Hogyan hozzam elobbre az esti alvast? Miert hajnalban alszik el?
Szia! 10 hetes kislány anyukája vagyok(meg egy 6 éves, meg egy 10 éves). A napirendet ne úgy képzeld el, hogy mindig pont ugyanabban az időpontban történnek a dolgok, csak hogy mindig meglegyen, hogy következnek egymás után. Például, ha felkel, utána eszik, aztán kicsit ébren van(játszik), aztán alszik. A nappali alvás nálunk is kétszer babakocsiban van, amikor sétálni megyünk, vagy az erkélyen. A többi(1, vagy 2, attól függ, hogy jön ki) mellettem, úgy hogy cumit adogatom vissza a szájába, amég el nem alszik. Esti elalvás is mellettem, majd mikor már mélyen bealudt varázsolom be az ágyába. 2x-3×eszik éjjel, de olyankor annyira álmos, hogy simán visszaalszik a cumival, hajnal fele(5 után) kell még magam mellé vennem, ha kicsit tovább akarunk aludni. ;)
Nagyon fárasztó lehet az állandó babakocsi húzkodás, kikészültök bele! :( Próbálj meg összebújni Vele, simogatni a pocakját, megtanítani elaludni máshogyan is. Picik még, ezt is tanulniuk kell. Kitartás, később jobb lesz, a 3 hónap nálam a nagyoknál választóvonal volt, utána jobb lett, (most is azt várom :D )!
Most kell megfogni a dolgokat hidd el, aztán menni fog.
4,5 hónapos a lányom, fel 7kor fürdés, legkésőbb fél 9 és alszik.
Az elején nekünk sem volt egyszerű, de 1 hónapos volt kB, amikor minden este fel 7 fürdés, utána evés és kiságy. Persze eleinte volt h 1,5 óráig bohóckodtunk (értsd: be a cumi, ki a cumi, nyoszorges, mosolygás, ringatás, vissza a kiságy stb). Aztán ez az idő egyre rövidült.
Most van h már 19:15kor alszik.
És lehet tényleg a hasa fáj. Próbáld meg masszírozni neki, hátha pukizik. Hason vagy háton alszik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!