Masnak ks szokott lelkiismeret furdalasa lenni, ha elront vmit?
Ne is mond...
Éjszaka sokat pisil még a kisfiam (2,5 hónapos) . Amikor először felébred át szoktam pelenkázni. Ilyenkor úgy üvölt mint akit nyúznak. Tegnap hajnalban meglepően kicsit hisztizett. Én félkómában pelusoztam. Persze pont ahogy levettem róla elkezdett pisilni. Letakarítottam a gyereket, és vittem a kiságyba, amíg a pelenkázó is rendbe rakom. Olyan szerencsétlenül tettem le, hogy a feje előbb ért le a matracra és "koppant" rajta. Szegény rögtön rákezdett. Azóta is olyan lelkiismeret furdalásom van 😣 úgy sajnálom szegényt. Szörnyű érzés.
Ismerős érzés. Nálunk az volt a legrosszabb amikor lázas volt és éppen indultunk az orvoshoz persze nagy idegesség, kapkodás és amikor csatoltam fel neki a cumiláncot szegénykémnek oda csatoltam a bőrét is... Hirtelen nagy ordítás én meg azt sem tudtam rögtön, hogy miért amikor megláttam én is elbőgtem magam hogy hogy lehetek egy ilyen szerencsétlen...
De tényleg ne ostorozd magad, látod nem vagy egyedül :)
Millió ehhez hasonló dolog lesz még. Én is csatoltam már be a combját a kicsinek, vagy bevertem a fejet a babahordó fogojába, mert elfelejtettem hátrahajtani. A nagy fejelt már le vashintat, mert 1 mpre nem figyeltem oda és elengedte. Kiesett gumihintábol, és lehorzsolta az arcát, esett lépcsőről mikor nagyobb lett akkor is.
Ha minden ilyen miatt hetekig emészti magat az ember, lelkileg tönkremegy benne. Jó, akkor én is szarul éreztem magam, de 1-2 nap alatt túltettem magam rajta.
Nekem már van felnőtt gyerekem is és hidd el nem ezek a legrosszabb dolgok.
A nevelési hibák, amiket lehet csak évek múlva fogsz fel. Amikor azt hiszed az ő érdekében jól döntöttél és mégsem.
A lelki dolgok sokkal jobban megviselnek.
Erre a fürdős sztorira nem fog emlékezni, de mondjuk egy 6 éves kisiskolásban megmarad ha nem kap meg valalamit vagy nem engedsz meg neki egy számára fontos dolgot, vagy akaratlanul megbántod.
Egyszer azt mondtam a kislányomnak kiskamasz korában, hogy "hát te hülye vagy'. Persze bocsánatot kértem tőle, nem is komolyan gondoltam, csak kicsúszott a számon. Na Pl. ez nagyon benne maradt, sokszor felhozta, hogy lehülyéztem.
Egyébként egy évesen szét vágta a kezét tapétavágóval mert nem pakoltam el. Másfél évesen kimentem a lépcsőházba megnézni a villanyórát, ő becsapta az ajtót, kintről természetesen nem volt kilincs... Két évesen kizártam az erkélyre teregetés után a második emeleten... Szóval ilyenek vannak és az emberben megáll az ütő, de ezek jó esetben nyom nélkül elmúlnak és később sztori lesz belőlük.
Szóval ne aggódj. Látod szinte mindegyikünknek vannak ilyen dolgai. Nem vagy béna, nem vagy szar anya. Nyugi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!