Ez kielegito etrend egy egyevesnek?
Reggel szopik, majd kenyerkatonak joghurttal es egy kis gyumolcs.
Tizoraira gyumolcs es keksz.
Ebed: zoldseges cuccok.
Vacsora: katona es gyumolcs. Neha kis pep esetleg.
Es meg szopik elalvashoz.
Az ebed mindig nagyon zoldseges, de ezt minden nap tartsam is? Tehat pl ha egyszer-egyszer rakottkrumplit csinalok vagy ilyesmit amit ehez az is jo? Nem baj ha nem mindenfele vitaminos?
Húst nem eszik? Azért az nagyon kellene, a zöldségtől nem fog fejlődni. Vagy ha vegetáriánusok vagytok, akkor ennél speciálisabb kell amiben nagyon sok a fehérje , És nem a tejfehérje. Tehát pl. Csicseriborsó és társai.
Nekem is egy évesem van, ő is sokat szopizik, reggelire kenyér felvágott sajt túró tojás joghurt különböző gabonák, gyümölcs.
Nálunk a reggeli 10 körül van előtte ő csak szopizik te kilenckor kell, ebéd 2.00 körül, ilyenkor mindig valami hús és hozzá négy öt féle párolt zöldség rizs tészta vagy krumpli . Utána gyümölcs. Délután megint gyümölcs vagy joghurt, este tejpép vagy ha reggel nem kapott Kenyeres dolgot akkor az
Akkor ez így jó csak a húst nem írtad :)
második voltam
Enyém is kb. ezt eszi csak nálunk négy étkezés van meg kb. 100 szopi :)
ha neki jó, akkor tök mindegy én mit írok :)
személy szerint gyümölcsöt nem vacsira adnám, hanem uzsonnára, a joghurttal, vacsira meg én jobban preferálom a főzeléket vagy kenyeret nyers zöldségekkel, de mondom, ha a tiédnek így jó... :)
5ös vagyok. én tanultam az "ideális étrendet", leírom akkor mi a javaslat:
reggeli: kenyérféle, nyers zöldség, felvágott/ köles, zab,...
10órai: gyümölcs (magában, nem sűrítve keksszel meg egyebekkel)
ebéd: hús+ főzelék- ha ez már nem elég, olyan 1,5 éves kortól leves+ hús+főzelék/egytálétel
uzsonna: tejtermék: joghurt, túró
vacsora: az amit nappal nem kapott (tehát ha egytálétel volt az ebéd, akkor főzelék, ha kása volt a reggeli akkro kenyérféle nyers zöldséggel)
gyerekekkel foglalkozom és szentül hiszem, hogy a gyerekek pontosan tudják mi kell nekik és azt kívánják, azt eszik :) én írtam, hogy én nem adnék vacsira gyümölcsöt és nyers zöldséget adnék, de tényleg fontos, hogy ha a tied ezt nem enné meg, akkor egye inkább azt ami kevésbé ideális mint ráerőltess valamit amit ezért megutál :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!