Hány hetesen/hónaposan "kell" hogy megfogják a babák a dolgokat?
Kisfiam már 2-2,5 hónaposan ügyesen kivette-betette a cumit a szájába, majd a takaróját, ruháját fogta meg.
3 hónaposan már a saját kezét is fogta, meg ha a kezébe adtunk valamit, már azt is.
Most 3,5 hónaposan már tudatosan nyúl a dolgokért, magától megfogja, sokáig tartja, eldobja.
Ketteske! akkor neked szuper bébid van:P
olvasd már el:
A tárgyak igazi megfogása (radiális jellegű fogás) csak a 7. hónapban következik be. Ez azért fontos, mert a fogás előfeltétele a felállásnak. Kapaszkodva már ekkor állnak egyes csecsemők. Képes a tárgyak felemelésére és kézből-kézbe már átadja a megfogott holmikat. Ha két játékot adunk a kezébe, azokat összeüti.
Köszönöm a linket, de akkor légyszives Te is olvasd el.
3. hónapos: "Tenyerét már nyitva tartja, és a kezébe adott tárgyakat megmarkolja, de utánuk nyúlni még nem tud."
4. hónapos: "Játszik a kezeivel, az ujjaival. A kezébe adott csörgőt rázogatja, viszont magától felvenni még nem tudja."
Erre gondoltam, ezt csinálja a kisfiam, 1 hét múlva lesz 4 hónapos.
Én is úgy tudom,hogy fogni 3 hónapos körül már szoktak! Nyúlni a tárgyért meg 4 hónaposan!
Az én fiam is már 2,5-3 hónaposan megfogta a csörgőt! Nyúlni meg pár héttel utána kezdett érte!
És ez, hogy jön ide?
7 hónaposan átadni egyik kézből a másikba? Barátnőm megkésett mozgásfejlődésű fia is 3 hónaposan már ezt csinálta!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!