Mozgásában kicsit lemaradt babátokat hogyan
tornáztatjátok otthon?
Figyelt kérdés
Kisfiam pont 6 hónapos, hátról hasra ügyesen fordul, vissza még nem.
2020. jan. 26. 23:48
1/9 anonim válasza:
Ez nem lemaradás még.
Olvass a szabad mozgás koncepcióról a www.hordozo.hu-n, ez a legfontosabb, a szabad mozgás kritériumait biztosítani.
Ezenkívül minden testjáték pl mondóka, jóga, babamasszázs fejleszti.
Persze ha vmi diagnosztizált baja van v tónuszavara, az egész más. De csomó baba teljesen feleslegesen kerül gyógytornászhoz. Enyémnek totàl hülyeségeket mondtak (pl milyen jó ötlet az autós hordozóba fektetni és abban vinni ideoda a lakásban), ő is majdnem 7 hónaposan fordult vissza, 8 mire kúszott, 10 vége ülés, mászás. Most 13 és mostanra ácsorog sokat kapaszkodva.
Viszont több szót mond, ügyes a keze, szociálisan szuper és örökmozgó.
2020. jan. 26. 23:58
2/9 A kérdező kommentje:
Köszi, nincs semmi diagnosztizált ok a " lemaradás" mögött, csak a tesóinál nem telt el ennyi idő a két irányú fordulások között. Ő 4 hónaposan átfordult hátról hasra, pedig szerintem az a nehezebb, azóta várom, hogy mikor fordul vissza :)
2020. jan. 27. 00:03
3/9 anonim válasza:
Youtube-on néztem videókat. Mozgásfejlesztés név alatt van jópár videó,gyógytornász rakta fel,pár percesek,azokat ismételgettem vele naponta többször.
2020. jan. 27. 04:59
4/9 anonim válasza:
Szerintem, mielőtt nekiállsz otthon tornáztatni, vidd be a szakszolgálathoz, ott nézze meg gyógytornász vagy vidd el egy Dévényeshez felmérni. Nem is a mozgás a legnagyob gond, vagyis közvetlenül nem, de a mozgással függ össze az értelmi fejlődés. Ha adott időben nincvs meg az a mozgás, az idegrendszer sem tud úgy fejlődni. Nekünk pont ezért kellett TSMT tornára járni gyógytorna mellett, mert kellett az idegrendszer fejlődéséhez az a plusz, amit ugye magától nem csinált meg. Az én fiam is 6,5 hónaposan fordult meg.
2020. jan. 27. 09:15
5/9 anonim válasza:
Előző, annyira nem az idő számít, hanem hogy szabadon érhessen a mozgás.
2020. jan. 27. 09:30
6/9 anonim válasza:
Bocs még. A Dévényes nem diagnoszta! A felesleges torna ártalmas lehet. A dévényes mindig fog talàlni valamit...
Ha kétség van, gyerekorvos, gyerekneurológus döntsön a torna jogos voltáról és akkor jójjón a dévényes.
2020. jan. 27. 09:31
7/9 anonim válasza:
Hát 64%-os, most ezt nagyon rossznak mondod. :) Kérdező, nézesd meg a babát, egy plusz megnyugvást ad, ha meg van vmi a TSMT a legfontosabb. Véletlen sem ijesztgetésből, de ennek hiányában jelen pillanatban nagyon sok a hiperaktív, magatartászavaros, figyelemzavaros stb stb gyerekem. Minden mozgásnak megvan az ideje, semmi gond nem lenne, mert nem versenyistálló a gyereknevelés, de az idegrendszernek nagyon nagy szüksége van mozgásra, a tsmt pont erre van, az nem gyógytorna. Vagyis nem a mozgását fogja segíteni, hanem a mozgás hiánya miatt kialakulható esetleges idegrendszeri elmaradást pótolja. Leghagsznosabb dolog, később is, főleg a mai világban. addig is sokat ringasd, ez a fajta mozgás meglegyen neki, ha már nem forog. Gyógytornász meg megtudja állapítani miért is nem forog, van e blokk, vagy csak egyszerűen kényelmesebb (ami viszont nagyon ritka) Ez a felmérés egész utazással együtt pár órát vesz el az életetetkből , de nagyon sokat megtudhatsz belőle :)
2020. jan. 27. 09:38
8/9 anonim válasza:
Nem a lassan fejlődő babák szoktak hiperaktívak lenni. Tudom, most ez az sni-tsmt a sláger, biztos jó is, jobb választás, mint a felesleges Dévény.
Másrészt a normál tartomámy szó jelentését is érdemes ismerni.
Szerintem amúgy a túl sok média, gyors élettempó, ingerelárasztás, vagy a szabad mozgás korlátozása sokkal valószínűbb ok figyelemzavarra stb mint az, hogy vki a normál tartomány határán csinál egy mozgást.
Isten ments persze, hogy a kisbaba kivizsgálása ellen érveljek, bár vsz minden oké vele.
2020. jan. 27. 10:50
9/9 anonim válasza:
Saját szakállamra nem tornáztatnám otthon. Nekünk neurológus mutatott 1-2 gyakorlatot. Vidd szakemberhez. Vagy legalábbis kérj időpontot, lehet h addigra megoldódik.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!