Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit gondoltok, ha egy anyuka...

Mit gondoltok, ha egy anyuka kisbaba mellől ennyit utazik?

Figyelt kérdés

A baba áprilisban született, augusztusban 2 éjszaka elment mellőle, mert a Sziget fesztiválra ment ki a barátnőivel. Utána augusztus végén 3 napra elment lánybúcsúra Horvátországba, majd szeptember elején 2 napig a nagyszülőkre hagyták a babát, amíg esküvőre mentek a Balatonhoz.

Októberben is elutazik a barátnőivel 3 napra wellnessezni, utána novemberben pedig a párjával 4 napra évforduló miatt.

Ilyenkor a baba az apukájával van, vagy ha éppen ő is megy, akkor a nagyszülőkkel.

2019. szept. 29. 12:33
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
73%
Kb. Fél év alatt 2 hetet volt külön. Van, akinek ez rengeteg, van, akinek meg szüksége van rá, hogy feltöltődve, kipihenten térjen vissza a sokszor monoton hétköznapokba. Ehhez az égvilágon senkinek semmi köze!
2019. szept. 29. 13:29
 12/34 anonim ***** válasza:
31%

Egyetértek, menjen ha akar.

De azzal is, h nem való még neki a gyerek.Nem tudtam volna másra hagyni éjszakákra (és nem, még az apjára sem). A sziget aug. elején volt, ha tegyük fel április elején született, az legjobb esetben is 4 hónap.

Nem kell bezárkozni, lehet menni szórakozni, kikapcsolódni, sőt utazni is, de nem ennyit és ilyen gyakorisággal. Korai volt a gyerekvállalás.

2019. szept. 29. 13:30
 13/34 anonim ***** válasza:
77%

Ha megteheti szíve joga. Az apjával van a legtöbb esetben, ha fordítva lenne a kérdés és az apuka menne el 2-3 napokra haverozni, akkor is ennyien alkalmatlannak találnák a szülőségre?

A 4 nap nekem már sok lenne, de ha nekik így jó, minek kell ítélkezni ?

2019. szept. 29. 13:37
 14/34 anonim ***** válasza:
90%

Én azt gondoltam, nem szabad, mert egy anyának otthon a helye minden nap, ha baba van a házban. Nem is mentem szinte sehova. Aztán úgy kapartak ki a depresszióból mások és még ma is szokom évek után, hogy emberek közé menjek.

Akármi, ami az anyának segít abban, hogy jól legyen, tegye meg, azt mondom! Akármi! Mert csak egy önmagát jól érző anya tudja megadni a gyerekének azt, amire szüksége van.

2019. szept. 29. 13:38
 15/34 anonim ***** válasza:
87%

Baba, anya, apa és családfüggő.

Nálunk nincsenek egészséges nagyszülők, a párom váltott műszakol, van hogy egy hétig kb ébren sem látják egymást a babánkkal.

Nálunk emiatt a kislány velem van 9 hónapja, nagyjából 24 órában. Hetente/kéthetente van egy edzés, illetve kb kéthetente néhány óra, amikor dolgozbi megyek, ilyenkor van az apjával. Szórakozni nem voltam, és együtt a párommal gyerek nélkül mi sehol nem voltunk. 9 hónapos a kislány.

Ilyen körülmények között hozzám van nőve, nem hagynám ott éjjelre semmiképp. Viszont ha lenne egy fiatal nagyszülő vagy vki, akihez apránként hozzászokott, vagy làtnàm hogy az apja meg tudja nyugtatni este (nem tudja, ha sír, ha 15 percet ha félórát is próbálja), akkor más lenne a helyzet.

Bár én nem vagyok eljárós, egyáltalán nem vágyom rá, hogy ne otthon aludjak, évekig én is orrba-szájba váltott műszakoltam, és még mindig a kertben a tücsökciripelős este nekem a legjobb szórakozás.

2019. szept. 29. 14:18
 16/34 anonim ***** válasza:
66%

Persze amikor apuka megy akkor mindenki azt mondja, hogy hát kell neki a kikapcsolódás 🤷‍♀️ ez azért vicces. Az anyának is joga van a pihenéshez, szórakozáshoz. Nem minden nap vagy hétvégén jár el. Szerintem ez teljesen rendben van.

Mondjuk én napokra nem tudnék elmenni de mi is néha elmegyünk a férjemmel vagy a barátnőimmel. Ha nekik megfelel senkinek semmi köze hozzá.

2019. szept. 29. 14:29
 17/34 A kérdező kommentje:

Én vagyok az anyuka. :)

Azért írtam ki a kérdést, mert tegnap volt egy nagyobb családi esemény, többen voltunk és a nagynéném panaszkodott, hogy ő 4 éve (mióta megszületett a fiuk) nem volt Pest belvárosában, konkrétan a házuktól 2 km-nél nem ment messzebb. Ott dolgozik közel, az óvoda a munkahelye mellett van, az utcájuk végén van egy kisbolt, és ők így ezen a vonalon mozognak, és hogy szerinte már a forgalomtól kétségbeesne. Én mondtam, hogy hát én így biztos megőrülnék és hogy neki is jót tenne lehet egy kis pihenés valahol, gyerek és minden nélkül. Erre hogy hát ő biztos nem, meg ez a gyerek még nem volt távol tőle soha 6 óránál többet, azt is csak azóta, hogy ovis. És utána megkaptam, hogy én "milyen anya vagyok", amiért jól tudom érezni magam távol a lányomtól.

Igen, nekem is nagyon hiányzik, napi 5-ször videochatezek azzal, akivel éppen van, folyamatosan kapom mellé a képeket, videókat. De közben igenis jól esik kikapcsolni, aludni 12 órát egyben, vagy hajnal 1-ig koktélozni a barátnőimmel, miközben beszélgetünk, vagy kártyázunk, stb. Annak meg nem látom értelmét, hogy ezekre hurcoljam magammal a picit, szokjon meg egy idegen környezetet, aztán amikor megszokja, induljunk is haza. Meg én is azért megyek, hogy pihenjek, ha ő is ott lenne, akkor igazából csak az lenne, hogy máshol szórakoztatom, máshol figyelek rá, gondoskodok róla. Az meg úgy nem kikapcsolódás igazából.

2019. szept. 29. 14:34
 18/34 anonim ***** válasza:
38%

Anyának, apának is joga van hozzá, hogy menjen szórakozni. De a férfiakban kevésbé van meg az apai ösztön mint egy anyában az anyai. Nem ő hordta ki, nem ő szülte, nem ő van vele egész nap. Tehát számomra ezekért "elfogadhatóbb" ha a férfi megy, de hozzáteszem, az az apa, akinek ilyen gyakorisággal szüksége van pihenésre, kikapcsolodásra a gyereke nélkül szintén értelen még az apaságra. Szám szerint 5ször elmenni napokra, éjszakákra 2-3 hónap leforgása alatt rengetek, anyától és apától is egyaránt.

A lényeg, lehet menni szórakozni, kikapcsolódni, de nem ennyit és ilyen gyakran.

2019. szept. 29. 14:38
 19/34 anonim ***** válasza:
39%
A babád fél éves, mégis mit kell annyira kipihenni?Egy 2-3 éves gyerek esetében még meg is érteném, de így?
2019. szept. 29. 14:41
 20/34 A kérdező kommentje:

"A lényeg, lehet menni szórakozni, kikapcsolódni, de nem ennyit és ilyen gyakran." Még jó, hogy ezt nem mások határozzák meg... :D

Igazából a Szigetre egyik nap már délután mentünk, mert be kellett fotózzunk egy kampányt, szóval ott tényleg én voltam a ludas, mert kb délután 3-tól hajnal 2-ig nélkülem volt a pici, az apukájával. Volt szó róla, hogy esetleg délután ők is kijönnek velem, de mivel nem csak szórakozni mentem, hanem munka is volt, így nem láttuk értelmét, hogy ott legyenek a melegben, porba, tömegben. A másik nap pedig altatás után mentem, és hajnal 1-kor értem haza, szóval ott konkrétan észre sem vette, hogy nem vagyok otthon.

A lánybúcsú a legjobb barátnőmé volt, és igen, hiába nem 18-20 évesek vagyunk, nekünk igenis bulik az ilyenek. Az enyém is az volt, és az övé is. Az esküvőre nem vittük, mert féltünk, hogy dugó lesz, 40 fokban nem szívesen ültünk volna órákat egyhelyben a gyerekkel a kocsiban, még úgy sem, hogy légkondis. Esküvőre nem vinnénk, amíg kicsi, és megoldható, hogy más vigyázzon rá. Nem azért, mert "szégyelljük", hanem mert szerintem egy ilyen eseményre nem való kisbaba. Ő sem érezné jól magát, és mi sem tudnánk "leengedni" teljesen. Így ő maradt itthon a nagyival.

De nagyon jó a kapcsolata az apukájával, ő is "teljes értékű szülő". Simán eteti, pelenkázza, altatja, már az első naptól kezdve. Anyukám is itt van nálunk szinte minden nap, mióta megszületett. Szóval ő is ismeri, tudja a szokásait, hogy mitől nyugszik meg, hogyan kell altatni, stb. Igazából ha mi nem tudunk vele lenni, a legjobb kezekben van, hiszen a nagyszülevel van, akik minket is felneveltek.

"A babád fél éves, mégis mit kell annyira kipihenni?Egy 2-3 éves gyerek esetében még meg is érteném, de így?"

Annyira érződik az előítélet minden válaszodból, hogy úgy érzem, feleslegesen írnék bármit, neked az nem lenne elfogadható. Hiszen ha én szültem, szenvedjek vele én, és fogadjam el, hogy lemondással jár a gyerek, nem igaz?

2019. szept. 29. 14:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!