Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Olyan anyukákhoz fordulok,...

Olyan anyukákhoz fordulok, akiknek körülmetélélték (eltávolították a fitymát) a kisfiukat. Mikor a legjobb ezt a beavatkozást elvégeztetni?

Figyelt kérdés
A férjem vallásából adódóan eltávolítjuk a fitymát a babának (persze én is támogatom). Jelenleg 7 hónapos a babánk. Anyósom a férjemet kb 4 évesen műtette arra hivatkozva, hogy már szobatiszta piciként, nyáron egy hosszabb pólóban, szabadon gyorsabban gyógyult. Viszont a mai anyukák (ismerősei) már babakorban, pár hónaposan eltávolíttatják. A férjemmel kb 2 éves korára terveztük, de szívesen meghallgatnám a ti véleményeteket is!

2020. febr. 11. 10:38
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
72%
Szegény gyerek !!!
2020. febr. 11. 13:27
 12/32 anonim ***** válasza:
73%

🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

Ha így áll a helyzet minnél előbb, talán így nem fog rá emlékezni, hogy a szülei színtiszta hitből megcsonkítatták.

2020. febr. 11. 14:48
 13/32 anonim ***** válasza:
39%

"semmi nem indokolja, hogy megcsonkítsátok az idejemúlt vallásotok miatt."

Hmmm, antiszemita vagy tán..? Ejnye..

Egyébként pl. az USA-ban gyakori a körülmetélés, vallási okok nélkül. Javaslom, hogy a anyóspajtás a gyakori "hozzáértő" népe helyett inkább orvossal konzultálj erről.

2020. febr. 11. 15:19
 14/32 anonim ***** válasza:
79%
Ilyet csinálnak amúgy Mo-n vallási okokra hivatkozva egészségügyi probléma nélkül, vagy sufnituning lesz?
2020. febr. 11. 15:22
 15/32 anonim ***** válasza:
45%

Ugy latom kedves moderatorok, egyaltalan nem vagytok partatlanok. Minden hozzaszolasom toroltok, holott semmi szabalyt nem szegek vele.

Merem az idot ez meddig marad itt :D

Gratulalok karrieretek csucsahoz.

2020. febr. 11. 16:00
 16/32 anonim ***** válasza:
85%
Miért, miket írtál?
2020. febr. 11. 16:01
 17/32 anonim ***** válasza:
34%
Megvedtem a kerdezot a gyulolkodokkel szemben. Ennyi.
2020. febr. 11. 16:02
 18/32 A kérdező kommentje:
A kérdező vagyok! Azt hiszem itt sokan felreértették a dolgot! Nem csak a vallás miatt döntöttünk így! Nem vagyunk sem fanatikusok, sem régimódiak sőt! A vallást azért írtam, hogy nagyjából be tudjanak határolni azok az emberek, akikhez a kérdésem irányult. A gyerekünk egészségéért tesszük ja és egy modern magánklinikán, nem pedig valami szektás szertartás közepette ahogyan elképzelitek. A beavatkozásnak nem lesz semmilyen vallási vonatkozása!! Egyébként meg Amerikában, itt Európában is rengetegen teszik ezt, úgy h semmi közük a valláshoz vagy szokásokhoz. Köszönjük szepen imadjuk a gyerekunket!
2020. febr. 11. 20:01
 19/32 anonim ***** válasza:
83%
Ez egy olyan beavatkozás ami maradandó változással jár. Ha neked kis korodban vallásra hivatkozva megcsonkítják a nemi szervedet az rendben lenne? Sztem sincs jogotok dönteni ebben, de sajnos manapság már mindent lehet.
2020. febr. 11. 20:28
 20/32 A kérdező kommentje:
#19-es nem a vallás miatt tesszük fogjátok már fel, hanem a gyerek egészsége érdekében! Azt hiszem ennek a beszélgetésnek így sok értelme nincs. Köszi mindenkinek a hozzászólását, aki érdemben tudott valamit mondani és értelmes választ adott.
2020. febr. 11. 20:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!