Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ciki már a cumisüveg?

Ciki már a cumisüveg?

Figyelt kérdés

15 hónapos a gyerekem. Még cumisüvegből fogyasztja napközben a folyadékot, teát vagy vizet. Ha viszem valahova, kicsit kezdem cikisnek érezni. Sokszor már a 0,25l-es Jana Baba kis üveget teszem tele neki "házon kívülre".

Most vettem 3 féle itató poharat, de egyikből sem akar inni, csak nyalogatja vagy lökdösi el.

A pohárból ivás még nem annyira eredményes, hogy tisztességes mennyiséget meg tudjon inni belőle ilyen nagy melegben.

Mit próbáljak ki?

2010. júl. 20. 20:45
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Szia!

2 éves fiam cumisüvegezik, egyáltalán nem találom cikinek. Van itatópohara is meg rendes pohárból is tud már inni (nem régóta), de én mindenhova a cumisüveget viszem. Még sosem jutott eszembe hogy gáz. Te se foglalkozz ilyennel, ha szerinted azt szereti.

2010. júl. 20. 21:43
 12/17 anonim ***** válasza:
21 hós , reggel este cumisüvegezik. Amugy nem túl régóta iszik csőröspohárból, ami gyorsan folyik, nem csöpögésgátlós. Nem ciki sztem.
2010. júl. 20. 22:30
 13/17 anonim ***** válasza:

Szerintem a cumisüveggel olyan édesek a picik...én pl az itatópoharat nem szerettem. Kislányom 2és fél éves koráig cumisüvegezett. (kakaós volt neki, meg egy teás) Imádtam amikor lógatta a kis kezében:)...Aztán szépen kb 1-2 hét alatt áttért a pohárra. Kisfiam is édi a cumisüveggel. Sőt én cumipárti is vagyok. Azzal is angyaliak:)

Úgyh nem ciki, hidd el!

2010. júl. 20. 23:23
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem ciki. Nem minden baba egyforma.

Kb. 7,5 hónapos lehetett a kisfiam, amikor először csőröset adtam neki, szilikonosat, Tupperware itatót. Azonnal tudta, hogy mit kell vele kezdeni. Aztán elkezdte rágcsálni, és kiszakadt az itatófej. Úgyhogy váltottunk másikra, mert a Tupper nem olcsó mulatság. Nubyt vettem a Müllerben 900 Ft-ért, ez is szilikonos, csöpögésmentes. Érdekes, de közben megpróbáltam egy merev fejűvel is, amit ajándékba kaptunk, és abból nem volt hajlandó inni.

Aztán amikor már napközben egyedül ivott, éjjelre is kipróbáltam, hogy betettem az ágyába vizet. És a második éjszakától kezdve kiszolgálja magát, ha szomjas. Nappal pedig már rendes pohárral is próbálkozunk, általában kaja után abból itatom meg.

De ha a Te babád cumisüvegből szeret inni, akkor abból igyon. Ha megérett a csőrösre vagy a rendes pohárra, akkor el fogja fogadni.

2010. júl. 21. 08:12
 15/17 anonim ***** válasza:
Ja, azt lehagytam, hogy 1 hét múlva lesz 10 hónapos.
2010. júl. 21. 08:12
 16/17 anonim ***** válasza:
Az én lányom 4 éves és az esti kakaóját cumisüvegből issza, majd el is alszik szépen.Néha még a délutáni alvás előtt is kéri, és nem szoktam elutasítani. Nincs benne semmi kivetnivaló szerintem. Neki még egy kis megnyugvást is ad. Ha meg megyünk valahová , akkor janás, kubus, vagy ilyesmi üvegbe teszünk innivalót. Úgy hívja, hogy "cupókás" üveg :-).Van egy két éves hugica is, őneki van, hogy még cumist viszünk magunkkal,de van, hogy cupókás üveget. :-)
2011. jún. 24. 13:19
 17/17 anonim ***** válasza:
Most látom, ez még 2010-es kérdés :-)))) Na mindegy :-)))
2011. jún. 24. 13:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!