Mi az az életkor amikor nem számit már túl korainak, a felállas, majd a bútor mellett való lépegetés és utolsó fázisként az önálló járás? Normális ha felálló baba egésznap csak állni akar?
Próbálom kiolvasni, de mindenhol azt írja hogy amit magától csinál az nem korai. Nálunk mindent magától csinált. 6 hónaposan még sokat gurult, majd körbe kúszott, valamit próbált előre is de 7,5 hónaposan végül mászás lett belőle. 8 hónaposan kapaszkodva felállt. Ma már (8,5 hónaposan) ez rutinból megy. Sőt, lehajolgat játékokért miközben fel kézzel kapaszkodik, és át is kapaszkodik ide-oda, de szerencsére lépegetni még nem kezdett. Mikortól számítana nagyjából Normálisnak a bútor melletti lépegetés és majd a járás?
Az én gyerekem mióta tudja, hogy hogy kell felállni, bár mászva közlekedik de sokszor a legfőbb célja hogy olyan helyre menjen ahol fel tud állni, aztán ott matat, álldogál ameddig csak tud vagy ameddig hagyom.
Itt a múltkor allitottak többen is, hogy az ő gyerekük, ismerősük, akárki, már 6 hónaposan felállt.
https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak..
Mi csajunk 5 hónaposan mászott, 6 hónaposan stabilan ült,felállt bútorok mellett.A legtöbb lépés amit bútorok mellett megtett kb 2 jobbra,kettőt balra.Ennyi volt, 9 és fél hónaposan pedig a szoba közepéről elsőre kisétált a fal mellett lévő kanapéig.Mindenféle előzmény nélkül.
Én aggódtam, mert nagyon gyorsan csinált mindent.Gyerekorvos meg csak annyit mondott, ugyan mit akarok csinálni a gyerekkel, hogy ne álljon fel vagy épp ne járjon? Lekötözöm? Meg, hogy ha teljesen magától csinálja akkor a teste már képes rá és nem fog gondot okozni és csak hátráltatom, ha kiviszem a bútorokat és a többit csakhogy visszatartsam.Annyi, hogy a gyors mozgásfejlődés miatt lemaradt a beszédfejlődésben(pedig állítólag a gyorsabb mozgásfejlődésű gyerekek gyorsabban fejlődnek beszédre is, hát nálunk ez várat magára,bár szó szerint nincs elmaradva, mert a minimum dolgokat amiket kell hozza.)
Az én kislányom 5 hónaposan már ült, kúszott,mászott és felállt a 6. hónapja előtt 2 nappal. 6 hónaposan lépkedett. Most 7 hónapos. Nagyon megijedtem egyébként. Orvos szerint nincs vele semmi baj,minden megvolt egymás után,ahogy kellett és most is szabályosan mászva közlekedik. Én azért tartok kicsit tőle. Még azt mondta az orvos,hogy valószínűleg 10 hónaposan már járni fog,mert az izomzata nagyon erős. Egyébként én is és a férjem is ilyen korán álltunk fel. Én 10 és fél hónaposan férjem pedig 10 hónaposan már járt. Öcsém is 10 hónaposan.Családunkban a gyerekek nagy része 12 hó előtt önállóan járt, és senkinek semmi baja sincs.
Szerintem hagyd nem lesz semmi baja. Én sem tudom lekötözni. 😁 (Aki meg emiatt lepontozna ismeretlenül,mert leírtam,hogy a kislányom hogyan fejlődött,annak ennyi legyen az egyetlen öröme.)
Sziasztok! Mindenkinek köszönöm a kedves választ!
Mindegyik nagyon hasznos volt, leszámítva az első kettőt.
Pont ilyenekre gondoltam hogy hasonlóan gyors babák mikor csinaltak es aztan minden rendben volt-e. Ugy nezem igen! :)
Nem tudom nalunk hogyan lesz a beszedfejlődes. Az en gyerekem esdig mar minden emberi előlény által kiadott hangot produkált és produkál :D
6 hónaposan egyebek mellett elkezdte hogy “babababa”, és apapapa, most ezeket lecserélte, az ajajajaj, ededede, és gyegyegye szerűsegekre. De sajnálatomra inkább torkaszakadtából szeret kiabálni, meg visitozni, de egyenlőre úgy gondolom 8-9 hónap között ez így rendben van :) persze meglátjuk mi lesz belőle. Én örülnék ha a mozgás mellett a beszéd is gyorsan fejlődne neki, de ezt így nem lehet megrendelni. :) bizom a legjobbakban.
Köszönöm!!!
❤️❤️❤️
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!