Kislányom 6,5 hónaposan 73cm és 8kg. Nagy babának számít? Mindenki azt mondja és kíváncsi vagyok, hogy így van -e?
Most előkerestem a 2 éves fiam kiskönyvét.
Ő hat hónaposan 9370gramm volt, 7 hónaposan 9750 gramm. Centit nem tudok, mert nem mérték a védőnők. 7 hónapos koráig csak és kizárólag anyatejet kapott. Se tápot, se teát, tehát semmi mást! 7 hós korában fogadta el először a szilárd ételt, pedig 6 hós korától már kínáltam.
Ne aggódj, a fejlődési üteme majd lejjebb fog csökkenni és 3 éves korára már nem is lesz különbség a többi gyerekhez képest.
Találtam centis adatot is: 7 és fél hónaposan 78 cm volt és 10,07 kg.
Jövő hónapban megyünk a két éves státuszra, de most a mi mérlegünk szerint ami fél kiló pontossággal mér, 14 kb és kb 95 cm magas lehet.
Tehát mint írtam, lelassul a fejlődése.
Szerintem nagy lányod van neked is mint nekem fiam.
Ő most lesz 8-hós és 73cm és 9,7kg.
Nekem a doki azt mondta 1-éves korban szoktak ekkorák lenni.
Az első válaszoló vagyok.
Tényleg sokat számít a születési méret is. Az én fiam 60 cm-el és 4300 kg-mal született. Azon a héten Ő volt a legnagyobb baba a Kórházban.
Szerintem normális a súllya, hossza a babádnak, még akkor is, ha nem volt nagy méretű újszülött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!