Ez volt 1991-ben, csak érdekesség a hozzátáplálásról. Nagy a különbség az akkori és a mai szemlélet között, nem igaz?
"az elválasztást legkésőbb 6-7 hónapos korra fejezzük be. Ezen túl az egészséges csecsemőnek nincs többé szüksége anyatejre."
Ezt a mondatot mindannyian elolvastátok? És ti sem adnátok a babátoknak 6 hós kora után anyatejet még akkor sem, ha van?
Nem olvastam el az egészet, csak beleolvastam. Háááát, érdekes. Annak idején, amikor én csecsemő voltam (34 évvel ezelőtt), egyfajta tápszer létezett, attól sugárban hánytam, anyukámnak nem volt teje, hát feles tejet kaptam, meg valami pehely-félét, és másfél hónaposan már a húslevesben főtt répát-krumplit majszoltam. Öcsém ugyanígy volt táplálva, 4,5 évvel később.
Namost. Én tinikorom óta súlyos vashiányos vagyok, amit nem tudnak kikezelni, öcsém lisztérzékeny, valamint elég súlyos pollenallergiás.
Hááát, kösz szépen, de én inkább a mai táplálási elveket próbálom követni a kisfiamnál (hozzáteszem, csak 5 hónapig tudott szopizni, és addig is tápi pótlással, valamint elég nagy súlyú baba volt, és vashiány megelőzésére 2 hónapos korától kapott reszelt almát, 3 hónaposan alma mellé barackot, banánt is, 4 hónaposan kezdtük a főzelékeket). De pl. azt, hogy tehéntej/kecsketej nem adható egy éves kor alatt, abszolut betartom.
Basszus akkor adjatok neki 2-3 hósan almát, de nem érte meg, hoy eben mai rohanó, egészségtelen világban aqz anyatej mekkora kincs.
Mindig elérjhető, steril, étel-ital egyben és ingyen van.
Régen más volt, még régebben meg szimpla betegségekbe is belehaltak.
Ez az én adtam, nincs semmi baja, na ettől a falnak megyek.
Szerinettek mennyire volt jó dolog, hhogy 4 hónaposan szétnyomkodott páéirzsit kaptam zsemle belével és feles tejjel:-((((
Az meg hogy régen senkinek nem volt teje, egyedül az orvosok és védőnők hibája volt, nyugati mintára istenítették tápszert.
előző
párom ekcémás, egyik hugom listárzékyeny, nekem vashiányos vérszegénységem van
ennyit erről
A másik ait nem értek, hogy ha avakinek volt is teje, miért kellt 6-8 hónaposan erőltetni az elválasztást, ez nekem olyan poroszosan rideg
Nagyon is igaz! Hihetetlen.
Megjegyzem, mi is így lettünk táplálva. Az öcsém szinte mindenre allergiás, nekem is előjött valami mostanság. A bőrömön szinte mindig valami foltokat vélek felfedezni. A lányom 4,5 hónapos, és csak anyatejet kapott eddig. És még legalább egy hónapig így is lesz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!