Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért zavar, ha valaki emiatt...

Miért zavar, ha valaki emiatt panaszkodik?

Figyelt kérdés

Sziasztok! A kérdés eléggé bugyuta ,de mivel muszáj kérdést írni,máshogy nem tudtam megfogalmazni.

Szóval lassan 5 hónapos kisfiam eléggé rossz alvó születése óta. Talán egyszer volt,hogy 4 órát aludt egyhuzamban.Azon kívűl másfél-2 óránként ébred.De nem csak úgy,hogy eszik majd alszik egyből vissza,hanem egész aktívan felkel úgy 20 percekre.Főleg mostanában. Meg sokszor hasra fordul,de vissza már nem tud,így azért is felkel. Már mindent próbáltam,külön alvás, kiságy,mellettem,másik szoba. Végül maradtunk annál,hogy velem alszik. (Egyedül nevelem)

Napközben is max 3 órát alszik de az sem egyben hanem délelőtt kicsit,délután kicsit.Nem hasfájós és tök vidáman,mosolygósan ébred. Napközben persze nem könnyű mivel már fejlődik,kúszni akar,nem megy neki idegeskedik,hisztizik,visong.Sosem panaszkodtam,hulla vagyok,zombi vagyok de ez van,igy jártam ..így állok hozzá. Sok anyukával beszéltem mostanában akik teljesen ki vannak borulva,hogy felkel 2szer a babájuk enni.Van aki 1 ébredéstől világ vége hangulatba kerül.

Nos..nem is azért írom ezt,mert érdekel....csak néha zavar amikor épp nekem mondják,holott én poénosan mondom,hogy ma ,,csak" 8szor ébredtünk fel.

Persze nekem ez a termeszetes,mert egy szem gyerekem és nem tapasztaltam még a másik oldalát a dolognak de anyaként miért kell panaszkodni? Ez benne van a pakliban nem?

Én is mosok ,főzök ,háztartást vezetek ,nincs segítségem de azon vagyok,hogy a babám ne érezze meg rajtam,hogy feszült vagyok őmiatta,az ébredései miatt,a hisztijei miatt.

Ezt sem panaszból írom,mert szeretem minden percét az anyaságnak.

2019. nov. 20. 10:47
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk neked lehet hogy sokszor kel de csak 20 percre. Nekem meg pl 2szer kel de azt úgy, hogy 1 órát szopizik aztán még altatni kell. Mire ez kész addigra nem tudok egyből vissza aludni. Szóval 2,5-3 órát fent vagyok 1 keléssel. Számold ki ezt úgy hogy felkel 2szer. Napközben szinte semmit nem alszik és ugyan úgy 1 órát cicizik. Emellé még hasfájós is.

Szerintem mindenkinek szíve joga panaszkodni. Persze mindenki tudja hogy mit vállal, meg hogy benne van a pakliban, de nekem is jól esik néha valakinek elmondani, mikor már kezdek besokallni. És pont azért hogy kiadják magamból, ne legyek feszült

2019. nov. 20. 10:54
 2/12 A kérdező kommentje:

1#

Persze itt nem az olyan anyukák panaszaira gondoltam,akik így vannak,ahogyan te.

Hanem akik felkelnek egyszer,etetnek majd alszanak is vissza egyből.Meg akiknek a babájuk napközben 4 óra helyett ne adj isten csak 3 órát alszanak egyben.

2019. nov. 20. 10:58
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Múltkor egy csoportban valaki azon panaszkodott, hogy a babája este 7-től mért csak hajnali 5-ig alszik..
2019. nov. 20. 11:01
 4/12 anonim ***** válasza:
59%

Én sem bírom a panaszkodást, bár nekem minden terhességem álomszerű volt és a gyerekek szuper alvók, kb 3 hónaposan mindannyian átaludták az éjszakát.

Viszont a nem alvás nem csak a baba miatt lehet téma. Én 2, max 3 órákat alszom, mert annyira horkol a férjem, hogy csak akkor tudok elaludni, amikor elmegy dolgozni 6 körül. A gyerekek alszanak 9-től 9-ig egy nyekkenés nélkül, mégis hulla vagyok. És nem kelthetem fel folyamatosan a férjem, hiszen vezet, dolgozik, és külön alszunk, de így is hangos. Ez van. 🤷🏼‍♀️ szóval nem tudhatod, ki, mitől fáradt, így kérlek, ne is kicsinyítsd más problémáit. 😊

2019. nov. 20. 11:04
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Mindenkinek a saját gondja a legnehezebb.:) Nálunk 2 éves a lányom és még mindig nem aludt végig egy éjszakát sem.Legrosszabb időben 8 és 15 hónapos kora között a legtöbb kelés éjszaka 15 felett volt,javában dübörgött a mozgásfejlődés és a fogzás.De előtte és most is jópárszor kel,bár most már szerintem elfogadható.Nekem barátnőm mindig panaszkodott ,mert kétszer kelt a gyerek éjjel enni.Fél éves korától pedig egyszer hajnalba.Jókat aludt napközben míg az enyém 20 perceket nagyon maxon 30 percet.Én úgy voltam vele had mondja, neki ez a nehéz, nekem meg más.Ne vedd fel az ilyet.:D Persze nekem is eltartott egy ideig míg tényleg megláttam, hogy mindenkinek más a nehézsége és hogy a sajátját tartja a legnehezebb és legproblémásabb dolognak:D
2019. nov. 20. 11:30
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Az én kislányom csak egyszer ébredt a múlt éjszaka, hajnali egykor, viszont reggel hétig ébren volt...😑Pedig még csak Három hetes múlt, és napközben is fel van az etetések között jó másfél két órákat. Jó, az elmúlt három-négy nap extrém nehéz volt. De ő pl. előtte is kétszer háromszor kelt az éjjel, de olyankor is fent volt másfél órákat mint napközben.Szóval mindenkinek megvan a maga nehézsége :)
2019. nov. 20. 11:34
 7/12 anonim ***** válasza:
85%
Te is éppen panaszkodsz, csak szépen "becsomagoltad", hogy ne annak tűnjön.
2019. nov. 20. 12:59
 8/12 anonim ***** válasza:
27%
7esnél a pont. Ez a kérdés nettó panaszkodás. Még az adu ász "egyedül nevelem" is venne van. És jöttek is rá a kötelező nekem rosszabb kommentek is. Az ember ilyen, még te is. (Ha egy kicsit jobban megnézed, aki nem panaszkodik, az meg dicsekszik, pl "ő már átalussza az éjszakát", "rengeteg tejem van első pillanattól, semmi gond nem volt a dzoptatással", "első pillanattól szigorú napirendet tartunk", a gyerekem két éves kora óta szopatiszta". Na ezek ordas nagy kamuk mindig)
2019. nov. 20. 13:31
 9/12 anonim ***** válasza:
78%

Mindenkinek a saját problémája a legnagyobb. Azoknak is, akik panaszkodnak, és neked is, kedves kérdező.

Nekem kettő kel, persze váltásban. A 3 éves alvása már javult, van, hogy fel sem kel. De az első 1 év brutál volt a kicsi születése után, váltva keltek... :D

(2 év van köztük.)

2019. nov. 20. 13:45
 10/12 A kérdező kommentje:

Lehet panaszkodásnak tűnik de sosem szerettem volna,hogy ne így legyen szóval inkább csak megosztottam a tapasztalatom,nem mint azok a ismerős anyukák akik sírnak rínak,hogy jajjj de nem bírom.

Lehet félreérthetően írtam:)

2019. nov. 20. 13:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!