Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Rossz anya vagyok mert nem...

Rossz anya vagyok mert nem énekelgetek, mesélek a 12 napos babámnak? Vagy azt majd csak később kell?

Figyelt kérdés
2008. nov. 16. 13:49
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem hiszem, hogy emiatt rossz anya lennél. Akkor énekelj és mesélj neki, amikor jónak látod. A gyereknevelésben szerintem nincsenek kötelező dolgok, mármint ilyen téren. Ha már gügyög meg nevet meg kapkod utánad a kis kezével, figyeli a dolgokat meg ilyesmi, biztos szívesen lekötöd egy dallal vagy mesével, ne aggódj.
2008. nov. 16. 13:57
 2/7 anonim ***** válasza:

én se fogok neki énekelni. meg is állna a fejlodesben :D

viszont beszelgetni, ha a babának lesz igenye ra, fogok (elso idokben gondolom csak aludni fog, kipiheni a szuletest), meg a babazene nagyon jo.. irtam fel, mutattam a paromnak, ment egy harminc percig, mindketten bealudtunk rajta :D meg olyan jo nyugtató volt

amugy nem hiszem, hogy rossz anya lennel, ha mindent megteszel, amit szerinted meg kell..az, hogy masnak mi a normalis, relativ.. de szerintem a rossz anya nem gondolkozik azon, hogy rossz anya e, mert nem enekel a babajank :D

szoval szerintem jo anya vagy :D

2008. nov. 16. 14:02
 3/7 anonim ***** válasza:

Attól fog beszélni, hogy hallja a ti hangotokat.

A most született gyere ISMERI a hangodat. Ezt hallotta csak idáig.

Magától is próbálja a beszédet - de akkor nem a magyar nyelvet (hangokat, stb) fogja megtanulni, hanem ahogy jön...

JÓVAL AZELŐTT, hogy beszélni kezdene, már figyel.

Egyészen pici (angol) csecsemőn mutatták ki (PET vizsgálattal), hogy különbséget tud tenni az átlag kínai és a mandarin nyelvjárás között. Aztán, ahogy a nyelvet tanulgatja, ez eltűnik, és már csak az anyanyelvére lesz ennyire érzékeny.

Úgyhogy beszélj csak hozzá, és énekelj is - normális hangon, és a lehető legtöbbet, ami még jól esik neked.

2008. nov. 16. 14:08
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

szia,

Semmiképpen nem vagy rossz anya.

De ha van egy kedves dal, az nagyon meg tudja őket vigasztalni, nyugtatni.

1-2 dalt időnként énekelj neki, és ha tetszik neki, akkor mosolyogni fog...és az olyan jó érzés..:)))

Sok sikert...

2008. nov. 16. 14:11
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Eleinte nekem is elég nehezen ment a babámmal való beszélgetés. Úgy érzetem, hogy nem tudok neki mit mondani... 2-3 hetes korában viszont éppen ezért kezdtem neki verselgetni. És érdekes módon a ritmusos kis gyerekversektől megnyugodott, elszundikált. Így akkoriban többet verselgettem, mint beszéltem hozzá. Az éneklés azonban csak mostanában megy (borzasztó a hangom:), de neki tetszik. Lehet, hogy rajtam mosolyog:)

Szerintem, ha nehezedre esik, ne énelkelj, mesélj. Elég ha beszélsz hozzá. Úgy gondolom, hogy csak annak van értelme,amit mindketten élveztek. A lényeg, hogy hallja a hangodat, és ha ez neked inkább beszélgetve megy jobban, akkor úgy is teljesen jó.

2008. nov. 16. 14:14
 6/7 anonim válasza:
100%
Emiatt nem vagy rossz anya, de ha nincs hangod, vagy hamisan énekelsz egyáltalán nem számít, minden babának az anyja hangja a legszebb! :-)
2008. nov. 16. 14:22
 7/7 anonim ***** válasza:

Énekelni sosem KELL, viszont biztos, hogy a baba örül, minél többet hallja a hangodat.

Nekem még rossz hamgom sincs, mégis csak kb 1-2 hónapja éneklek rendszeresen a 6 hónapos babámbnak. Egyszerűen nem éreztem úgy, hogy "jönnének" az énekek belőlem.

Igaz, én meg sokat beszéltem neki már az első napoktól. Mindent kommentáltam, amit csináltam: "Most megmelegítem a tejet, beleteszem a kakaót és kaláccsal ezt eszem reggelire. Hmm, kicsim, tudod milyen finom ez?" és hasonló teljesen hétköznapi dogokat.

Most már viszont mindig bújom az internetet, hogy rég elfeledett dalokat, mondókákat is mondjak neki, mert egyszerűen imádja. Ha nyűgös megnyugszik, ha meg csak úgy elkezdem, egyből úgy figyel, hogy közben csillog a tekintete és mosolyog.

szerintem próbálj meg beszélni hozzá, aztán majd idővel biztos megjön a kedved az énekléshez is. :)

2008. nov. 16. 15:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!