Mit csinálhatok rosszul? Nálatok is volt ilyen?
A 2 hónapos babám mikor hasra rakom, hogy emelgesse a fejét, akkor van mikor megcsinálja és szépen tartja is magát pár percig, de van mikor leteszem és csak van és hisztizik. Meg sem próbálja a fejét emelgetni.
De mikor a gyerekorvos vagy a védőnő csináltatja ezt a babámmal, akkor mint a kisangyalok, úgy csinálja. Ilyenkor mindig hülyének néznek, a védőnő és a gyerek orvos is és mindig mondják, hogy
-látja anyuka! Szépen tartja a fejét! Nincs ezzel semmi baj!...
Már a kórházban az első naptól kezdve szépen emelgette és tartotta a kis fejecskéjét... Még mondták is hogy milyen ügyes és hogy ez még nagyon korai...
Csak a védőnő és a gyerek orvos erőlteti a dolgot, így ki adták, hogy minden nap tornáztassam így, hogy erősödjön az izmai, hogy meg tudja majd tartani a fejét... De csak kínzás így az egész, mivel többnyire nem csinál semmit a siráson kívül, mivel nem szereti ha hasra rakom.
Ilyenkor mindig azt gondolom, hogy "szivat" a gyerek és hülyét csinál belőlem a védőnő és a gyerek orvos előtt... Holott tudom, hogy szegényem nem direkt csinálja ezt.
Igazuk van, akkor is hasra kell tenni, ha sír. Ahogy erősödik, egyre kevésbé lesz nyűgös. Egy idő után jobban szeret majd hason lenni, mint háton.
Nem ez a sz ívatás. Nálunk kérdi a védőnő, hogy ezt vagy azt csinálja e. Hát persze. De tuti, hogy ott nála esze ágában sincs megmutatni a tudományát.
Hát nálunk ez egy hosszú folyamat volt... 😀
Kezdetben nekem is bőgött...
Azért néha néha leraktam, ha sírt felvettem ha nem akkor boldogság volt... Aztán rájöttem h tudja ő tartani a fejét csak lusta... Mert mikor elé raktam egy mese könyvet olyan peckesen tartotta magát...
Most 5 hónapos már semmi gond ezzel... 😊
Amúgy mi 3 hónaposan kezdtük el a "gyakorlást" szóval nem vagytok el késve semmivel...
Én annyit tudok tanácsolni, h amikor tudod rakd hasra, és estleg próbáld felkelteni az Érdeklődését vmivel... De ha sír akkor ne erőltesd, időben vagytok még... 🙂
Egy 2 hónapos babának még esze ágában sincs szivatni téged :)
Nálunk is pont fordítva szokott lenni. Itthon csinál mindent, a dokinál meg nem, és magyarázkodhatok..
Semmit nem csinálsz rosszul! Nekünk is kb. a 2 hónapos státuszon szörnyű napunk volt, már teljesen kivoltam már, egész nap a nyűglődés, semmi nem jó... Idejött a védőnő, kb. megsimogatta a gyerek hátát, erre elaludt... Én meg csak röhögtem kínomban, hogy 'Jah... Hogy ez nekem nem jutott eszembe!' 😅
A fiam nagy babának született és kb. 5(!) hónapos volt, mikor már nem bőgött, ha hasra fordítottam. Persze addigra voltunk Dévényesnél, ő azt mondta, hogy semmi baja, ilyen megfontolt baba lesz, majd megérik rá. Így is lett. Mindent későn kezdett el, de a mozgáskoordinációja szuper! ☺️
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!