Másfél éves gyerekkel másnak is ilyen bolondokháza az élete?
19 hónapos a kislányom. Amúgy se egy könnyű eset, de amióta belépett a dackorszakba....Csak pár példa: egyész nap kiabál, vagy ha nem sikerül valami akkor visít. Ha kérem valamire, akkro csak akkor hallja meg, ha épp olynja van, vagy van y direkt az ellenkezőjét teszi. pl. az utcán: állj meg légyszíves, erre felgyorsít. Reggel mondom neki: megiszod még a maradék tápidat? erre rázza a fejét. akkor berakom a hűtőbe, nehogy megromoljon. erre elkezd visítani, hogy adjam oda. Tegnap haza kellett jönnünk a plázából ( a rossz időre való tekintettel nem a játszóra mentünk), mert egyszerűen tűrhetetlen volt, le se tojta, hogy mit mondok neki, fejest ugrott volna amozgólépcsőn, stb. aztán amikor bementünk volna a könyvesboltba, akkor hisztirohamot kapott, a földön fetrengett. a legújabb heppje, hogy kiköpdösi az ételt, nem nagy ívben, csak úgy a tányérra maga elé. ma reggel már sokadjára mondtam neki, hogy legyen szíves ne köpdösse ki, mert így a malackák esznek, nem a kislányok, ha még egyszer kiköpi, elveszem. ez meg is történt, mert nem fogadott szót. az apja meg kivette az etetőszékből. elkezdett visítani, mondta hogy nyamiiiii. na egy idő után mondtam neki, hgogy visszamehet, ha szépen eszik....visszaraktam, és evett mint a kisanygal.
ez olyan fárasztó. nem látom a fényt az alagút végén, úgy érzem, következetes vagyok vele, csak nem tudom, elmúlik-e ez valaha? vagy ha igen, mikor??? nincs senki segítségem, akire néha rábízhatnám, hogy kicsit feltöltődjem. :(((
Szia!Kis különbségekkel,de hasonlóan vagyunk mi is.Kisfiam van,ő is most kezdi a visítozós korszakot,de azt gondolom,lesz ez még rosszabb is.Most mit tehetnénk?Az ember néha belefárad a nagy következetességbe,meg a szigorba,na meg az egészbe!Bár nincs egyéb tapasztalatom,de úgy hallom ismerősöktől,barátoktól,hogy idővel enyhül majd a dacosság,addig viszont sok-sok türelem kell.
Egészen biztosan nem tudod rábízni valakire a kislányodat?
Sajnos kell(ene) 1-2 óra,amíg kicsit mással foglalkozol,legyen az bevásárlás,vagy bármi....amitől ellazulsz!
Sok kitartást kívánok!
Örülj az életnek!! Fényt az alagút végén sosem fogod meglátni... Tényleg, sajnálom, hogy nem tudsz kikapcsolódni:( Az néha jól jönne az embernek. Majd pár év múlva, jó lesz ezekre visszagondolnod.
Nekem kettő gyerekem van, nálunk minden nap bolondokháza, de nem bánom. kitartás, ha felnőnek, majd nagyon fogod hiányolni ezt a sok mostani "problémát".
nem tudom rábízni senkire. rokonok 400 km-re vannak, barátok úgyszintén. a férjem reggeltől estig dolgozik, hétvégén is kitalál magának valamit. szóval nincs senki.
nagyon szeretem a babámat, de tényleg, néha olyan jó lenne egy kis nyugalom...szoktam nézni a játszón a nagyobb gyerekeket, 4-5 éveseket, akik már túl vannak ezen, ideális esetben, és gonodlkodom, hogy vajon az enyém is ilyen "normális" lesz, ha megfelelően kezelem a dacoskodást?...
nem...
ha boltban hisztizik azonnal kijövünk onnan.
ha még tovább hisztizik hazajövünk
ezek a szankciók de mivel imád vásárolni bántja a dolog és nem csinálja tovább.
ha jól viselkedik választhat ékszert vagy babaruhát -itt csak kettőből választhat-
itthon.
ha hisztizik nem foglalkozok vele és akkor két percen belül abbahagyja.
igy ehhez nem tudok hozzászólni.
Köszönöm a tanácsot, de nem fogom megverni a gyerekemet, se egyszer, se sokszor. nem vagyok a verés híve. lehet, azért sem, mert én ugyan nem sokszor kaptam otthon pofont vagy neadjisten nagyobb fenekelést, mondjuk 2-3x, de mindre élénken emlékszem, és nem az maradt meg, hogy na majd emiatt nem fogom újra azt a rosszat elkövetni, hanem a méltatlankodás érzése, és a sértettségé, hogy meg mertek verni, hogy így visszaéltek a fizikai fölényükkel. nem ezek miatt a pofonok miatt lettem ún. rendes ember.
igazából én se szoktam kiakadni, legalábbis nem látványosan, mert tudom, hogyy az olaj a tűzre. és igen: nagyon okos, figyelmes, néha úgy meglepődöm, hogy milyen összefüggések vannak már a kis fejében. :)))
megnyugodtam azért, hogy másnál is van hasonló. :))))
Carmen 22!
hogyne tudnál hozzászólni! :) látod, nálatok is van hiszti! magad írod. én ugyanezeket teszem, hisztizik, kijövünk. stb. csak nem tudom, hányszor kell ezt eljátszani még.
"ha hisztizik hazamegyünk"....??na nekem meg az hangzik viccesen, hogy a programot a hiszi miatt kell átalakítani...és ha jó, nem hisztizik, akkor kap jutalmat???hát nem tudom...szerintem vannak dolgok, amiket meg kell tanulniuk, hogy azért nem csinálják, mert nem lehet és kész!Ne azért viselkedjen jól mert kap valamit, hanem mert jól kell viselkedni.
Amúgy én vagyok aki írta, hogy néha rá lehet ütni a fenekére, attól nem lesz baja.A pofon szerintem egy dühből történő, megalázó dolog,soha nem pofoznám meg a gyerekem.De én nem úgy emlékszem hogy a szüleim kihasználták volna a testi fölényüket...valószínű mert nem használták ki, nem dühből vertek el...
háát,jó viselkedésért,jutalom,a lehető legrosszabb nevelési módszer,de te tudod.kedves kérdező ha elég következetes tudsz maradni akkor nem lesz gond,és hamar leszokik róla.én 3 módszert kombinálok,18 hónaposomnak,aki 17 hónaposan kezdett hisztizni de úgy hogy juj..az egyik az elterelés.közhely,de tényleg be jön,csak ismerned kell annyira hogy tudod mi érdekli nagyon,pl:imád a fagyimból nyalni picit,és amikor elmegyünk a fagyizó előtt kezdi a nyafizást,másodpercek töredéke alatt mondom neki,hogy oda nézz ott egy kutya,már nem is a fagyizót nézi,és már el is jöttünk onnan.persze ehhez az idő is kell mert ha valamibe belelovalja magát már nem képesek uralkodni az érzéseiken,ezért kell időben lépni.a második a ne figyelés.pl ha kér valamit amit nem szabad,és el kezd érte sikítani,egyszerűen ott hagyom,na nem boltba otthon,3 mp múlva csend van.a 3, ha valami kárt akar okozni,pl ami a kezébe van földhöz vágni,akkor odamegyek megszorítom kicsit a kezét és határozottan azt mondom most már elég.
nekem ezek kombinálása segít hogy gyakorlatilag 1 hónap alatt kezelhetővé tettem a hisztit,már csak párszor próbálkozik vele.sok sikert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!