozást elvégeztetni?

Figyelt kérdés
A férjem vallásából adódóan eltávolítjuk a fitymát a babának (persze én is támogatom). Jelenleg 7 hónapos a babánk. Anyósom a férjemet kb 4 évesen műtette arra hivatkozva, hogy már szobatiszta piciként, nyáron egy hosszabb pólóban, szabadon gyorsabban gyógyult. Viszont a mai anyukák (ismerősei) már babakorban, pár hónaposan eltávolíttatják. A férjemmel kb 2 éves korára terveztük, de szívesen meghallgatnám a ti véleményeteket is!

2020. febr. 11. 10:38
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
81%
Én úgy gondolom, hogy ha egészségi okokból kell a műtét (fitymaszűkület pl), akkor támogatom a dolgot, de ha nem szükséges, vallási okokra hivatkozva csinálja valaki, akkor arra furán nézek, de nem szólom meg, mert kb semmi dolgom hozzá.
2020. febr. 11. 20:56
 22/32 anonim ***** válasza:
74%
Nem hiszem, hogy azok akiket nem metéltek körül egészségügyi kockázatot jelentenének. Undorító dologra készültök . Aztán majd ne csodálkozz ha a fiad felnőtt korába utál titeket, mert még baba korába se lehetett baba.. felnőtt koráig bele fogtok szólni mindenbe előre látom. Szerencsétlen gyerek
2020. febr. 12. 08:06
 23/32 anonim válasza:
44%

Sziasztok!

- USA-ban nem vallási okból metélnek, tény hogy csökken az aránya, de a spanyol ajkú lakosság növekedés miatt, nézzetek filmeket, téma a Bad Moms c. filmben is.

- Dél-Korea-ban az 1950-es évek óta egészségügyi okok miatt javasolják, és mára teljesen elterjedt.

- Japán a világ legfejlettebb országa ahol a fedett makk szégyen!

- Izrael és a diaszpórái, változó, de a vallásnak, többek között a népcsoport fenntartása adta a legtöbb ihletet, száraz, vízmentes sivatagban ez érthető.

- Fülöp szigeteken csak bemetszést csinálnak, szinte mindenki keresztény

- Ausztrália és UK-ban a lakosság fele fedetlen himvesszővel él.

- Afrikában a keresztények nagyon sokan, nincs pontos felmérés.

- Törökországban a gyermekek 6-7 éves kora körül esnek túl rajta, muszlimok úgyszintén.

- Egyiptomban a hieroglifákon rajta van.

Érdemes elmenni egy urológiára itthon, ott aztán lehet látni, hogy milyen egészségügyi problémák vannak.

Természetesen mindenkinek maga döntése, nem lehet uralkodni senkin, ezek a puszta tények.

2020. febr. 12. 08:37
 24/32 anonim ***** válasza:
75%

Sziasztok!

Véleményt nem szeretnék formálni, ismerőseim nincsenek, akik hasonló cipőben járnak. Csak azért szólnék mégis hozzá, mert épp kísérletezünk a két és fél évesemmel: November 11-én volt a bölcsi udvarán libás dekoráció, ami nagyon tetszett neki és a mai napig emlegeti, pedig 3 hónapja volt. (egy napig) Tehát, ugyan felnőtt korára el fogja felejteni, most még igenis tudja, mi történt 3 hónappal ezelőtt!

Ennek tudatában én biztosan korábbi időpontot választanék.

2020. febr. 12. 12:17
 25/32 anonim ***** válasza:
34%
Ez most komoly kérdező,mi a fenének akarsz ilyeneket.Ha barátnője lesz kiröhögi🤣 elég furán néz ki egy körülmetélt kuki.De ha neked ez tetszik csináld csak...
2020. febr. 12. 21:21
 26/32 anonim ***** válasza:
63%

Utolsó. Sokkal jobb egy körülmetélt “kuki”. Azokban az országokban, ahol a férfiak körül vannak metélve, sokkal kevesebb a méhnyakrákos megbetegedés.

Az egyik válaszoló írta, hogy érzéketlenebb a makk.. hát ez sem igaz, a szexben sincs különbség. Ezt a férjem mondta, aki felnőttként lett körülmetélve és “mindkét oldalt” megtapasztalta.

2020. febr. 12. 21:54
 27/32 anonim ***** válasza:
71%
Hát akkor te már csak tudod,szerintem akkor is gáz.Én nem tudnám ezt megtenni a gyerekeimmel.Másik meg féltek a betegségektől van egy olcsó megoldás,Mosni kéne normálisan.
2020. febr. 12. 22:02
 28/32 anonim ***** válasza:
86%

Edesmindegy, hogy mik az okaitok. A gyerek nem a tulajdonotok, nincs jogotok egy egész életére kiható, visszafordíthatatlan csonkolást végeztetnetek rajta.

Felnőttként megcsináltatja, ha szeretné. Az a nagy helyzet hogy a mai európai higiéniás körülmények mellett egyszerűen nincs rá szükség. Van lehetőség minden nap tisztalkodni.

Többen írták fentebb, hogy a szexuális életére is ki fog hatni. Milyen jogon hozzátok meg ezt a döntést a feje fölött? Miért nem dönthet róla ő, ha felnő?

Lehet haragudni rám meg jelenteni a kommentem, de vegyük már figyelembe, hogy egy 7 hónapos gyerekrol van szó, aki nem tud maga mellett kiallni.

2020. febr. 13. 06:59
 29/32 anonim ***** válasza:
86%

A kérdésedben azt írod "a férjed vallásából adódóan " !!!

Aztán meg hogy "nem csak a vallás miatt"!

Ha te nem vagy része annak a vallásnak akkor állj már ki a fiad mellett könyörgöm!

Egy a lényeg...teljesen felesleges amit tenni akarsz!

Azt meg hogy képes lennél a gyermeked kitenni ilyen fájdalomnak elmond mindent.

Nekem a szívem szakad meg már egy oltás miatti síráskor is!

2020. febr. 13. 07:07
 30/32 anonim válasza:
40%
A szexben inkább a körülmetéltre a jobb, lényegesen kiegyensúlyozottab érzés, nőknek is, mint a bőrös, de van aki ragaszkodik hozzá, a bőr is tud élvezetet adni. A tisztálkodás részében, szintén a km kényelmesebb praktikusabb, egészségügyileg is ha csak a kimutatott méhnyakrákra gondolunk, vagy más a belső fitymában lappangva megbújó gombára. A bőröst becsülettel kell mosni, de ha serdülő kor végéig 21 éves korig, nincs gond, akkor szerencsés. Egy ismerősnek 21 évesen 2 hét alatt szűkült be, egyszerűen mert még változott az alakja, ilyenkor mit tud tenni. Maga gyermek kori km, inkább prevenció több országban.
2020. febr. 13. 08:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!