Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyire hasznos/fontos/ajánla...

Mennyire hasznos/fontos/ajánlatos a kiságyba olyan "falvédőt" felrakni, ami a baba fejénél van?

Figyelt kérdés
2008. nov. 17. 16:06
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Hát, az én fiam "jön-megy" a kiságyba, úgy hogy ha nem lenne, állandóan beütné a fejét, és a keze lába kint lenne a rácsokon keresztül.
2008. nov. 17. 16:23
 2/6 anonim ***** válasza:

pontosan azért, mint az előző válaszoló is írta. Nekünk nem volt, mert régi típusú a kiságyunk, aminek csak az egyik oldala rács, a többi tömör fa.

(még a 10 éves lányunké volt :))

Így nem lehetett felkötözni sehová. 5 hós volt, mikor megelégeltem, hogy a buksija beleütközik a kiságyba és a lábacskája is kilógott a rácsok között.

Akkor kaptak a gyerekszobába egy emeletes ágyat, az alsó része lett a picié, csak oldalt plusz fákkal "berácsoztuk", hogy ne essen ki.

2008. nov. 17. 17:07
 3/6 anonim ***** válasza:

Fejvédőnek vagy rácsvédőnek hívják.

Funkciója az, hogy a baba ne üsse be a fejét, ne dugja ki a végtagjait, és dísz is egyben.

Nekem most 5 hós a lányom, de már igen kicsi kora óta mindig arrébb mászott, szeretett az egyik oldalhoz húzódni, ezért sokszor beütötte a fejét.

Most kezd átfordulni, most még jobban beüti magát. Aztán nemsoká már kidugdossa a kezét-lábát, és nem tudja visszahúzni, felébred rá-sok anya szenved ettől:-(

2008. nov. 17. 17:10
 4/6 anonim ***** válasza:
Szerintem hasznos.Főleg,amikor már ficánkol.Lánykám is beveri a fejét az ágy végébe,de nekünk is olyan ágy van,ami a második válaszolónak volt.Jelenleg azon agyalok,hogy kössek oda valamit..
2008. nov. 17. 21:20
 5/6 anonim ***** válasza:
Én pont ma vettem másikat,mert az előző csak a fejénél védte.Ez most körbe ér.Tegnap este addig-addig bóklászott-6 hós-az ágyban,amíg a lába beszorult a rácsok közé.Annyira sírt,h alig tudtam megnyugtatni.Ha jobban feszíti,talán még el is törik.Ma már semmi aggodalom nincs bennem,mert semmilye nem tud beszorulni.Szval,ha engem kérdezel,NAGYON HASZNOS ÉS FONTOS IS!!!
2008. nov. 18. 00:16
 6/6 anonim ***** válasza:

Az első hónapokban hasznos.

Lehetőleg olyat vegyél, amelyik teljesen körbe ér a kiságy körül! Amelyik csak a fejrésznél van, annak nincs sok értelme, mert teljesen "körbejárják" a kiságyat a babák, miközben forgolódnak.

Onnantól kezdve, hogy a baba hasra fordul (4-5 hónapos korban, de egy-két babánál már sokkal korábban, pl. 2-3 hónapos korban), felgyorsulnak az események és a feje magasabban lesz, mint a fejvédő, tehát már nem sok szerepe van. Ezért nagyon drágát nem érdemes venni.

2008. nov. 18. 09:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!