Mászó és (mindenhol felálló) babáitok nektek is megállîthatatlanok? Alvásuk nem változott meg mióta ennyit mozognak?
Kisfiam mindig is izgága tipus volt. 8 hónapos, 3 hete mászik, kb 1-1,5 hete feláll bútor mellett, rajtunk vagy a járókában.
Mostanában napközben nehezebben (elég nehezen) alszik el, és éjjel is többet nyöszörög, mocorog, reggel korán kel.
Emellett pedig nagyon durván, és sokat mozog. Mindent fel akar fedezni. Kimegy a szobából egyedül is, feláll mindenhol, mászik mindenhová🤦🏻♀️ Egyrészt életveszély (bár igyekszem a sarkában lenni) másrészt annyira karikás, piros a szeme a kevés (napi olyan 9-10 óra nyugtalan éjjeli, és 2,5-3 óra) nappali alvástól, hogy ijesztő. Megállithatatlan kis tornádó lett.
Ó, bilibe lóg a kezed, ha azt hiszed, ez gáz! :D Miután az ikreim elindultak (1 évesen) kapaszkodás nélkül, konkrétan egy hónapig nem aludtam 2-3 óránál többet egyszerre, mert valamelyik éjjel mindig valamelyik "ügyeletben" volt - néha mindkettő, ha felébresztették egymást - konkrét fél éjszakákat voltak ébren és pörögtek és ennek csak egy részét pótolták napközben. Nem nyugtalan alvásról beszélek, hanem éjszakai ébrenlétről.
A beszédindulás (1,5 év körül) hasonlóan kellemes időszak volt, az kevésbé volt intenzív, azaz mondjuk 10 éjszakából néhányat azért átaludtak mindketten, viszont eltartott 3-4 hónapig, hogy valaki fent volt az éjszaka közepétől pirkadatig.
Két évesek lesznek, még mindig vannak éjszakai ébredések, de már jobb egy kicsit, újra vissza lehet őket altatni. Szerintem olyan 2,5-3 éves kor, amikortól nagyjából stabilan átalusszák a gyerekek az éjszakák nagyrészét. Legalábbis a nagyobb gyereknél így tapasztaltam. Addig meg folyamatosan váltakoznak a jó-rossz-rosszabb-pokoli időszakok. Mindig más a "baj": mozgásfejlődés, beszédfejlődés, fogzás, szeparációs szorongás, front, telihold, Napkiktörés... :DDDDDD Szóval nyugi, lesz ez még így se... ;)
Jót mosolyogtam😅 Köszi🙏
Es ez a folytonos mozgas, ezerrel maszas mindehova, mindenben felkapaszkodas? Igy lesz most mar minden nap a stabil jarasig? Mert nalunk nem az van hogy ő jön anya utan hanem menne el nelkulem mindenfele es en meg rohanok utana🙄 mert persze mindent megtalal ami veszelyes bútor vagy sarok vagy kábel vagy 🤦🏻♀️
Utolsó cuki lehet a babád😍
Köszi a válaszokat Édesanyák!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!