Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Borbála névről mit gondoltok?

Borbála névről mit gondoltok?

Figyelt kérdés
Adnátok a lányotoknak? Miért?

2019. okt. 4. 12:02
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
90%

Nagyon durvák itt egyesek hozzászólásai. Pl hogy csúnya és csak csúnya emberekre illik.

Kérdező, olyan nevet adsz a gyermekednek, ami neked tetszik. Nem fogsz olyan nevet találni, ami nem megosztó. a Borbála név nekem nagyon a szívemhez nőtt, mert így hívják édesanyámat (és képzeljétek el nem egy csúnya asszony) Ő maga utálja, sose engedné hogy bármelyik unokáját is róla nevezzék el :) Csak azért nem adnám a gyermekemnek mert külföldön élünk és itt nehéz dolga lenne ezzel a névvel.

2019. okt. 4. 15:11
 22/32 anonim ***** válasza:
90%
Nekem nagyon tetszik. Listás is volt, de páromnak meg egyáltalán nem jött be. Avval érvelt, hogy benne van a "bor" szó, nem tudott elvonatkoztatni. Engem nem zavart, tetszik a Bori becézés is.
2019. okt. 4. 15:17
 23/32 anonim ***** válasza:
100%
Szép név, ez legalább vállaható nem egy Borka Bora vagy Boróka. Teljesen viselhető normális név ami manapság ritka.
2019. okt. 4. 16:45
 24/32 anonim ***** válasza:
70%

"Érdekes, hogy aki szerint régies, és a Máriával meg az Erzsébettel együtt leszólják, azok az Annáról miért nem gondolják ezt? Pont annyira régies az is"

És mégis mi abban az érdekes, hogy az Annát nem soroltam közé? Anna ma is divatos név, más a csengése, sok Annát ismerek, aki fiatal, öreget nem. Hidd el, hogy másnak az Anna is öreges. És akkor mi van? Véleményt kérdeztek, nekem nagyis a Borbála az nem leszólás!

2019. okt. 4. 16:47
 25/32 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nagyon tetszik, az ehyik kedvenc nevem. Ha valaha lesz gyerekem, és kislány lesz, biztos fent lesz a névlistán a Borbála :) Szerintem nem csúnya, nem tehenes, és ma is tökéletesen vállalható, normális név.
2019. okt. 4. 17:35
 26/32 anonim ***** válasza:
70%

Ez a nevem, és utálom nagyon. Biztos nem véletlen, hogy itt is, akik írják, hogy van ilyen nevű ismerősük, mind hozzátették, hogy az illető utálja.

Én személy szerint azért nem szeretem, mert mély hangzású, "dörmögős", mintha náthásan beszélnél. És még mássalhangzó torlódás is van benne. Nem tartom egyáltalán nőiesnek, egyszerűen ronda.

Emellett engem világéletében csúfoltak vele. A leggyakoribb "poén" amit hallottam, a "Sörbála". Igen, a BOR a név elején szinte kiprovokálja ezt. De megkaptam azt is, hogy "Borbála, milyen volt a bor-gála?", "Boris, van sör is meg bor is!". Ezeket mind különböző életszakaszban, különböző emberektől. Nem arról van szó, hogy valakik direkt engem szekáltak volna, egyszerűen néha az emberekben bekattan valami, és benyögik ezt a "remek" szóviccet..

Emellett voltam még "Borka-borka, UBORKA", "Borilla-gorilla" is. Én is megkaptam, hogy tehénnév, merthogy Bo-RISKA.

Soha nem adnám a lányomnak ezt az elátkozott nevet. Én sem értem, mitől lett manapság felkapott, de a szívem mélyén sajnálok minden kislányt, akit a környezetemben így neveztek el.

2019. okt. 5. 16:18
 27/32 anonim ***** válasza:
85%

Kedves utolsó! Engemet meg Bernadettnek hívnak, szintén világéletemben csúfoltak a Berni pásztor kutyával, a Betty a csúnya lánnyal... de mégsem befolyásolt utána, rájöttem, minden egyes nevet ki lehet csúfolni, hidd el, hogy nem létezik olyan kiváltságos név az egész világon, amit ne lehetne csúfolni!! Mindet lehet!!!

Ettől függetlenül is azt vallom, hogy ezek a nevek örökké szép, vállalható, normális, JÓ nevek lesznek, 2 év, 5 év, de 30 év múlva is! Legalább nem egy 60 ezredik Zoé lesz, aki felnőttkorára pont azért fogja megutálni a nevét, mert a munkahelyén, a baráti társaságában, az iskolájában minden 3. Lányt/nőt Zoénak hívnak.

Ezeknél már ezerszer jobb a Borbála!

Hajrá kérdező, nyugodtan add csak ezt a nevet ha ez tetszik nektek! Jó egészséget kívánok!

2019. okt. 5. 19:10
 28/32 anonim ***** válasza:
70%
Nagyon igaza van a 26os válaszolónak, egy Borit sem ismerek, aki szerette volna a nevét. 30 éve is divatjamúlt volt, most is az, és az is marad. Mert mondjuk az Annával ellentétben semmi lágyság nincs benne, ami örök klasszikussá tenné.
2019. okt. 5. 19:22
 29/32 A kérdező kommentje:

Nagyjából minden nevet lehet csúfolni, ez szerintem sok esetben a gyerek személyiségből fog fakadni, hogy majd merik-e cikizni a társai. Én se tehénre, se a borra nem asszociálok, lehet, hogy azért mert fiatal vagyok hozzá és ezek már belőlem kikoptak. Ennyi erővel Zara se legyen, mert az papagáj és egy üzlet neve mégis divatnév lett. A Borbála azért nem hiszem, hogy egy lapon említhető a Jolánnal vagy mondjuk olyan régies névvel mint az Emerenciával.

Valóban kemény hangzású név, de megmondom őszintén végig mentünk a férjemmel és az összes választott nevünk komoly, kemény név. A Bori, Borcsa becézés viszont számomra valamiért még mindig übercuki és egy kedves, cserfes kislány jut róla eszembe. Hajlunk felé nagyon, sajnálom, hogy a közízlés ilyen. :( Azért még jöhetnek vélemények!

2019. okt. 6. 22:01
 30/32 anonim ***** válasza:
93%

"Nagyjából minden nevet lehet csúfolni, ez szerintem sok esetben a gyerek személyiségből fog fakadni, hogy majd merik-e cikizni a társai."

#26 vagyok.

Épp ez az, hogy nem csak gyerekkori ökörködésről van szó. Azon én is túlléptek volna rég. "Világéletemben", "különböző életszakaszokban", azért fogalmaztam így, mert ebbe az egyetemista és fiatal felnőttkorom is beletartozik. És nem csak gyerekektől. Egyetemet végzett felnőtt emberek poénkodnak a nevemen, valahányszor azt hihettem, kinőttem végre ebből.

Nem akartam részletekbe menni, hátha valaki magára ismer, de leírom akkor.

Egy irodalmi rendezvényen vettem részt, ahol egy kiadványt osztottak ki, és az egyik szerző is előadott. Ha már megvolt a lehetőség, gondoltam dedikáltatom a kiadványomat. Kérdezi, mi a nevem? Mondom:Borbála. Elgondolkodik, majd "Megvan!" felkiáltással körmöl valamit. Ekkor született a "Borbála, milyen volt a bor-gála?" szösszenet. Beleírva egy kiadvány elejébe, amit szép emlékének akartam eltenni. Mert egy "Szeretettel Borbálának" túl sablonos lett volna, ugye. Kedvem lett volna a kedves szerző képébe vágni. A mai napig megvan a szüleim házában ez az újság, végül nem dobtam ki, bár soha többé nem vettem elő.

Másik. 17-18 éves lehettem. Egy nagyobb családi rendezvényen voltunk, ahol egy rokon házastársának távolabbi rokona is ott volt családostul, és bemutattak egymásnak. 40 év körüli férfi, soha nem találkoztunk, még csak vérszerinti rokonok se vagyunk. Egymás mellett ülünk az asztalnál, gondolom valamit beszélgetni szeretne, mert odanyögi: "Mi van, Boris! Van sör is meg bor is!" Semmit se tud rólam, csak a nevemet, és ezzel kezdi!

Aztán egyetemen a hatvan-közeli professzor meg, akinél TDK-ztam, ezért jobban ismert, egyszercsak elsüti a Sörbálát... Egyetemi évfolyamtárs is elsütötte már korábban persze, de azt még a "gyerekcsíny" kategóriába vettem, bár az is huszonévestől jött :/.

És épp ez az, hogy a többség nem cikizésnek, vagy bártásnak szánja, hanem poénnak. Mindenki nagyon eredetinek hiszi magát, de én ezt hallgatom már kisiskolás korom óta, és elegem van, hogy mindig az én nevem a humor tárgya.

Lehet, hogy te nem asszociálsz borra a Borbálából, és még másik 20 válaszadó se. Ahogy a szüleim se, akik a nevemet választották. De ahogy az egyik válaszadó férje is, vannak akik igen. Talán 20-30-ból egy. Egy iskolaosztályból egy, egy munkahelyi közösségből egy, egy rokoni összejövetelből egy. És az az egy mindig betalál.

Én azóta már külföldön élek, és itt végre senki sem akad fenn a nevemen (legfeljebb kiejteni nem tudják). Viszont a név jelentése (külföldi nő) végre rám illik... Nomen est omen.

Kívánom, hogy a te lányodat ne találják meg az ilyen "poénos" emberek.

2019. okt. 7. 10:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!