Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kielemeznétek a lányomat?

Kielemeznétek a lányomat?

Figyelt kérdés

Kíváncsi vagyok mások szerint milyen a gyerekem. Én úgy látom, hogy inkább a mozgásos tevékenységekben lesz jobb, mint a gondolkodósakban, de ezt már akkor gondoltam, mikor 6 hósan felállt. Ti mit gondoltok róla?

21 hónapos, ügyesen öltözik egyedül, a zipzárokkal, meg a gombokkal még gondja van, de a pólót, nadrágot, zoknit, sapkát felhúzza egyedül. Lépcsőn a 4.ig feljön egyedül, a kezét sem kell fogni. Egyedül eszik iszik, villával, kanállal, pohárból iszik egyedül. Állandóan jön-megy, a lakásban is megfogja a kezem, hogy sétálni kell, és sétálunk egyik szobából a másikba.

Nem játszik egyedül, nem játszik építőkockákkal, babákkal, stbvel a rajzolást, gyurmázást, festész is 5 perc alatt megunja. Nem szeret hintázni, libikókázni, körhintázni, de a csúszdát élvezi. Szobatisztasággal nem haladunk semmit, mert nem érti mit várok el tőle mikor leültetem a bilire, de a testrészeket szépen megmutatja. Beszéddel nagyon lassan haladunk, leginkább mutogat és mindenre rávágja, hogy baba. Az apját és engem meg tud nevezni, ha sokáig mondogatjuk neki, hogy kiabálj apának pl. De más embereket nem tud megnevezni, ha kérem mutassa meg ki a nagyi, akkor is rám vagy az apjára mutogat.

Szépen eszik, szépen alszik, viszont ha egy percig nem figyelünk rá, akkor nyűgös, hisztis, nyávog, bár világ életébe többemberes baba volt, 1 éves koráig hordoztam, mert nem lehetett lerakni.

Ugye minden rendben van vele, és csak szimplán neki a mozgásos tevékenységek jobban bejönnek, mint a gondolkodósok?

2019. okt. 14. 07:28
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
25%
Csodagyerek. 6 honaposan mar allt? 😎
2019. okt. 14. 07:37
 2/22 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem rendben van. Ő ilyen. Hasonlít az én lányomra igaz ő csak 17 hónapos. Jó ő nem állt fel 6 hósan meg nem iszik pohárból sem. ő is egy kis mozgó nyuszi. Én már most azon gondolkodom, hogy úszni vagy táncra járjon e majd.
2019. okt. 14. 07:44
 3/22 A kérdező kommentje:
Első: látom eddig jutottál az olvasásban. De akkor minek válaszolsz, ha végigolvasni se tudod. Semmi csoda nincs abban, hogy 6 hósan felállt, más gyerek meg 1 évesen már beszél. Az én lányom 6 hósan felállt, de még 21 hósan se halad semmit a beszéddel, más gyereke 1 évesen beszél, de még másfél évesen így mászik. Ez ilyen.
2019. okt. 14. 07:58
 4/22 anonim ***** válasza:
100%

Az en lanyom is hasonlo mar minden orvost vegig jartunk vele mierz nem beszel. 3 eves 4 honaposan kezdett beszelni ovi hatasara. Azota be sem all a szaja

Mozgasban sokkal elorebb volt mint pl a rokon gyerekek.

2019. okt. 14. 08:15
 5/22 A kérdező kommentje:
67%os te beteg vagy. Leírtam az erősségeit, meg a gyengeségeit is, ha annyira kamuzni és dicsekedni akarnék a lányommal, akkor csak csupa jót írtam volna...
2019. okt. 14. 08:18
 6/22 anonim ***** válasza:
0%
Ah, intelligens anyuka. Jopár gyerekkel találkoztam már életében, 6 hónaposan nem állnak fel. Befektetem a veled való társalgást. Puszi
2019. okt. 14. 08:26
 7/22 anonim ***** válasza:
86%
Szerintem teljesen átlagos, nem értem az előttem hozzászolokat. Láttam gyereket, aki felállt 6 hosan, mivel a hiperaktivitás nagyon korai jele lehet a gyors mozdásfejlödés, nem örülnék. Azt nem lehet tudni, hogy miben lesz jó, majd ovi, iskola alatt kiderül. Miért ne lenne rendben, mi az ami szerinted fura?
2019. okt. 14. 08:31
 8/22 anonim ***** válasza:
84%

Kérdező nem tudok érdemben hozzászólni, az okoskának irom csak, hogy nem minden gyereket látott.

Nálunk is felállt a családban 2 baba is 6 hónaposan....

2019. okt. 14. 08:34
 9/22 anonim ***** válasza:
15%

8!

Csecsemogkndozo és kisgyermeknevelo vagyok bölcsődéi gondozónő, aki nem érti a hivatalos megfogalmazást. Több ezer gyerekhez volt szerencsém eddig. Egyetlen egy nem állt fel 6 hónaposan. A kerdezo gyereke ezek alapján egy csodagyerek.

2019. okt. 14. 08:36
 10/22 anonim ***** válasza:
12%

A csecsemő mozgásfejlődése hónapról hónapra (az adatok a csecsemők nagy átlagára vonatkoznak)

1. hónapos Hason fekve átfordítja a fejét, ha ülésbe húzzuk egy pillanatig meg tudja tartani a fejét.2. hónapos Fejét pár másodpercig meg tudja tartani, hason fekve kicsit megemeli.3. hónapos Kezével játékok után nyúl, fejét meg tudja tartani, ha állásba emeljük, kirúgja magát.4. hónapos Forgáshoz hasonló mozdulatokat végez (pl. oldalára fordul), 1-1 alkalommal oldalra fordulhat, apró tárgyakat is meg tud fogni, a felé nyújtott tárgyat megfogja5. hónapos Talán már tud hasról hátra fordulni, feltámasztva meg tud ülni6. hónapos Hasról hátra fordul és esetleg vissza is, a tárgyakat a szájához emeli7. hónapos Körbe-körbe vagy hátrafelé kúszik, gurul, vagy ülve előre löködi magát, az ügyesebbek előrefelé is tudnak kúszni, kezére támaszkodva ül8. hónapos Előrefelé kúszik, néhány másodpercig támaszték nélkül ül9 hónapos Mászni kezd, kapaszkodva megáll, de még nem tud felkapaszkodni, magától felül10. hónapos Mászni kezd, kapaszkodva megáll, de még nem tud felkapaszkodni, magától felül11. hónapos Ügyesen mászik, feláll, kapaszkodva, oldalazva jár12. hónapos Néhány másodpercig egyedül megáll, kapaszkodó nélkül13. hónapos Megteszi az első önálló lépéseket

2019. okt. 14. 08:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!