Angliai anyukak! A porridge az ugyan az mint otthon a tejpep?

Koszonom :)
en simat vettem es adnam hozza a gyumit :)
4 hotol lehet adni de mi mar 5.5 hosak vagyunk.Most kezdtuk a kostoltatast.

Szia!
Amennyire én tudom a Porridge zabpehely alapú, vagyis elkészítve olyan mint a zabkása. Ez ízesítik mindenfélével, főképp gyümölcsökkel. Finom és laktató, többnyire szeretik a babák. Igen, a magyar tejpépnek felel meg, pontosabban annak egyik fajtája, merthogy a tejpépeknek lehet többféle alapanyaga. Tágabb értelemben ugyanazt fedi.
koszonom :)
tehat nem tejalapu dolog.
mivel lehet tejet potolni tapszeren kivul??

tejjel semmiképpen!, ha nincs fagyasztott anyatejed, vagy nem tudsz annyit kifejni,csakis tápszerrel
egyébként ha most kezdesz hozzátáplálni, szerintem inkéb gyümit adj, főleg nyáron.
nem tehen tejre gondolta, termeszetesen.....
tejpep szeruszsegre...de mivel irtatok, hogy a porridge nem az, akkor mit lehet adni ami tej alapu es nem tapszer...tehat mi a tejpep angolul ez a kerdesem.
termeszetesen kapja a gyumolcsot, de itt a tej potlasa a lenyeg.
tejem nincs lefagyasztva, mert annyi sem volt, hogy napi 1 etkezesre eleg legyen :S
azert lenne fontos, mert eleg nagy etku a dragam es nem
birja ki az ejszakat mar 1 evessel :S
megetetem 7korul majd 12 kor es hajnalban megint ebred :S
tiszta hulla vagyok.
kostolgatunk, de csak ovatosan....nem sietem el es delutan nem adok Neki csak tejet, mert eleg hasfajos es nem akarok siros ejszakakat :S

Magyarországon forgalomba levő tejpépek többsége ugyanúgy, mint a tápszerek, tejalapúak, azonban a tehéntej alkotórészeit a kisbaba igényei szerint módosították (arról lehet sokat vitatkozni ez mennyire jó vagy nem...).
Ezeket zömében vízzel kell kikeverni, amikor is a benne lévő anyagok feloldódnak.
Vannak pépek amiket tejjel kell feloldani, ezekben nincs mesterséges tej.
Nem tudom mennyi idős a kicsid és világos, hogy jelenleg mindenki nagy tej ellenes (majd elmúlik, mint minden más egészségügyi divat-fogás), de szerintem forralva és vízzel hígítva 8 hónapos kora körül már nyugodtan adhatsz a babának ilyen pépekhez (feltéve ha nincs a családodban ilyen jellegű allergia).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!