Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Akik igény szerint szoptatnak...

Akik igény szerint szoptatnak azok ez idő alatt el sem tudnak mozdulni a baba mellől?

Figyelt kérdés
Tehát náluk sosem opció, hogy apuka a cumis üvegből adjon anyatejet a gyereknek? Vagy éjszaka, ha anya fáradt?

2019. okt. 9. 14:14
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Igény szerint azt jelenti, hogy mikor kér. Miután beallt a kereslet - kínálat, utána már kiszámíthatóbb volt. Szerintem ez az anyaság velejárója, és egyáltalán nem jelent terhet. Mellette végzem a dolgom, persze kicsit lassabban
2019. okt. 9. 14:17
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
De igen, elmozdultam, és a férjemre hagytam a babát, mert ahogy az első is írta, egy idő után kiszámítható volt, hogy mikor fog szopni a baba, és addigra hazatértem. Ha netán sírdogált, akkor a férjem legfeljebb teáztatta, de mindig volt otthon lefagyasztva lefejt anyatej. Mondjuk, egyszer sem volt rá szükség.
2019. okt. 9. 14:21
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Soha nem értettem ezt a cumisüvegből anyatej dolgot. Egyrészt soha nem tudtam két szoptatás között annyit fejni, hogy elég legyen, másrészt pedig 2-3 óra múlva úgy tele lett a mellem, hogy először csak fájt, aztán meg is indult a tejem. Tudom, mert jártam suliba a gyerek mellől, az összes szünetet a mosdóban fejéssel töltöttem, de olyan is volt, hogy óráról kellett kiszaladnom, mert elázott a pólóm. "Hatalmas" élmény volt. Ezt a tejet viszont már nem tudtam később odaadni, mert mire hazaértem, megromlott volna.

Éjszakai szoptatás ugyanígy. Nem egyszer volt, hogy a gyerek vígan aludt, a melleim meg annyira kellemetlenül tele voltak, hogy azt vártam, keljen már fel végre enni.

Ezt leszámítva nem, nem jártam el hosszabb időre a gyerekek mellől, amíg kizárólag szoptattam. Ha úgy vesszük, "nem volt opció".

2019. okt. 9. 14:24
 4/10 anonim ***** válasza:
71%

Egyáltalán nem jelent terhet.

Amig annyira gyakran van igénye, addig egyébként is csak végszükség esetén hagytam magár.

Apuka éjjel alszij, mert időre megy munkába, így ő nem kelt sosem a babához, másrészt igényem sem volt rá.

A babà egyszer kapott cumisüveget, cumizavartal és ebből következően sebes mellbimbóval, és mellgyulladással lettem gazdagabb.

Vannak babák, akiket nem zavar meg, de nem ér annyit szerintem

2019. okt. 9. 15:03
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Babám.

U.i. A fejés macerásabb, mont felkelni szoptatni

2019. okt. 9. 15:04
 6/10 A kérdező kommentje:
Nálunk apukának is van igénye, hogy etessen, én is néha szeretnék picit többet aludni úgy, hogy szoptatni fogok terveim szerint. Ez vajon kivitelezhető?
2019. okt. 9. 16:59
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Hát ha nem telítődik úgy a melled hogy ne tudj tőle aludni akkor kivitelezhető. Nekem pl ha 5 órát alszik a babám sem feszül, fáj a mellem. Lehet ha mondjuk akkor nem szoptatnám még akkor utána már fájna. Még nem próbáltam.

Nálunk csak végszükség esetére van eltéve tej. Mondjuk a 6 hetes kontrollra nem vittem magammal a babát mert másik város, több óra hossza. Apuka itthon maradt vele. Ki lett véve egy tej, de nem lett rá szükség.

2019. okt. 9. 17:50
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Lehet a babát szeretgetni, összebújni vele úgy is, ha nem eteti. És csak az első fél évet kell kibírni, utána jönnek a pépek, és akkor etetheti annyit, hogy rá is un. :)
2019. okt. 9. 20:38
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Kivitelezhető. Én is igény szerint szoptattam, mégis felváltva keltünk fel a babához a férjemmel, mert az én első babám nagyon rossz alvó volt, és sokszor szoptatás után sem aludt vissza. Olyankor a férjem fél éjszakán át ringatta, hogy én is alhassak.
2019. okt. 9. 21:13
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Kedves kérdező. Én utánaolvasnék a cumizavarnak is... Meg ugye a melledet amennyi inger éri, annyit termel, ezért igény szerinti. Egy kis idő (pár hónap akár) amíg ez beáll, és nem feszülnek a mellek. Nem minden babát zavar meg a cumisüveg/cumi, de megzavarhatja. S ha már cumija van akkor nem beszélhetünk tényleges igény szerintiségről. Amúgy meg tényleg ki lehet várni azt a fél évet amíg hozzátáplálsz és aranyos, hogy a férjed is ennyire szuperül áll a dologhoz. Kívánom, hogy megoldást tudjatok találni ezekre a dolgokra.
2019. okt. 9. 21:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!