Szerintetek mennyi idős korban érdemes gyereket vállalni?
Nincs olyan, hogy "mikor érdemes".
Sose tudhatjuk mi fog történni 1,3,5 év múlva. Azt kell nézni, hogy épp mi van körülötted. Kell-e tartanod a munkahelyi gondoktól? Éppen elkezdtél egy munkahelyen dolgozni vagy már évek óta ott vagy? Egyedül vagy pároddal válalltok gyereket? Stb stb.
Nekem a 25 volt az ideális (eddig úgy tűnik még mindig), mert évek óta dolgoztam az akkori munkahelyemen, nem volt rizikós a munkanélküliség a gyed-gyes végén és tudtam, hogy váltani akarok majd, így inkább azon a munkahelyen szülök két gyereket x éven belül és majd utána váltok azzal a bizalmi helyzettel, hogy: "ne aggódjatok, 2 gyereket akartam, meg is születtek, én nálatok szeretnék dolgozni, tök jó lesz!" Viccesen hangzik, de érted.
Másik az egészségügyi kérdések: 40 felé már esélyesebb a Down szindróma például. Én ezzel nem játszok. Másokat nem zavar. Ez is egyéntől függ.
Légy minimum annyi, hogy el merj menni kisérő nélkül a vizsgálatokra (lásd párral arrébb).
A másikra: nem vagyunk egyformák, de ha én nem találtam volna meg a "nagy ő"-t, soha nem vállaltam volna gyereket. Mert nem csak egy gyerekre vágytam, hanem egy konkrét ember gyermekére, akit közösen nevelünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!