Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan hozzam elobbre az esti...

Hogyan hozzam elobbre az esti alvast? Miert hajnalban alszik el?

Figyelt kérdés
Kislanyom 9 hetes. 9-10 kozott eszik (tapszeres) utana lerakom aludni a babakocsiban mert csak abban hajlando aludni. Huzogatjuk a kocsit kb masfel orat es h be is aludt akkor is hirtelen felebred. Ez 11 es ejfel kozott van. Utana eszik 60 milit aztan megy vissza a babakocsiba de hajnali 2ig huzogatni kell kulonben megebred. Ha elaludt akkor reggel 9ig alszik kb.

2019. dec. 30. 16:21
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Hat hetes kora óta esténként ordít kifulladásig. Ez hasfájás. Adj neki Espumisant. Emellett alakíts ki napirendet és másik esti rutint.
2019. dec. 31. 05:32
 12/16 A kérdező kommentje:
Hogyan alakitaak napirendet ha mindig maskorra esik az esti eves? Vagy csak kezdjem el azt mondjuk hogy eves az agyban aztan bofi es megy a kisagyba? Es igy csinaljam minden este? Egyelore annyi az eszi rutinunk hogy 7-fel8 kozott furdes van :(
2019. dec. 31. 09:30
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Szia! 10 hetes kislány anyukája vagyok(meg egy 6 éves, meg egy 10 éves). A napirendet ne úgy képzeld el, hogy mindig pont ugyanabban az időpontban történnek a dolgok, csak hogy mindig meglegyen, hogy következnek egymás után. Például, ha felkel, utána eszik, aztán kicsit ébren van(játszik), aztán alszik. A nappali alvás nálunk is kétszer babakocsiban van, amikor sétálni megyünk, vagy az erkélyen. A többi(1, vagy 2, attól függ, hogy jön ki) mellettem, úgy hogy cumit adogatom vissza a szájába, amég el nem alszik. Esti elalvás is mellettem, majd mikor már mélyen bealudt varázsolom be az ágyába. 2x-3×eszik éjjel, de olyankor annyira álmos, hogy simán visszaalszik a cumival, hajnal fele(5 után) kell még magam mellé vennem, ha kicsit tovább akarunk aludni. ;)

Nagyon fárasztó lehet az állandó babakocsi húzkodás, kikészültök bele! :( Próbálj meg összebújni Vele, simogatni a pocakját, megtanítani elaludni máshogyan is. Picik még, ezt is tanulniuk kell. Kitartás, később jobb lesz, a 3 hónap nálam a nagyoknál választóvonal volt, utána jobb lett, (most is azt várom :D )!

2020. jan. 2. 09:40
 14/16 anonim ***** válasza:
69%
9 hónapos kislány anyukája vagyok, ugyanigy megszívattuk magunkat az altatással, csak kezben,ringatva vagy cicin hajlandó elaludni. Ejszaka van,hogy 10x kel,gondolhatod milyen cipelni a 8 kilóját egesz éjjel... Most akarjuk elkezdeni az Aludj jól kisbabám szerinti átszoktatást az önálló alvásra (kb annyi,hogy mindenféle szülői segítség nélkül "altatjuk" a babát, a saját ágyában, ha sír, bemegyünk hozzá, simi,kicsi beszélgetés, aztán kijovunk, majd egyre hosszabb időközönként megyunk be hozza,míg el nem alszik). Nekünk egyébként a bevált esti rutin hálistennek működik,így viszonylag hamar elalszik a fent említett modokon. A rutin annyiból áll,hogy fel 8kor fürdés,utána cici(nálatok ugye tápszer) és alvás. Próbáljatok meg,lesz egy-ket rossz éjszaka,sírás, de még pici a baba,sokkal konyebben tuf alkalmazkodni a változásokhoz 😊
2020. jan. 2. 10:13
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Most kell megfogni a dolgokat hidd el, aztán menni fog.

4,5 hónapos a lányom, fel 7kor fürdés, legkésőbb fél 9 és alszik.

Az elején nekünk sem volt egyszerű, de 1 hónapos volt kB, amikor minden este fel 7 fürdés, utána evés és kiságy. Persze eleinte volt h 1,5 óráig bohóckodtunk (értsd: be a cumi, ki a cumi, nyoszorges, mosolygás, ringatás, vissza a kiságy stb). Aztán ez az idő egyre rövidült.

Most van h már 19:15kor alszik.

És lehet tényleg a hasa fáj. Próbáld meg masszírozni neki, hátha pukizik. Hason vagy háton alszik?

2020. jan. 2. 11:02
 16/16 A kérdező kommentje:
Koszi mindenkinek a valaszt! Kezben mar nem is szeret elaudni. Feszeng. Ilyenkor lerakom hasra mert ugy szeret csak aludni mostanaban, akkor ugy tunik elalszik aztan sirni kezd mert ugye nincs babakocsi... de tudom nem szabad feladni. Tegnap ejjel fel1kor aludt el, 9kor kelt aztan visszaaludt mellettem hason :) szerintem csak azert mert nagyon faradt volt, bar ez is volt fel ora. Cumi ki cumi be...de a vegen elaludt :) most kaptuk a 2 honapos oltast 2 oraja...azota is alszik, igaz most a kocsiban mert seta kozben bealudt.
2020. jan. 2. 15:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!