Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 6,5 hónaposan mászkál a...

6,5 hónaposan mászkál a kislányom. Ez vajon baj?

Figyelt kérdés
Persze úgy h fogom a kezét vagy a hona alatt. Imádja és nagyon ügyes. Nem rogyik be a lábacskája és szépen lépeget, ha megkapaszkodik valahol akkor simán áll egyedül. Hagyjam neki? Más is volt így?
2011. jan. 19. 21:13
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
NE HAGYD NEKI! Egyáltalán már fel tud állni egyedül? Majd akkor mászkáljon, ha már tud úgy is, hogy te nem kell fogd.
2011. jan. 19. 21:21
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Helyeset mond az első, ha nem tud felállni, ne mászkáljon segitséggel, mert a gerince fogja bánni később.
2011. jan. 19. 21:22
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
te jó ég!!!!
2011. jan. 19. 21:34
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Jézusom! Persze, hogy mászkál, ha te csinálod neki! Minden újdonság tetszik nekik, nincs is annál jobb, ha nem a plafont kell nézni!

Azonnal fejezzétek be, ne erőltesd, hagyd, hogy akkor álljon föl és tegye meg az első lépéseket, amikor Ő akarja és tudja!

2011. jan. 19. 21:35
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

most nagyon nagy hibát követhetsz el! nem szabad segíteni neki mert tönkre teheted a gerincét egy életre!!!!!!!!

akkor szabad neki felállnia és járnia ha tök egyedül csinálja segítség nélkül!!!!!!!!

egyébként az, hogy lépeget egy ösztön, nincs csodabogarad, viszont fejezd be a vezetgetését ha nem akarsz neki 30 éves korára mankót!

2011. jan. 19. 21:50
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Hát ez nagyon korai még,hagyjad még majd ha magától feláll akkor már fogva a kezét sétálhatsz vele!
2011. jan. 19. 21:51
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

talán számít a véleményem. gyógytornász vagyok. persze, hogy nem rogyik be a lába, mert fogod a hóna alatt és tartod a súlyát.

nem javaslom ,hogy vezetve járasd, akkor sem, ha már önállóan feláll-leül, sőt, mégha önállón lépeget a bútorok mellett, akkor sem. valóban sem a gerincének nem tesz jót, sem a csípőinek-térdeinek-bokáinak. pl. későbbi lúdtalp, tengelydeformitások a térdein x-láb, gerincferdülés következménye is lehet. ez csak néhány példa. nem elég erős az izomzata még. és ez nem a korából adódik, lehet, hogy fel tud ár állni önállóan, de a járáshoz még biztos, hogy éretlen.

az, hogy lépeget, amikor a talpa földet ér, és te tartod, reflex.

tényleg? fel tud állni önállóan? ülni, felülni tud önállóan?

2011. jan. 19. 21:57
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Én még ültetni se merem, mert még csak egyszer tudott felülni egyedül és abban sem vagyok biztos hogy nem véletlen volt... Állítani meg pláne. Olyat szoktam, hogy a hóna alatt fogom és rugózik, de én tartom! Én mindig is úgy voltam vele, hogy inkább legyen "lemaradva" de semmit se erőltetek. Relatív egyébként hogy le van valakitől maradva, hiszen minden gyerek más és lehet nem mindent egyszerre csinálnak, hiába egy idősek...
2011. jan. 19. 22:05
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszi szépen! Akkor nem csináljuk, nem akarom h bármi baja legyen!
2011. jan. 20. 08:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!