Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Masnak ks szokott lelkiismeret...

Masnak ks szokott lelkiismeret furdalasa lenni, ha elront vmit?

Figyelt kérdés
3 honapos a kislanyom, egy csodababa es neha akkora benasagokat csinalok h katasztrofa. Pl.ma furdes kozben kicsavarodott a kezembol es beleslukkolt a furdovizebe, szegeny majdnem megfulladt. Jol kegnis ijjedt, mire nagy nehezen megint kapott levegot, sirt nagyon, ki kellett vegyem. Levert a viz es azota is iszonyatos lelkiismeretfurdalasom van. Szegeny baba egy ilyen bena anyja van. Borzalmasan erzem magam ilyenkor. :( mas is szokott igy benazni vagy csak en vagyok ennyire alkalmatlan....?

2019. okt. 8. 20:36
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Ne is mond...

Éjszaka sokat pisil még a kisfiam (2,5 hónapos) . Amikor először felébred át szoktam pelenkázni. Ilyenkor úgy üvölt mint akit nyúznak. Tegnap hajnalban meglepően kicsit hisztizett. Én félkómában pelusoztam. Persze pont ahogy levettem róla elkezdett pisilni. Letakarítottam a gyereket, és vittem a kiságyba, amíg a pelenkázó is rendbe rakom. Olyan szerencsétlenül tettem le, hogy a feje előbb ért le a matracra és "koppant" rajta. Szegény rögtön rákezdett. Azóta is olyan lelkiismeret furdalásom van 😣 úgy sajnálom szegényt. Szörnyű érzés.

2019. okt. 8. 23:33
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Ismerős érzés. Nálunk az volt a legrosszabb amikor lázas volt és éppen indultunk az orvoshoz persze nagy idegesség, kapkodás és amikor csatoltam fel neki a cumiláncot szegénykémnek oda csatoltam a bőrét is... Hirtelen nagy ordítás én meg azt sem tudtam rögtön, hogy miért amikor megláttam én is elbőgtem magam hogy hogy lehetek egy ilyen szerencsétlen...

De tényleg ne ostorozd magad, látod nem vagy egyedül :)

2019. okt. 9. 00:17
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Millió ehhez hasonló dolog lesz még. Én is csatoltam már be a combját a kicsinek, vagy bevertem a fejet a babahordó fogojába, mert elfelejtettem hátrahajtani. A nagy fejelt már le vashintat, mert 1 mpre nem figyeltem oda és elengedte. Kiesett gumihintábol, és lehorzsolta az arcát, esett lépcsőről mikor nagyobb lett akkor is.

Ha minden ilyen miatt hetekig emészti magat az ember, lelkileg tönkremegy benne. Jó, akkor én is szarul éreztem magam, de 1-2 nap alatt túltettem magam rajta.

2019. okt. 9. 06:50
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Nekem már van felnőtt gyerekem is és hidd el nem ezek a legrosszabb dolgok.

A nevelési hibák, amiket lehet csak évek múlva fogsz fel. Amikor azt hiszed az ő érdekében jól döntöttél és mégsem.

A lelki dolgok sokkal jobban megviselnek.

Erre a fürdős sztorira nem fog emlékezni, de mondjuk egy 6 éves kisiskolásban megmarad ha nem kap meg valalamit vagy nem engedsz meg neki egy számára fontos dolgot, vagy akaratlanul megbántod.

Egyszer azt mondtam a kislányomnak kiskamasz korában, hogy "hát te hülye vagy'. Persze bocsánatot kértem tőle, nem is komolyan gondoltam, csak kicsúszott a számon. Na Pl. ez nagyon benne maradt, sokszor felhozta, hogy lehülyéztem.

Egyébként egy évesen szét vágta a kezét tapétavágóval mert nem pakoltam el. Másfél évesen kimentem a lépcsőházba megnézni a villanyórát, ő becsapta az ajtót, kintről természetesen nem volt kilincs... Két évesen kizártam az erkélyre teregetés után a második emeleten... Szóval ilyenek vannak és az emberben megáll az ütő, de ezek jó esetben nyom nélkül elmúlnak és később sztori lesz belőlük.

Szóval ne aggódj. Látod szinte mindegyikünknek vannak ilyen dolgai. Nem vagy béna, nem vagy szar anya. Nyugi.

2019. okt. 9. 07:31
 15/17 anonim ***** válasza:
Jaj hát ilyesmi mindenkivel előfordul, nem ez lesz az utolsó. Nálunk 5 hónapos a pici, eddig az volt a "csúcs", mikor kb 3 hete hajnalban elkezdett nyöszörögni, dünnyögni, de meg is beszéltük a férjemmel, hogy biztosan csak álmodik, nem megyünk be mert azzal csak tutira felébresztjük. Sokszor szokott álmában hangokat kiadni, dünnyögni, ezt is betudtuk annak. Jó félórát hallgatuk, bele-belesunytam, mikor elkezdett egyre jobban nyöszörögni, mondom csak benézek, ennyire nem szokott álmodni. Hát valahogy letornázta a két centinként odakötött rácsvédőt (máig sem értem hogy hogyan) és kidugta a karjáf a rácsok között, beszorult szegénykém...nagy szemekkel nézett rám, hogy mentsük már meg. Visszaaludt szépen, nem fájt semmije, de én úgy bőgtem, de úgy, hogy alig tudott a párom megvigasztalni. Úgy éreztem cserben hagytam, segítséget kért én meg csak hallgattam és be se néztem hozzá. Hát van ilyen, előfordul, tanul belőle az ember, de ők erre egyáltalán nem emlékeznek. Nyugi! :)
2019. okt. 9. 13:12
 16/17 anonim ***** válasza:
A legjobakkal is megesik néha. 21 hónapos a lányom. Énis csíptem már oda a bőrét a zipzárral úgy, hogy véraláfutásos lett, könyököltem bele az arcába, úgy, hogy belilult, mert nem hallottam, hogy mögém osont, esett már le az ágyról, mikor pici volt, de engem vígasztal az a tudat, hogy ő is okoz nekem fájdalmat akarva, vagy akaratlanul bőven. Pl mikor 3x rámegy a motorral a lábamra, és hiába mondom neki, hogy nem vicces, mert anyának fáj, csak röhög rajta, míg el nem veszem tőle a motort. Vagy mikor 20adjára is belém harap, mikor úgy lefejel, hogy letörik a fogam, stb.
2019. okt. 9. 15:29
 17/17 anonim ***** válasza:
Nekem nyelési zavarom van, úgy, hogy ameddig nem találtam rá egy süritöporra, félrenyeltem a vizet, teát, az történik, hogy nagyon köhögsz, aztán elörehajolsz és kifolyik az egész a szádból, nem lehet tőle megfulladni, max. ha nem hajtod előre a babát, viszont tüdögyulladást lehet tőle kapni, ha lejut a folyadék a tüdőbe.
2019. okt. 10. 07:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!