Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Egyévesnek engeditek, hogy...

Egyévesnek engeditek, hogy összevissza lapozzon a könyvben?

Figyelt kérdés

Elég lázadó a 13 hónapos lányom, pl nem tudom rávenni, hogy szabályossan nézegesse a könyveket, jó esetben többet lapoz, vagy koràn lapoz, rossz esetben becsukja, kinyitja a könyvet lapozás helyett.

Fegyelmeznétek?

2020. febr. 4. 18:46
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

Hát pl csomóan állítólag már sokkal kisebb babakat is mesélve-ringatva altatnak vagy csak simán beteszik az ágyba.

Az enyémet nem lehet ölbe ültetni egy pillanatra se.

2020. febr. 4. 20:30
 12/23 anonim ***** válasza:
95%
A kulcsszó az állítólag.
2020. febr. 4. 20:53
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

13 hónaposan ujjongtam, ha megfogta a könyvet, hogy érdekli..

19 hónaposan szabályosan lapozgat

2020. febr. 4. 21:28
 14/23 A kérdező kommentje:

Ok, én örülök ha nincs vele baj. Lehet, túlaggódom. Nálunk volt olyan 5 hónapos baba vendégségben, aki órákig békésen kartàmaszozott és aztán letette a fejét és elaludt ahogy volt. Enyém akkor 4hónapos volt, ezalatt egy csomó mondókás játékot kellett vele játszani (akkor még hosszasan bírta azokat amikben van vmi lengetés vagy höcögés), 3x átrakatta magát a szőnyegre meg vissza stb. A másik vendég baba közben ült az anyukája ölében békésen. Kb ilyen tapasztalataim voltak....

Ha olyanja van, végig tudunk nézni pár oldalt, mutogat rajta, csak utána csapkodja, meg a testvére polcáról lepakol egy csomó könyvet (vicces mert a starwarsost persze akarná nézegetni), de sokszor hadakozni kell vele, hogy figyeljen vagy ne rántsa ki a kezemből vagy ne másszon rá a könyvekre.

2020. febr. 4. 21:47
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
2 gyerekem van, a kicsi egyidős a tieddel. Egyiknek se tudtam/tudok ennyi idősen mesélni. És igen, minden csak kis időre köti le, ha egyáltalán. Tök normális, csak sokat vársz tőle.
2020. febr. 4. 21:47
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

Ne hasonlítgasd mas gyerekekhez a tied, mert csalodni fogsz...

Neked akkor is ő "jutott". Szeresd és ne aggódj azon hogy nem ül meg 13 hósan. Hidd el lesz ez még rosszabb is :)

2020. febr. 4. 22:23
 17/23 A kérdező kommentje:
Nem vagyok vele egyáltalán elégedetlen, csak nem mindig vagyok biztos benne, higy vmi normális jelenség-e, és hagyjam akár bátorítsam vagy inkább ellenkezőleg.
2020. febr. 4. 22:54
 18/23 anonim ***** válasza:
93%
Én aggódnék, ha a gyerekem órákig csak nézelődne, aztán meg elaludna.
2020. febr. 5. 00:27
 19/23 anonim ***** válasza:
77%
Annyira nem tudod elfogadni a saját gyereked! Ha így folytatod rémes élete lesz szegénynek.
2020. febr. 5. 07:20
 20/23 A kérdező kommentje:

Nincs igazad, tökre el tudom fogadni, pusztán abban kértem tanácsot, melyik magatartáselemet érdemes korrigálni, és mi az, ami teljesen oké ebben a korban.

Az igaz, hogy minden fajta temperamentumnak lehetnek káros következményei, egy figyelemzavarra, túlaktivitásra esetleg hajlamos gyereket nyilván másképp nevel az ember mint egy introvertált zenbuddhistát.

2020. febr. 5. 09:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!