Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Lábmosás fürdetésnèl?

Lábmosás fürdetésnèl?

Figyelt kérdés

Bocs, lehet nagyon béna kérdés. Már ülve fürdetett csecsemő lábát (talpak, ujjközök) hogy mossátok meg a tusfürdőjével?

Lànyom kb 1 éves és eddig jobb ötlet híján úgy csináltam, hogy miután végeztünk, a mosdókagylóra ültettem (elég szèles) törülközőre a fenekével, és a csap alatt megmostam a lábait.

De biztos van èpeszűbb megoldás.

Ugyanitt bónuszkérdések:

- Puncit, popsit hogy mossátok?

- Hajszárítást hogy végzitek?

2020. jan. 2. 21:38
1 2 3
 21/30 A kérdező kommentje:
18. Babatusfürdőt hasznàlunk nem habfürdőt, de ez is egy jó ötlet, köszi!
2020. jan. 2. 22:28
 22/30 anonim ***** válasza:
100%
12-es vagyok. Nem kell tudni ehhez állni. Bár tényleg próbálom elképzelni a szitut, miért megy ez nektek ilyen nehezen. Lehet túl sok a víz a kiskádban? Nekünk kb. félig van a kiskád, talán pár centivel lába fölé ér a víz. Így simán kiemeli. Meg a popómosáshoz is elég így egy kicsit kiemelkednie, egyáltalán nem kell felállni. A hajszárítás meg szerintem szoktatás kérdése, nagyon sokáig utálta, aztán valami érdekes játékkal a kézben elviselte, most simán hagyja. Tuti nem futkosnék a hajszárítóval, illetve nem hagynám ő mászkáljon. Nálunk kádból ki, mosógépre fel a pelenkázólapra, törcsi, pelus, fogmosás, öltözés, be a szobájába kézben, tejital és irány az ágy. Születése óta ez a menetrend.
2020. jan. 2. 22:30
 23/30 anonim ***** válasza:
70%

Nálam a fürdés tisztálkodás, nem arról szól, hogy jól érezze magát...

Nyilván nem rosszul..

Csak nem játéknak tekintjük..

Mindig közreműködő..

Este már nem pőrgetem elszaladós játékkal.

Ilyenkor már halafunk agelé, hogy lecsendesedjen, könnyen aludjon.

Szerintem a sarokkád sem indokolja, hogy ne abban fürödjön..de ez már egyébi döbtés.

A popó és lábemelést meg kell tanítani neki. Ha nincs semmi baja ( izomtónus.. értelmi) akkor hamar tudnia kell.

2020. jan. 2. 22:46
 24/30 A kérdező kommentje:

Köszi, Előző kettő vâlaszoló.

Most így végiggondolva, túl magas lehet a víz. Kb a mellkasa közepéig ér. Ez azért van így, mert nálunk játék a fürdés, ez a levezetés.

Nagyon nehezen altatható többemberes baba a gyerek, és ez a kádas pancsolás hirtelen elég nagy javulást hozott. Mivel 1 hónapja tud ülni, ezért ez tök új, addig nyilván nem volt ilyesmi, bár én akkor is hagytam kicsit játszani.

A vízszintet az is növeli, hogy a zuhany most az egyik kedvence, és azonnal kéri, hogy zuhanyozzunk, szoktam magastól is, vagy a víz alatt odatartom vagy a játékait kergetem vele körbe, illetve vagy 2 hétig az volt a sláger hogy nézte honnan jönnek a vízsugarak és próbálta elkapni. Mivel ezt hasznosnak is tartom, be is indítottam neki mindig a zuhanyt. Szól ilyenkor telax zene is, tényleg a végére szépen megnyugszik.

Viszont én a végén szappanoztam mindig, hogy ne üljön vegyszeres vízben fél órát, ne száradjon a bőre (így is a fél óra is sok fürdés de szoktam testàpolózni), de lehet hogy ez indokolt félelem.

A hajszárítást nemrég kezdtem el, és nem úgy gondoltam én sem, hogy ezzel akarom pörgetni, de mivel belenyúlt folyamatosan vagy próbált szökni, kèptelen voltam egy kézzel őt is fogni és a folyton kalimpàló karjait leszerelni meg az elfordított fejét visszafordítani és a másikkal szárítani, ezért lett ilyen faramuci szárítás belőle, de eddig egyáltalán kb 3x szárítottam neki hajat.

2020. jan. 2. 23:02
 25/30 anonim ***** válasza:
94%

Megmosom a viz alatt! Nem mezitlab jarkal kint a foldeken! Nem retkes a laba, hogy annyira subickolni kelljen!

De ha nagyon mosogatni akarom: akkor ul, kiemelem a labat a vizbol, megmosom mint magamnak es vissza eresztem a vizbe. Kesz!

2020. jan. 2. 23:03
 26/30 A kérdező kommentje:
Mármint lehet hogy ez nem indokolt fèlelem.
2020. jan. 2. 23:04
 27/30 anonim ***** válasza:
100%
15 honapos gyermekemet honapok ota igy furdetem: kadunkban az o kadja, benne mellkasig viz, az elejen egy kicsit atcsutakolom, de nem olyan naaagyon extran, csak a feneket, honaljat, arcat gyorsan, a tobbi leazik rola pancsi kozben. Sosem jutott eszembe kulon a labujjai kozt mosogatni.
2020. jan. 2. 23:31
 28/30 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem te ezt rendkívüli módon túlkomplikálod. Nem a sárban lépked mezítláb, bőven elég hogy víz alatt van a lába. Kicsit érdemes valóban a lábujjak közé benyúlni, hogy zokni szösz nincs-e ott. De ez az egész az apró talpakon nem több mint 5 másodperc.

Ez ugyan off de nem értem miért baj, hogy ha úszik a fürdő? Fel kell törölni ha végeztetek és kész.

2020. jan. 3. 05:37
 29/30 anonim ***** válasza:
100%

Ez már részedről úgy érzem túl van bonyolítva.

Mi fürdetőkarikát használunk amíg ő pancsizik. Így simán felemelem a lábát és megmosom közben. Nem kell agyonra csutakolni, nyilván nem annyira koszos ahogy előttem is írják. Ha vége a fürdésnek, kiveszem a karikából, egyik kezemmel fogom hogy álljon, a másikkal megmosom alul. Nem is értem ezt a mosdóra ültetést még pluszban a fürdés után.

2020. jan. 3. 11:29
 30/30 anonim ***** válasza:
100%

Érzékeny bőrű a kisebbik gyerekem, ezért pici kora óta sima vízben fürdik. Fürdés végén szoktunk popsit, kukit mosni. A lábát csak akkor mosom meg külön tusfürdővel, ha napközben mezítláb volt.

Tipp tusfürdő egykezes adagolására: moss ki egy pumpás folyékony szappan adagolót, és töltsd bele a tusfürdőt. Vagy használj sima szappant.

Ennyi idősen már mindkét gyerekem tudott kapaszkodva állni, de azt nagyon nem szerettem, ha a kádban fel akartak állni, féltem, hogy elcsúsznak. Úgy mostam meg a feneküket, hogy közben egyik kézzel fogtam őket. Ekkora korukban annyi víz volt a kádban, hogy ülve kb. a derekukig ért.

A hajszárítás nálunk kétemberes móka volt, mindkét gyerekem utálta pici korában. Szerencsére nem volt sok hajuk ekkor még, és az is rövid. Alapos törlés után gyorsan megszáradt.

2020. jan. 3. 15:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!