Mi az oka annak, hogy a fiatalok nincsenek megfelelően tájékoztatva a megtermékenyítésről és a terhességről?
Miért szorulnak arra, hogy anonim kérdezzenek meg alapvető dolgokat? Miért nem olvasnak többet utána a témának?
Én úgy tudom, minden iskolában tartanak felvilágosítást, még sincsenek tisztában a peteérés, a beágyazódás, a védekezés, és a terhesség fogalmával, sokszor 20-30 évesen sem.
A kérdésemmel nem provokálni akarok senkit, de tényleg nem értem mi ebben a nehéz?
Én ugyan már befejeztem az iskolát, de húgom most jár középsuliban. Nem volt sem általánosban felvilágosításuk, sem középsuliban mióta odajár. "Akinek kérdése van szünetben keresse meg az iskola védőnőt" ennyi tájékoztatást kaptak.
De visszagondolva nekünk is csak annyi volt annak idején hogy kiosztottak egy kis füzetet és kész...
Pedig nem lenne rossz ha erre lenne egy rendes rendszer. Emlékszem mennyire féltem mikor először mentem méhnyakrák szűrésre, mert fogalmam sem volt arról hogyan zajlik a vizsgálat....
32 éves vagyok, nálunk is gyatra volt a felvilágosítás, pedig Budapesten “jo környéken” jártam általános iskolába és gimnáziumba is,
Ugyan fiaim vannak, de őket biztosan fel fogjuk világosítani, és remelem, hogy olyan kapcsolatunk lesz, hogy bármikor fordulhatnak hozzánk ok is és ha igényük van ta majd a baratnoik is.?
Nálunk nyolcadikban van, most vagyok 9.-ed. Kb. mondjuk 10 percet beszélt róla a védőnő. Alapból bioszból tanultunk volna róla, csak a tanárunk nem vette velünk az a részt. A szüleimtől, illetve az internetről tájékozódtam leginkább. Akit érdekel, úgyis utána néz a dolgoknak
Bocsi, hogy eltérnek a tárgytól, de azzal sosem értek egyet, hogy a mi generációnak mennyire rossz. Egyrészt ez nem mindenkire igaz, nagyon sok korombeli teljesen normális. Akik pedig nem, arról sem ez a generáció tehet, hanem az előző. Hiszen ők nevelték ilyenre a gyerekeiket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!