Mennyire fontos a napirend egy 3 honaposnal?
Egyetértek az első válaszolóval.
Nálunk is az étkezések fixek,de azok sincsenek kőbe vésve. Ébredéstől függ,csúszhatnak félórákat. Nem szoktam ébreszteni csak azért,hogy egyen.(4,5 hónapos).
Hagyd,hogy a babád állítsa be magának.
Ki fog alakulni.
Az első időszakban én is sodródtam a baba ütemével. Egyedül az esti fürdést próbáltam fixen tartani. De ha nem sikerült, akkor azért nem dőltem a kardomba.. Sajnos tápszeres baba lett elég hamar, de így is igény szerint etettem. Az első hónapokban teljes volt a káosz. Talán pont a harmadik hónap vége felé kezdett igazán körvonalazódni egy napirend. De nem fix csak olyan körülbelüli. Ennél több egy 3 hónaposnak nem is kell. Aztán szép lassan teljesen kialakitotta magának.
Viszont egy valami biztos, az a változás
Ha nálatok is kialakul, az is idővel változni fog. Az ő igényeit figyeld és akkor nem hibázol.
Nem rontottál el semmit! Nyugi 😉
Az én 4,5 hónaposomnak még ennyi sincs, nem is tudom beállítani. Ma reggel például négykor kelt, ott rötyögött magában a kiságyban totál éberen, fel kellett kelni, kész, ébren is volt reggel hétig. Aztán van, hogy fél nyolcig elszundizik, utána is még kómás egy félórát. Ami nagyjából fix, hogy két alvás között olyan 2-2,5, nagyon max 3 órát tud ébren lenni. De hogy azok mikor vannak 🤷🤷🤷 Az etetés is totál káosz, van, hogy farkaséhesen betol 180 milit szünet nélkül mikor egy órája sem evett, aztán máskor meg úgy kell beleimádkozni valamennyit. Ami viszont totál fix az az esti rutin, 7 és fél 8 között fürcsi, előtte negyed óra pucérkodás pelus nélkül, utána alcsi, 8-fél 9 körül már mindig alszik.
Szóval nyugi, nem csak te vagy így! Én abszolút rugalmasan próbálok hozzá igazodni, hiszen ahogy nekünk, úgy nekik sincs két egyforma napjuk, oké hogy kell a rutin, de nem kell kőbe vésni. Ki fog alakulni majd, a gyerek nagyon szépen ki fogja alakítani magának.
Nálunk is ez van, probálok napirendet kialakítani, de egyszerűen nem lehet.. Minden nap más.. Ráadásul nálunk egy hete szinte egész nap csak sir, hasfájós is volt de kap infacolt.. Éhesnek nem éhes mert tápszeres..
Szóval teljesen felborult minden jobban
2,5 hósak vagyunk nekünk mindenki azt mondja 3,4 hós korára jobb lesz. Hát nem tudom..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!