Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák tapasztalataira...

Anyukák tapasztalataira lennék kiváncsi, hogy mi a tapasztalatuk a pár hetes csecsemők elkényeztetéséről, egyáltalán el lehet-e kényeztetni őket?

Figyelt kérdés
2010. júl. 23. 09:35
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
77%
Ez egyszerű kérdés: Nem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2010. júl. 23. 09:46
 2/26 anonim ***** válasza:
70%

Nem. Nem lehet elkényeztetni. Egy pár hetes csecsemő még nem hisztis, nem akaratos. Csak annyit "tud", hogy valami nincs rendben (csíp a pelus, meleg a ruha, éhes, egyedül van, közelaségre vágyik), és ezen sürgősen változtatni kéne, ezért sír.

A fiam annyit volt/van kézben, amennyit csak lehete/tt. Az első rezzenésére ugrottam, sosem hagytam, hogy sírássá fajuljon a dolog. Ennek érdekében az első három hónapban egy ágyban is aludtunk, apát egyedül hagytuk a hálószobában. Ha mégis sírt a pici, akkor igyekeztem azonnal megtalálni a baj forrását és megszüntetni. fgy megtanulta, hogy a felnőttekben bízni lehet, nincs egyedül, nincs magárahagyva.

Most egy végtelenül kiegyensúlyozott négyhónapos, aki nagyon kíváncsi a világra. Legszívesebben az anyjával van, de már el tud játszani egyedül is. Szépen, könnyen elalszik, semmi baj vele, pedig már fogzik is. Többnyire a testemen, mei tai-ban hordozom, és ebben soha nem sír, bárhová elmehetek vele, nem zavarok másokat csecsemősírással.

Mint később kiderült, ösztönösen is a kötődő nevelést alkalmaztam. Csak nemrég tudtam meg, hogy amit csinálok, azt így hívják, és hogy már bőséges szakirodalma van.

[link]

2010. júl. 23. 09:49
 3/26 anonim ***** válasza:
100%
( Az egész www.mamami.hu oldal a kötődő nevelésről szól. )
2010. júl. 23. 09:52
 4/26 anonim ***** válasza:
Az en kisfiam is egyfolytaban kezben volt mert fajt szegenynek a pocija es csak a kozelsegem nyugtatta meg. Az elso 3 honapban szinte rajtam aludt napkozben. Leultem a tv ele o meg rajtam fekudt es orakig kepes volt igy aludni, ha leraktam sirt. Ennek ellenere most 6 honapos lesz es nem szereti olben. Ha felveszem csip, harap rug-kapal. A jatszoszonyegen elvan, a piheno szekbe is. Ha latom, hogy almos felveszem, hogy betegyem a kisagyba es mar akkor kapok par csipest meg kiabalast. :) Ahogy leteszem minden rendben parszor meg forgolodik zsimbelodik egy kicsit majd elaszik. Ez a "nem akarok olben lenni" kb. 4-4,5 honapos kora ota kezdodott. Szerintem ettol nem lehet elkenyesztetni a babakat amig ilyen picik.
2010. júl. 23. 09:54
 5/26 anonim ***** válasza:
17%

Simán el lehet nekem ez a tapasztalatom. Már 4 hetes baba igényli ha egyszer kétszer "álomba simogattad". Lehet csak azért sír, hogy újra ezt tedd. Ha egy babád van nem gond.. annyira, de ha jön a következő nem tudsz kettőt altatni. Főleg szerintem altatás területén lehet elkapatni. Meg mondjuk ha egyszer valami miatt többet van kézben (egy nap) a másik napod nehezebb lesz. Figyeld meg! Én megtapasztaltam. A kisfiam keservesen sírt, mert megszokta, hogy álomba simogatom. Akkor mindenki azt mondta hogy használjam ki hogy kicsi, hogy ringathatom, altathatom, meg babusgathatom. és még lelkiismereturdalásom is lett a dolgoktól. Szóval altatgattam, odáig fajult, hogy 1 éves koráig nappal CSAK babkocsiban aludt, ha -10 volt akkor is ha 40 akkor is. Visszaakratam szoktatni az ágyba, és csak úgy tudtam elaltatni ha 45 percig pacsoltam a fenekét. MEgntam majd hagytam sírni. 2-3 héten át, naponta 2szer(mert annyit aludt) üvöltött kb 1-1,5 órát mire elaludt. Ennyit az elkapatásról, és mindez pár hetes korától kezdődött.

Most 5 hetes múlt a kislányom megfogadtam ha csak egy mód van rá nem fogom alatani csak lerakom. (de a nagyobbikat mindig felébresztette így egy két hétig volt altatva) Aztán rájöttem hogy nem mehet ez tovább mert nem tudok kettőt altatni (ugyanis a nagy is akarta hogy simogassam... :) Szóval hagytam hogy megszokják egymás üvöltését. Lassan sikeürl. Mostmár egyik sem zavarja a másikat csak néha, pedig egy szobában vannak.

Remélem segítettem. 2 éves és 5 hetes babó anyukája :)

Sok sikert!

2010. júl. 23. 09:54
 6/26 anonim ***** válasza:
42%
Off: Kedves utolsó! Nagyon sajnálom a babáidat! :(
2010. júl. 23. 10:03
 7/26 anonim ***** válasza:
33%
Szerintem is el lehet kényeztetni őket.Nekem 11 hetes a kislányom,de el is van kapva rendesen:-))Az az igazság hogy állandóan ölben van,ha megyünk mamáék,egymás kezéből kapják ki,meg persze mi is felvesszük ha sirdogál már.Lehet nem jó dolog de igy alakult ez az egy gyerekünk van,őt kényeztetjük.
2010. júl. 23. 10:08
 8/26 anonim ***** válasza:
17%

09:54es vagyok a kislányom hang nélkül elalszik, leteszem, kicsit nézelődik és annyi, és nem kell sajnálni őket, azért mert nincsenek elkapatva. El vannak más területen. Szeretem nagyon őket, de a szülő azért van hogy nevelje a gyereket a neki megfelelő módon. Lehet vannak babák akiknek "muszáj" a kényeztetés - mondjuk ha fáj a hasa én is simogatom ringatom, és kell is, de mindent ésszel és módjával!

És a fiam is miután eltelt az a bizonyos 2-3 hét megszokta, és hang nélkül elalszik. A gyerekek addig próbálkoznak míg látnak esélyt arra hogy elérik a célukat. És kihasználnak minden pillanatot.

2010. júl. 23. 10:41
 9/26 anonim ***** válasza:
71%

Megfontolásra ajánlom: [link]

Tudod anyaként és pszichológusként is vérzik a szívem minden gyerekért, akit hagynak, hogy álomba sírja magát.

2010. júl. 23. 10:44
 10/26 anonim ***** válasza:
58%

9:54: én is sajnálom a babáidat. :-( Lehet, hogy most már nem sírnak, de azért, mert megtanulták, hogy felesleges, rád úgyse számíthatnak. És bár nem sírnak, attól még ott van bennük a frusztráció, a magány, az egyedüllét érzése, csak már nem kommunikálják, mert minek.

Én könnyek, magárahagyás és kézben ringatás nélkül tanítottam meg elaludni a babámat. Lefeküdtem mellé az ágyba (eleinte egy ágyban aludtunk), hogy ne legyen elgyedül. persze keze-lába járt, játszani akart, meg hogy énekeljek neki. Én ott voltam vele, nagyon közel bújtam hozzá, simogattam, susogtam neki, de egyre halkabban, egyre kevesebbet, végül lehunytam a szemem, és úgy tettem, mint aki alszik. Nyugodt, ingerszegény környezetet biztosítottam neki, de az anyja közelségével. Lassan-lassan ő is észrevette, hogy most nem játék van, hanem pihi, egyre inkább elcsöndesedett ő is, majd lecsukódott a szeme. Eleinte még ki-ki nyitogatta, hogy ott vagyok-e, aztán szépen elaludt. Az altatás kezdetben akár másfél óra is volt, ma már csak öt perc, és soha egyetlen könnycsepp sem folyt. Megtérült a ráfordított idő.

2010. júl. 23. 10:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!