Önállóan kanállal/villával evést és a pohárból ivást hogyan tanítsam meg a babámnak?
Oké, hogy adok kanalat a kezébe, de akkor csak játszik és csapkod vele. A poharat nem engedi, hogy én tartsam neki, egyedül viszont magára önti az egészet.
Igazából én nem erőltettem eddig ezt a dolgot, mert volt elég sok probléma szegénykémmel. Nem szeretném részletezni, mert örülök, hogy a nehezén túl vagyunk, csak legyen elég annyi, hogy 13 hónapos kora óta tud ülni. Most 15 hónapos.
Köszönöm a válaszokat!
Ha megérik rá saját magától elkezdi használni a kanalat, csak add oda neki mindig rá fog érezni.Vegyél csőrös poharat abból nem tudja magára dönteni, vagy esetleg ha a csőrös nem jön be akkor valami ilyesmit.
Az én lánykámnál ami miatt szerintem kb tanítani sem kellett az ivás az az volt hogy fürdésnél kisebb, nagyobb ,,edénykéket” raktunk neki a vízbe amivel magától rájött a nyitjára. Persze nem biztos h ez nálatok is működik de szerintem ő így tanulta meg.
Az evést igazából pont ma sikerült neki először egyedül kanalazni itt talán az volt a jó hogy hagytam hogy turkáljon vele a kajcsiban, meg kente szét de ez közel se biztos h bevált hisz ma csinálta először.
Esetleg nálatok nem szólhat bele a kései mozgás?
Rem segítettem azért.
Köszönöm!
A csőrös poharat csak rágja és játszik vele.
Amúgy ezen ne parázz.Unokatesóm lánya valamikor 18 hónap körül kezdett el kanalazni.Senki nem piszkálta őket ezért, náluk is késett kicsit a mozgás.
1 voltam
Köszönöm szépen!
Csak Karácsonykor a sógornőm beszólt, hogy egy ekkora gyereknek már pohárból kellene innia. Az övé már rég abból ivott.
Szard már le! Legközelebb kérdezz vissza, hogy és ti is átmentetek ugyanezen mint mi?
13 hónaposan ült ki a nagyobbik gyerekem (hipotón). 2 évesen tanult meg nyitott pohárból inni. 3 éves korára tanult meg kanalazni (alig bírta fogni akkor is). Nem azon múlt, hogy mások szerint mikorra illett volna neki.
Köszönöm neked is!
Próbálom lesz*rni, de nem mindig sikerül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!