Másnak is feltűnt, hogy az emberek nagyrészére rá kell szólni, hogy mossanak már kezet, mielőtt megfogják a babát?
Hát, amint kúszni fog a babád és a játszótéren a földet nyalja, lejjebb fogod adni.
Az ágyra ülés az gáz viszont.
Nem baj, hogy mások kezébe adod, de nekem sose jut eszembe. Én annyira örülnèk ha csak 5 percre levenné rólam vki az egyévest, hogy fel se merül, hogy másokat megszivassak ekkora teherrel. Tegnap egy boltban vki elkerte, és meg is voltam lepve 😂
A vendégek nálunk àltalában más gyerekesek, akiknek eszük ágában nincs más kölykére is vágyni...
Sajnos ez nálunk is így van. 1-2 ember volt csak, aki magától kezét mosott. A többieknek szóltunk, hogy legyen szíves. Páran megjegyezték, másoknak most is szólni kell.
Amúgy babáról függetlenül kezét kéne mosni, amikor lakásba bemegy az ember.
Nekünk olyan is volt, aki cipőben berobogott a gyerekszobába, végigmászta a szőnyeget, amin a gyerek szokott hasalni. Köpni nyelni nem tudtam, már bent volt.
Aztán már 5 hónapos korában, amikor már nagyban rugdosott, forgott, nehéz tartani... Ölbe van és fél kézzel elengedik a gyereket, alig bírja tartani, mert selfie akár vele. Hát bocs, de legközelebb nem lesz nála a gyerek, ha nem fogja stabilan.
Szóval néha az eszem megáll emberektől...
Nyilván ha már nagyobb lesz, bizonyos értelemben kevésbé fogok a tisztaság miatt aggódni, addigra be lesz oltva és az immunrendszere is jobban kifejlett lesz.
Mondjuk ha idegen elkérné a gyerekemet én is meglepődnék, de ha jönnek barátok baba nézőbe, akkor mindenki boldog , ha ringatgathatja a babát, van aki nem meri elkérni de ha megkérdezem meg szeretné e fogni, akkor ragyogó arccal közli, hogy nagyon. Szóval eddig alig volt valaki aki csak távolról figyelte volna. És senki sem azért veszi át, hogy nekem könnyebb legyen, tehát nem azért adom oda, mert nekem teher lenne...
Saját kutya utàn nem szokott az ember kezet mosni.
Hát én szoktam... Pedig tisztán tartjuk. 🤷♀️
Vagy te sz.rás után se mosol kezet, hiszen a saját feneked törölted?
Gratulálok Előző ehhez a kérdéshez. Ha kinti kutyád van, akihez napi 1x kimész, az is más, mint egy benti kutya, aki együtt fekszik a babával a játszószőnyegen, meg labdázik vele a baba.
Természetesen ha saras lett a kutya, vagy a szájába kellett nyúlni, vagy ételt fogok készíteni, vagy a gyereket készülök etetni, tisztázni stb, akkor mosok kezet, de a kutya megsimogatása meg mondjuk könyvolvasás közt nem, mert kb minden negyed órában moshatnék akkor.
A baktériumflórája a lakásnak közös, sz van mindenkin, ha bent van a kutya és bárhová mehet, akkor vele is.
En vagyok akinek tiszták a rokonai :) nem úgy gondoltam hogy neked nem azok, ha esetleg félreértettél, én csak azt mondtam hogy tudom hogy amúgy tiszta kézzel jönnek valószínűleg át mivel két házzal arrébb laknak, de mivel megfogják azt a kilincset amit én mondjuk azután fogok meg miután behúzom a kukát, simán rájuk szólok hogy mielőtt megfogják a 6 hetes lányomat mossanak kezet...
Van már egy fiam, ha már csúszik mászik mindenhol nem fogok ennyire figyelni erre, de amíg ilyen picik én szólni fogok h kezmosas, ha valakinek ez nem lenne evidens
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!