Mit gondoltok, ha egy anyuka kisbaba mellől ennyit utazik?
A baba áprilisban született, augusztusban 2 éjszaka elment mellőle, mert a Sziget fesztiválra ment ki a barátnőivel. Utána augusztus végén 3 napra elment lánybúcsúra Horvátországba, majd szeptember elején 2 napig a nagyszülőkre hagyták a babát, amíg esküvőre mentek a Balatonhoz.
Októberben is elutazik a barátnőivel 3 napra wellnessezni, utána novemberben pedig a párjával 4 napra évforduló miatt.
Ilyenkor a baba az apukájával van, vagy ha éppen ő is megy, akkor a nagyszülőkkel.
"Hiszen ha én szültem, szenvedjek vele én, és fogadjam el, hogy lemondással jár a gyerek, nem igaz?"
Miért nem?
Mondjuk nekem semmiről nem kellett lemondanom, mert semmi olyan nem volt az életemben, ami ne lenne összeegyeztethető a gyerekkel.
Szerintem az apa teljesen más. Én írtam, hogy nem tudom otthagyni a lányom. A párom nálunk is kb havonta eljár esti sörözésre. Egyrészt azért nem zavar, mert amúgy is én etetek, fürdetek, jàtszok, sétálok, altatok. Másrészt mert ők tényleg mások, harmadrészt ha megmaradna nélkülem a baba, én is mehetnék. Negyedrészt az én összes régi egyetemi barátom már rég külföldön van, a kollégáimmal voltam jóban, de messzire költöztünk, itt kb csak másik anyukákat ismerek. De ez más téma.
Szerintem is jobb amúgy ha eljár vki, mint amikor füldugóval viszik fesztiválra a babát meg shoppingolni.
"Miért nem?"
Szerintem nem. Ugyanúgy az apuka feladata is, mint az enyém. Mondok meredekebbet. Amíg az első 2-3 hétben ébredt éjjel a lányunk, és 3 óránként evett, a férjem is felkelt velünk, vagy éppen megcsinálta nélkülem a tápszert, és megetette, büfiztette, hogy én tudjak kicsit aludni többet. Nem egyedül vállaltam, és nem is egyedül szeretném felnevelni.
"Ugyanúgy az apuka feladata is, mint az enyém. Mondok meredekebbet."
Mondok én is. Nálunk az apuka, se csavarog sehova. ;) Ugyanúgy kiveszi a részét és nem húz el se kocsmába, se meccset nézni... stb.
"A lényeg, lehet menni szórakozni, kikapcsolódni, de nem ennyit és ilyen gyakran." Még jó, hogy ezt nem mások határozzák meg... :D
Így van, de akkor minek kellett kérdést ide kiírni? Ha annyira tiszta lenne a lelkiismereted nem érdelne senki véleménye, pláne nem ismeretleneké.
Annyira szánalmas és nevetséges a sok momzilla, aki szerint egy nő abban a pillanatban, amint kitolt magából egy gyereket megszűnik nőnek lenni és kizárólagos feladata, hogy 0-24-ben a gyerekén csüngjön éveken át.
Apuka szerintük nem ugyanolyan szülője a gyereknek, mint ők, szóval néha a tulajdon apjára bízni a gyereket ördögtől való...🤦🏽♀️🤷🏽♀️
Tehát az a természetes, ha egyedül anyuka szenved, 99%-ban ő látja el a babát, mos, főz takarít és minimum 2, de inkább 3 évig még csak meg sem fordul annak a gondolata a fejében, hogy esetleg, neadjisten kicsit elmenjen egyedül a barátnőivel ide-oda vagy épp a párjával.
Anyukának is kell néha egy kis kikapcsolódás, mert igen is vannak olyan dolgok, amik bizony összeegyeztethetetlenek egy gyerekkel! De eleve a gyereknevelés egy fárasztó és idegőrlő feladat, jól esik néha egy kicsit kipihenni a stresszt.
Nincs ezzel semmi baj, nem azon múlik hogy ki a jó anya/jó szülő, hogy mennyit lóg a gyerekén!! Egy kiegyensúlyozott boldog anyuka a gyermekével is türelmesebb.
Utolsó, te egy szélsőséges végletet írsz le, 3 évig 0-24 ben csak az anyjával van a gyerek.
A kérdező szintén egy szélsőséges végletet írt le, állandó nagyszülői segítség, plusz apuka is rendesen kiveszi a részét, de ő fáradt és vágyik a kikapcsolódásra pár hónapos baba mellől több napra, rendszeresen. Van egy egészséges középút a kettő között.
Továbbá, én nagy ívben teszek mások véleményére, nem kérdezgetek, nem várok megerősítést egy anonim oldalon, ha nincs bennem kétség, hogy jól csinálom-e.
Előző, de mi baj abból ha elmegy? Mert úgy néz ki, egy számodra elvi kérdésről vitázol. De másnak nem ez az elv.
Bár lenne nekem is segítségem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!