Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit gondoltok, ha egy anyuka...

Mit gondoltok, ha egy anyuka kisbaba mellől ennyit utazik?

Figyelt kérdés

A baba áprilisban született, augusztusban 2 éjszaka elment mellőle, mert a Sziget fesztiválra ment ki a barátnőivel. Utána augusztus végén 3 napra elment lánybúcsúra Horvátországba, majd szeptember elején 2 napig a nagyszülőkre hagyták a babát, amíg esküvőre mentek a Balatonhoz.

Októberben is elutazik a barátnőivel 3 napra wellnessezni, utána novemberben pedig a párjával 4 napra évforduló miatt.

Ilyenkor a baba az apukájával van, vagy ha éppen ő is megy, akkor a nagyszülőkkel.

2019. szept. 29. 12:33
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
29%

"Hiszen ha én szültem, szenvedjek vele én, és fogadjam el, hogy lemondással jár a gyerek, nem igaz?"

Miért nem?

Mondjuk nekem semmiről nem kellett lemondanom, mert semmi olyan nem volt az életemben, ami ne lenne összeegyeztethető a gyerekkel.

2019. szept. 29. 16:15
 22/34 anonim ***** válasza:
60%

Szerintem az apa teljesen más. Én írtam, hogy nem tudom otthagyni a lányom. A párom nálunk is kb havonta eljár esti sörözésre. Egyrészt azért nem zavar, mert amúgy is én etetek, fürdetek, jàtszok, sétálok, altatok. Másrészt mert ők tényleg mások, harmadrészt ha megmaradna nélkülem a baba, én is mehetnék. Negyedrészt az én összes régi egyetemi barátom már rég külföldön van, a kollégáimmal voltam jóban, de messzire költöztünk, itt kb csak másik anyukákat ismerek. De ez más téma.

Szerintem is jobb amúgy ha eljár vki, mint amikor füldugóval viszik fesztiválra a babát meg shoppingolni.

2019. szept. 29. 16:23
 23/34 anonim ***** válasza:
78%
Kar volt kiirnod ezt a kerdest, jol le fognak hordani es ahogy olvastam mar meg is tortent :D ha a te lelkiismereted tiszta, mert tudod, h egyebkent rendesen neveled azt a gyereked, akkor ezzel igazan nincs problema! Amugy meg vedd be a leszarom tablettat ki mit mond... mit szamit. Es nincs ket egyforma baba, nincs ket egyforma anyuka, nincs ket egyforma csalad. A lenyeg mindig az h a babanak jo legyen. Es h neki ugy is jo(mert szeret pl a nagyszulokkel lenni es nem sir utanad nem nyugosebb stb) h te neha lelecelsz kipihenni magad h utana kiegyensulyozottabb legy vele, hat bumm.
2019. szept. 29. 16:45
 24/34 A kérdező kommentje:

"Miért nem?"

Szerintem nem. Ugyanúgy az apuka feladata is, mint az enyém. Mondok meredekebbet. Amíg az első 2-3 hétben ébredt éjjel a lányunk, és 3 óránként evett, a férjem is felkelt velünk, vagy éppen megcsinálta nélkülem a tápszert, és megetette, büfiztette, hogy én tudjak kicsit aludni többet. Nem egyedül vállaltam, és nem is egyedül szeretném felnevelni.

2019. szept. 29. 17:07
 25/34 anonim ***** válasza:
29%

"Ugyanúgy az apuka feladata is, mint az enyém. Mondok meredekebbet."

Mondok én is. Nálunk az apuka, se csavarog sehova. ;) Ugyanúgy kiveszi a részét és nem húz el se kocsmába, se meccset nézni... stb.

2019. szept. 29. 17:47
 26/34 anonim ***** válasza:
32%

"A lényeg, lehet menni szórakozni, kikapcsolódni, de nem ennyit és ilyen gyakran." Még jó, hogy ezt nem mások határozzák meg... :D

Így van, de akkor minek kellett kérdést ide kiírni? Ha annyira tiszta lenne a lelkiismereted nem érdelne senki véleménye, pláne nem ismeretleneké.

2019. szept. 29. 17:51
 27/34 anonim ***** válasza:
93%
Kicsit irigykedem, mert nálunk az egyik nagyi beteges, a másik meg nem kíváncsi az unokára, így kettesben még jó darabig nem megyünknsehova.
2019. szept. 29. 18:11
 28/34 anonim ***** válasza:
77%

Annyira szánalmas és nevetséges a sok momzilla, aki szerint egy nő abban a pillanatban, amint kitolt magából egy gyereket megszűnik nőnek lenni és kizárólagos feladata, hogy 0-24-ben a gyerekén csüngjön éveken át.

Apuka szerintük nem ugyanolyan szülője a gyereknek, mint ők, szóval néha a tulajdon apjára bízni a gyereket ördögtől való...🤦🏽‍♀️🤷🏽‍♀️

Tehát az a természetes, ha egyedül anyuka szenved, 99%-ban ő látja el a babát, mos, főz takarít és minimum 2, de inkább 3 évig még csak meg sem fordul annak a gondolata a fejében, hogy esetleg, neadjisten kicsit elmenjen egyedül a barátnőivel ide-oda vagy épp a párjával.

Anyukának is kell néha egy kis kikapcsolódás, mert igen is vannak olyan dolgok, amik bizony összeegyeztethetetlenek egy gyerekkel! De eleve a gyereknevelés egy fárasztó és idegőrlő feladat, jól esik néha egy kicsit kipihenni a stresszt.

Nincs ezzel semmi baj, nem azon múlik hogy ki a jó anya/jó szülő, hogy mennyit lóg a gyerekén!! Egy kiegyensúlyozott boldog anyuka a gyermekével is türelmesebb.

2019. szept. 29. 19:03
 29/34 anonim ***** válasza:
67%

Utolsó, te egy szélsőséges végletet írsz le, 3 évig 0-24 ben csak az anyjával van a gyerek.

A kérdező szintén egy szélsőséges végletet írt le, állandó nagyszülői segítség, plusz apuka is rendesen kiveszi a részét, de ő fáradt és vágyik a kikapcsolódásra pár hónapos baba mellől több napra, rendszeresen. Van egy egészséges középút a kettő között.

Továbbá, én nagy ívben teszek mások véleményére, nem kérdezgetek, nem várok megerősítést egy anonim oldalon, ha nincs bennem kétség, hogy jól csinálom-e.

2019. szept. 29. 19:21
 30/34 anonim ***** válasza:
34%

Előző, de mi baj abból ha elmegy? Mert úgy néz ki, egy számodra elvi kérdésről vitázol. De másnak nem ez az elv.

Bár lenne nekem is segítségem.

2019. szept. 29. 19:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!