Akik igény szerint szoptatnak azok ez idő alatt el sem tudnak mozdulni a baba mellől?
Soha nem értettem ezt a cumisüvegből anyatej dolgot. Egyrészt soha nem tudtam két szoptatás között annyit fejni, hogy elég legyen, másrészt pedig 2-3 óra múlva úgy tele lett a mellem, hogy először csak fájt, aztán meg is indult a tejem. Tudom, mert jártam suliba a gyerek mellől, az összes szünetet a mosdóban fejéssel töltöttem, de olyan is volt, hogy óráról kellett kiszaladnom, mert elázott a pólóm. "Hatalmas" élmény volt. Ezt a tejet viszont már nem tudtam később odaadni, mert mire hazaértem, megromlott volna.
Éjszakai szoptatás ugyanígy. Nem egyszer volt, hogy a gyerek vígan aludt, a melleim meg annyira kellemetlenül tele voltak, hogy azt vártam, keljen már fel végre enni.
Ezt leszámítva nem, nem jártam el hosszabb időre a gyerekek mellől, amíg kizárólag szoptattam. Ha úgy vesszük, "nem volt opció".
Egyáltalán nem jelent terhet.
Amig annyira gyakran van igénye, addig egyébként is csak végszükség esetén hagytam magár.
Apuka éjjel alszij, mert időre megy munkába, így ő nem kelt sosem a babához, másrészt igényem sem volt rá.
A babà egyszer kapott cumisüveget, cumizavartal és ebből következően sebes mellbimbóval, és mellgyulladással lettem gazdagabb.
Vannak babák, akiket nem zavar meg, de nem ér annyit szerintem
Babám.
U.i. A fejés macerásabb, mont felkelni szoptatni
Hát ha nem telítődik úgy a melled hogy ne tudj tőle aludni akkor kivitelezhető. Nekem pl ha 5 órát alszik a babám sem feszül, fáj a mellem. Lehet ha mondjuk akkor nem szoptatnám még akkor utána már fájna. Még nem próbáltam.
Nálunk csak végszükség esetére van eltéve tej. Mondjuk a 6 hetes kontrollra nem vittem magammal a babát mert másik város, több óra hossza. Apuka itthon maradt vele. Ki lett véve egy tej, de nem lett rá szükség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!