Leírnátok 1év körüli babátok napi étrendjét? Mit eszik, mikor, mennyit? Még külön főztök neki, vagy azt eszi, amit ti?
Reggel este tápszer, napközben meg amit mi eszünk :paprikás krumpli, húsleves, rakott dolgok, baba joghurt, gyümölcsök, ropi, baba keksz). Szinte egész nap eszik... Most már szinte mindig, ha mi is.
Persze a reggeli, tízórai, ebéd uzsi, vacsi próbálom betartani, de ezek között is falatozik valamit mindig.
13 hónapos a fiam, tápszert nem kap, szopizni is csak alváshoz van komfort szopi.
Reggelire vagy gyümölcsöt kap valamilyen gabonával, vagy joghurtot/ túrót gyümölccsel. Tízórai nálunk kimarad, kert 8-9 között eszik reggelit. Délben ebédel, az általában valamilyen zöldség hússal, tésztával/rizzsel, esetleg néha zöldség helyett gyümölcs megy bele. Uzsonna a reggelitől függ. Ha tejeset kapott, akkor gyümölcsös gabonát kap vagy sima gyümit, ha gyümölcsös volt reggel, akkor valamilyen tejterméket. A vacsora nagy többségben tejbegríz vagy tejpép.
Pékárut nagyon keveset eszik. Reggelihez szoktam adni neki majszolni például pogácsát időnként, de nem igazán eszi meg.
Vegyesen eszik. Ha olyat főzök, ami nem annyira fűszeres, akkor adok neki belőle, de például nagyon szereti a nagy a spagettit. Abból a kicsinek nem adnék, mert elég sok féle fűszert használunk, viszont olyankor adok neki üveges baba bolognait, vagy más üveges ételt.
15 hónapos
Szoptatott baba
Ébredéskor anyatej fél órára rá 1/2-1 szelet kenyér bele vajjal magas hústartalmú felvágottal vagy tojást kap mikor mit, sajtot is kínálok neki
10-11 közt tízórai: banán +alma vagy narancs szokott enni joghurtot, épp ahogy eszembejut.
Néha még extrudálr kukacot-kölest, vagy zabkekszet ( nyilván nem mindent egyszerre) ma 1 banánt és kunyerált puszedlit, nem szeetem, ha hozzáadott cukrosat eszik, de előfordul)
12-13 közt húsos ebéd ( bolognai tésztával sajttal)
Ezután alszik
Felkel:( anyatej) majd eszik valami nem tápláló gÜmölcsöt, fél alma pl.. vagy mandarin
5 körül vagy amit ebédre vagy nem
Húsos meleget
Most krumplifőzelék lesz
/ mi ekkor ebédelünk, ha apja hazajön ő is, ha nem akkor csak én vele/
7 után pedig házi krémtúrót, tejbegrízt.. stb vacsizik
Most túróspalacsinta lesz neki...fagyasztott gyümölccsel
Van hogy közben kap még anyatejet, ha kéri.
Ennyi
Az én kisfiam 11 hónapos kereken.
Ő 2x kap tápszert (reggel, este) és 3x egyebet.
Délelőtt gyümölcsöt vagy natúr joghurtot gyümölccsel. De ma pl kiflit kapott, hozzá sajtot evett és utána még egy kis banánt.
Ebéd+vacsora: főzelék hússal.
Ő is olyan típus hogy az kell neki amit mi eszünk. Illetve kevésbé szereti a kanalas ételeket. De ha adok mellé olyat amit sajàt maga tud a szàjába venni azt imádja.
Egyébként enni is imád, és kb egész nap kunyerál-sajnos elég durvám :D.
Bármilyen zöldség, gyümölcs mehet neki. Ha olyat főzök, ami neki való akkor kap belőle, de én neki sokszor külön készítek. Viszont baby ételt is gyakran kap. Mindkettőt elfogadja.
Napközben 1-2x kap 1-1 babakekszet. Ennyi :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!