Másnak is feltűnt, hogy az emberek nagyrészére rá kell szólni, hogy mossanak már kezet, mielőtt megfogják a babát?
Én simán rászólok a rokonokra a szobaajtóban: na és kezet nem mosol??
Senkisem sértődik meg, szó nélkül mennek kezet mosni. Szerintem nem tahóságból teszik, csak elfelejtik.
En raszoltam anyósomekra is akik két házzal arrébb laknak és nagyon tiszták... Lehet hazsartos vagyok de nem érdekel..
Ha jönnek vendégek úgy kezdem h köszönök és mondom h kézmosas.. Nalam ez olyan hogy a cipőt is levetetem mindenkivel, még ha egy munkás jön be 1 percre felmérni mondjuk valamit, akik ugye (tisztelet a kivételnek) nem igazán szeretik levenni a cipojuket
A kérdésre a válasz... Nem tudom... Nekem alap a kézmosas bárhova érkezem ha van gyerek ha nincs... A vonat, tomegkozlekedes után egyenesen irtózom a kezemtol és alig várom h megmoshassam
Komolyan? Ki a francnak jut eszébe egy babával a kezében kávézni?
Se a babának nem kényelmes, se annak aki fél kézzel tartja a 3-4-5 kg-s csecsemőt a másikkal meg kávézik.
Még én sem kávéztam a gyerekkel a kezemben, nem csak azért, hogy nehogy leforrázzam, mert langyosan iszom a kávét, hanem egyszerűen én kényelmesen szeretek kávézni.
Hogy válaszoljak a kérdésre:
Evés, ivás miatt nem kellett szólni, senki nem jött olyan sokáig hozzánk, hogy éhen/szomjan haljon míg fogja a babát.
Kézmosásért kellett szólni, de kB 3 nap után meguntam és aki bejött az ajtón kérdés nélkül lefújtam a kezét kézfertőtlenítővel. Néhányan csak pislogtak, és mondták, hogy amúgy kezet akartak mosni, csak előtte levette volna a cipőjét, én meg csak mondtam, hogy nem akartam, hogy fáradjon vele.
Velem pont az ellenkezője történt. Mentünk babalátogatóba, kezet mostam, a baba még aludt, nem piszkáltuk. Beszélgettünk, közben odajött a barátnőm kutyája, megsimogattam, játszottunk picit. Közben felébredt a pici, barátnőm kérdezte, hogy megfogom-e, én előtte elmentem kezet mosni, ő meg nézett, hogy most ezt minek, tiszta a kutya.
Szerintem meg minden állat után illik kezet mosni.
Utolsó: mondjuk megértem, hogy furán nézett rád a barátnőd. Gondolj bele, ha ő minden alkalommal kezet mosna, miután hozzáér a kutyájukhoz, és megfogja a babát. Egész nap moshatná a kezét.
Ha megnyal a kutya énis kezet mosok, idegen állatok után szintén, ha olyan gyerekhez megyek ahol nincs a lakásban kutya szintén, de annak a babának aki 0-24 be van zárva a lakásba a kutyával, semmi baja nem lesz, ha kutyasimogatás után megfogod 😁
Persze, illem, tudom, csak kicsit abszurd lehetett a barátnődnek a helyzet.
Saját kutya utàn nem szokott az ember kezet mosni.
Én másokra se szóltam soha, eszembe sem jutott, pedig én is orvos vagyok.
Igaz, újszülöttkorábab nem is fogadtunk látogatót, később meg nem érdekelt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!