Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan tanítsam meg egyedül...

Hogyan tanítsam meg egyedül elaludni?

Figyelt kérdés
8 hónapos a fiam, eddig úgy aludt el, hogy mellébújtam, cumi a szájba és pár perc alatt már aludt is. Ezt csak én tudtam, apucival így nem alszik el, ő mózeskosárban ringatja. Mostanában egyik módszer se akar beválni, és nagyon gyakran felébred. A gond az, hogy egy szobánk van, így nem tudjuk saját szobában lefektetni. Hogy álljak neki?? Csak én szenvedek ezzel ennyit?
2008. nov. 17. 10:58
 1/5 anonim ***** válasza:

Ennyi idő korban kezdődik el az un. szeparációs szorongás. Teljesen természetes, hogy most többet ébred. Ez eltarthat akár 12 hónapos korig is. Nálunk 9 hósan kezdődött és egy éves korában már fél óránként ébredt éjjel. Tehát nálunk nagyon bedurvult. Pedig soha nem hagytam sírni, igény szerint szopizott mindig is és simán, gond nélkül teltek el az első hónapok is.

Az én fiam mindig is szopizva, cicin aludt el. Én letettem egy szivacsot az ágya mellé, így nem kellett mindig átmásznom a másik szobába. (egyáltalán nem gond ha nincs saját szobája a kicsinek. Miért, ha lenne, rácsuknád az ajtót hadd sírjon???)

Akárhányszor felébredt és simizésre nem aludt el, ott volt a cicim, nálatok a cumi és aludt tovább. Próbálj meg halkan énekelni, dúdolni, simogatni, kitalálni, hogy mi válik be most Nála. Szépen kinőtte ezt a korszakot is mindenféle stresszes behatás nélkül. Ez velejár a korszaknak és a gyerekednek. Nem csak akkor kell mellette állni mikor cuki, hanem akkor is mikor nehezebb időszakot vészel át. Hiszen a gyermekünket ezekkel a nehezebb időszakokkal együtt vállaltuk és szeretjük.

A legkisebb gyermekem most 23 hónapos. A nővérével együtt szépen átsétálnak aludni a gyerekszobába. Emeletes ágyuk van, mindenki lefekszik a saját helyére és reggel 7-kor látom Őket újra. Mindketten szépen, mélyen átalusszák az éjszakákat.

Nem kell erőszakkal egyedül alvásra "tanítani" a gyereket. Mindennek eljön a maga ideje a gyerek saját ritmusának megfelelően. Csak szépen, türelmesen ki kell várni és mellette "állni".

Ne szenvedésnek éld meg! A gyerek a növekedése során nem mindig aranyos, jó gyerek lesz az elvárásaidnak megfelelően. Mindig lesznek hullámvölgyek, ahogy a Te és mindenki életében is. Nem az a mi, szülők dolga, hogy segítsünk nekik?

10 és 2 éves gyermekek anyukája

2008. nov. 17. 11:17
 2/5 anonim ***** válasza:

Az én kislányom másfél éves koráig egy éjszakát sem aludt át, úgyhogy én megedződtem. 4 éves, és a mai napig csak velem alszik el (ez nekem nem gond).

Én úgy oldottam meg amíg kicsi volt, hogy az ágy mellé húztam a kiságyat, volt olyan időszak, hogy az oldalát is levettem, s amikor felébredt, fogta a kezem, s így aludt vissza.

Kitartás!

2008. nov. 17. 11:35
 3/5 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam 11 hónapos. Fél éves koráig 12-13 órát aludt, azóta minden éjjel többször felkel és csak cicin alszik vissza. Néha köztünk alszik, néha vissza tudom tenni az ágyába! Egy ideig én is úgy voltam vele, hogy ez nem vezet sehová és szenvedésnek éltem meg! De aztán rá kellett jönnöm, hogy ő ilyen, így érzi biztonságban magát! Szóval csak el kell foagdnunk, hogy neki mi a legjobb és aszerint kell cselekednünk! Örülj, hogy igényli a babád a közelséged, a törődésed és ne tiltakozz ellene! Olyan hamar elröpülnek a hónapok, utána még lehet, hogy visszasírod ezeket a bennsőséges pillanatokat! Szóval szerintem nem kell megtanítanod! Majd megtanul, ha eljött az ideje!
2008. nov. 17. 12:15
 4/5 A kérdező kommentje:

köszönöm mindenkinek!

nem szó szerint értettem a szenvedést, csak annyiszor az orrom alá dörgölték már, hogy így túl anyás lesz, aludjon egyedül, stb, inkább ezt nehéz elviselni nem azt, hogy nehezen alszik el a manóca :)

a külön szoba csak azért lenne jó, hogy ha pl egész éjjel nyüszögős, csak az egyikünk legyen fent vele és altassa, így könnyebb lenne, felváltva átvészelni a nyüszisebb napokat. dehogy hagynám üvölteni!!! a szívem szakadna meg...

szóval szerintetek bízzam rá, mikor akar majd egyedül elaludni? :)

2008. nov. 17. 13:22
 5/5 anonim ***** válasza:

Az első válaszoló vagyok.

Így van, bízd rá és ne hallgass a "jó tanácsot" osztogató szomszédasszonyokra, akiknek a gyereke már úgy született, hogy átaludta az éjszakákat és 8 hósan szobatiszta lett! :)

Örülök, hogy nem hagynád sírni, annyi mindent hall, olvas manapság az ember ilyenekről.

2008. nov. 17. 16:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!