21 hos kislanyom semmit enm hajlando enni, csak ami turmixolva van. Hasonlo tapasztalat? Eheztessem ki par napig, vagy mi legyen?
Már 6-7 hósan kellett volna darabosat kapnia,akkor most nem lenne vele problémád. De eső után köpönyeg.
Az "éheztetésnek" akkor van értelme,ha evés helyett játszik az étellel. Akkor érdemes elvinni az asztaltól,és csak a következő alkalommal adni neki enni.
A te babádnál ez nem jó megoldás,mert akkor sem fogja a darabos ételt megenni. Próbáld meg,hogy veletek együtt legyen az asztalnál, amit ti esztek,abból adj neki a tányérjába. Valószínű,hogy akkor ő is megkostolja. Lehet,hogy csak kézzel,de ez nem baj.Ha befejeztetétek az étkezést,csak utána etesd a pépessel. Sok idő lehet,mire rendesen fog enni.
Én lányom 19 hós, és elég sokszor eszik még pépeset. Engem nem zavar. Nem fog így maradni.
Szerintem hagyd békén a kislányodat, majd megjön a kedve a rágáshoz. Ha erőlteted, rosszabbul jársz hosszabb távon.
Az én lányom a pépeset nem volt hajlandó megenni 10 hónapos korától, én azért estem kétségbe, mert nem volt egy foga sem.
Úgy gondolom, nem kell kétségbe esned, én turmixolnám neki, ha azt legalább megeszi.:)
Szerintem véletlenül se éheztesd, az kegyetlen dolog. Amúgy meg valószínüleg te adod be a derekadat elöbb, és még egy "kudarcélmény" is jön az egész "nemeszikrendesenagyerek-mizériához".
Ne aggódj, én tanár vagyok, és nem ismerek egy gyereket sem, aki 12 évesen még mindig pépeset enne (megjegyzem, felnöttet sem). És szerintem ez nem azért van, mert erönek erejével leszoktatták öket a turmixolt kajákról. Egyszer majd elkezd érdeklödni a szilárd ételek iránt is.
Mint mondtad megeszi a kiwi meg ilyeneket. Szóval rágni tud, nem kell aggódni miatta.
Amúgy gondolom, sokan azzal ijesztgetnek, hogy "mi lesz, ha majd óvodába megy?" és hasonló marhaságok.
Ha akkor még továbbra is "csak pépeset enne", akkor két dolog lehetséges:
1. Ha elég fifikás a gyerek, képes lesz oviban "normálisan" enni, otthon meg nem.
2. Ha még az oviban is sír a pépesért, akkor légy rá büszke, hogy nem hagyja magát olyan könnyen rávenni dolgokra csak azért mert "mindenki más" úgy csinálja (ez kamaszkorban még jól is jöhet, amikor cigire meg alkoholra /ne adj isten, drogra/ akarják csábítani!).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!