Mi a véleményed arról, ha pár hónapos kapcsolatból, védekezés mellett fogan meg a baba, a pár már szakított, mikor kiderül a terhesség, és a nő megtartja?
Szerinted mennyire fair az apával szemben a döntés, ha már nincsenek együtt és az apa nem ért azzal egyet, hogy megtartsák?
Természetesen minden együttlétben benne van a terhesség esélye fogamzásgátló tabletta mellett is, ennek ellenére én nem tartom megfelelőnek a döntést az anya részéről, mivel már most tudja, hogy egyedül fogja nevelni és ezzel a férfit kellemetlen helyzetbe hozza, hogy nem lehet olyan szinten jelen a gyerek életében.
A kérdés egyébként nem rám vonatkozik, csupán elmélkedek rajta, hogy mi a helyes ilyenkor.
Ki hogyan cselekedne ilyen helyzetben?
Miért, az nem kellemetlen, hogy a nőnek műtétre kell mennie, ami bár rutin beavatkozás, sajnos sosem lehet 100%-ig biztonságos?
A természet úgy alkotta meg az embert, hogy csak és kizárólag a nő tud teherbe esni. Mivel az ő testében van a gyerek, teljesen logikus, hogy ő dönt. Egy nő sem kényszeríthet a férfira pl egy sterilizaciót...
A férfi annyit tud tenni, hogy normálisan védekezik, és ennyi.
Majd ha a férfiak szülnek gyereket, akkor dönthrtnek ők, addig nem.
Persze ilyenkor azt elvárni, hogy részt vegyen a nevelésben, nem lehet.
En nem tartottam meg. 6 eveig voltam egyutt az exemmel, es a vegen a kapcsolatnak, addig megszakitasos modszerrel vedekeztunk, ami addig bevalt, es a vegen amikor mar tudta hogy hamarosan hazakoltozom, szandekosan beleengedte a lenyeget. Hazakoltoztem, 2 honap, mensi sehol, mebtem dokihoz, kiderult hogy 9 hetes terhes vagyok, mikor azt kerdezte hogy az apa hol van majd pofara estem mert utanna nem voltam massal, es ugy dontottem, hogy nem kell egy olyan emebertol akit mar nem szeretek.
Nem volt tervezett, nem is gondolkoztam egyaltalan a gyerekvalalason addig, se utanna, nem gondolkoztam sokat ido szukeben egy ketto cselekedni kellett.
Bizony hogy nem szep dolog ilyen esetben megtartani, mert az apa eletet ha igy ha ugy de akaratod ellenere befolyasolod.
Szerintem az ilyen betegesen szerelmesek utolso kapaszkodo aktusa az ilyensmi...
Most kepzeld magad a gyermek helyeben egy eleten at apa nelkul felnoni s amikor kitudodik, mert ki fog hogy meg van arra mar az apanak is lehet van mar sajat csaladja s az a gyermek mit erezhet ....
Szerintem mindenki maga tudja a korulmenyeit.
Az hogy vagysz egy gyerekre s akar egyedul akarsz nevelni egy gyereket az egy dolog, es hozza korni valakit az eletedhez az meg mar egy masik. 24/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!