Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 8 hónapos a kisfiam, és...

8 hónapos a kisfiam, és nagyon nem szeret kanállal enni, pár falat után megunja az evést. Ezért leginkább cumisüvegből lakik csak jól. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
2008. nov. 19. 13:13
 1/2 anonim ***** válasza:
De mit teszel a cumisüvegbe? Mert ha főzeléket, akkor persze hogy nem akar kanállal enni, minek kínlódjon, ha a cumisüvegből könnyedén kiszürcsölheti. Sajnos kialakítottál nála egy rossz szokást. Drasztikusnak tűnik, de ha éhes lesz meg fogja enni kanállal is, én nem adnék neki cumisüvegből kaját, kivéve, ha az tápszer. A főzi adagját kínáld többször, de csak kanállal, pl. délben van ebéd, de csak a harmadát eszi meg, akkor ne tedd a többit üvegbe, egy óra múlva kínáld újra kanállal, legalább is én így tennék.
2008. nov. 19. 15:12
 2/2 anonim ***** válasza:
Ezzel én nem értek egyet.Az én kisfiam 6 hós múlt,MINDENT cumisüvegből kapott.Kanállal csak a kóstoltatás ment.3 hete nem fogadja el az uzsit csak kanállal,ezen a héten pedig a tízórait is azzal kezdte enni(nem erőltettem,csak feltűnt,h 4-5 szívás után nem kell neki a gyümölcs.Ezt pár napig játszotta,gondoltam megpróbálom kanállal.Mind megette.)Az ebédet-főzeléket!- még most is üvegből kapja,a reggelit és vacsit is-tejpép+tápszer-mégsem aggódom cseppet sem.Igaz,én olyan szülő vagyok(2 fiam van),aki hagyja,h a baba mindent a saját idejében,ritmusában csináljon.Ráér.Ő is,és én is.Ha viszont hajlandóságot mutat(kanál,pohár,bili iránt)akkor arra van időm,h azzal pepecseljek vele.Sztem ne aggódj egy percig sem!Addig add neki kanállal,amíg úgy kéri,aztán add az üvegből.Szép lassan egyre többet fog kanállal kérni.
2008. nov. 20. 07:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!