Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kőszívű anya vagyok? Mégis,...

Kőszívű anya vagyok? Mégis, mennyit kellene ölben lennie egy 3 hós babának?

Figyelt kérdés

Úgy értem, az etetésen túl.

A kislányom már szépen eljátszik a játszószőnyegen, ill. egyedül elalszik a kiságyában, egész éjjel. Kiegyensúlyozottnak látom, sokat mosolyog, ritkán sír. Én napi két-háromszor veszem csak fel, pl. hogy könyvet nézegessünk, egyébként inkább odaülök mellé, és úgy játszunk, tornázunk, stb.

A nagyi viszont az mondja, hogy többet kéne "szeretgetni", mert azt várja, azt igényli, hogy fölvegyék, ringassák. Én ezt nem vettem észre. Szerintem én így is szeretem, hogy játszom vele. De most elbizonytalanodtam.

2008. nov. 16. 13:32
 1/8 anonim ***** válasza:

Dehogy vagy kőszívű.

Az én 4 hónapos kicsi fiam is gyakorlatilag egész nap a szőnyegén van,én meg ülök mellette és játszunk.

Akkor szoktam felvenni,ha nyűgös,különben nem.

Ha a kislányod kiegyensúlyzott gyerek,akkor nyilván,ez jó így neki.

Ne ostorzod magad!

Boldog babázást!

2008. nov. 16. 13:38
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
vannak akik ezt vallják, vannak akik azt. Én sem fogom állandóan felvenni majd a gyermekem. Van egy ismerősöm, ő már a születése után állandóan fogta a kisfiát, aminek az lett az eredmény, ha lerakta valahova a gyerek üvöltött. Úgy főzőtt, mosott, hogy a gyerek a kezébe volt, amitől meg ugye egy idő után inhüvelygyulladást kapott. Nem jó az sem, ha valaki állandóan fogja a gyerekét.Ha a babát zavarná ez a helyzet, biztos sírna, hogy értésedre adja, hogy vedd fel. De ha Te kiegyensúlyozottnak látod, akkor nem kell ennél többet ölben lennie.
2008. nov. 16. 13:41
 3/8 anonim ***** válasza:
Szia! Gratula! Szerintem nagyon jól csinálod. Ezt mutatja az is, hogy a kislányod kiegyensúlyozott, nem sírós. Nem ez az utolsó eset, hogy úgymond kritizálnak, tudod, gyereknevelésbe mindenki szeret beleszólni. Nagymamáink (dédnagymamáink) még nem nagyon játszottak a saját gyermekükkel, ök a szeretetet inkább a cipelgetésben látták (igaz vezették a háztartást, s többnyire egyedül!). A szeretet nem csak ölbe vevésböl, hanem játszásból, sétálásból stb. áll, mind abból, amit közösen csinálsz a babáddal. Ha sírósabb lenne, te is biztos többször vennéd az öledbe.
2008. nov. 16. 13:47
 4/8 anonim ***** válasza:

Szerintem nem kell álandóan az öledbe lennie a babának ahoz, hogy érezze mennyire szereted. arról nem is szólva hogy megszokja és utána hiába tenéd le nem tudod. A nagyszülők hajlamosak elkénysztetni az unokákat (ez a dolguk:))

Én se cippeltem mindig a fenekét a fiamnak, mi is játszottunk a szönyegen, meséltem, énekeltem közbe pedig simogatás babusgatás. Megvolt a kontaktus kettőnk között:)

Ne hallgas senkire csak a szívedre. De egy biztos jól használd ki azt időd amig otthon vagytok, mert utána szinte csak "lopva" tudtok együtt lenni (munka, vacsora, házimunka stb.) jó babázást

2008. nov. 16. 13:47
 5/8 anonim ***** válasza:

nem vagy koszivu. szerintem egy gyerek akkor lesz kiegyensulyozott (és ezt hatarozottan megmondom mar a leendo nagyszuloknek is), hogy akkor kell felvenni, ha Ő akarja, es nem akkor, amikor mi.

nagyon jol csinalod, es ez a lanyod lelkivilagan is latszik, ne hagyd magad befolyasolni!

2008. nov. 16. 14:05
 6/8 anonim ***** válasza:
Szerintem inkább irigylésre méltó vagy, és nem kőszívű! Ügyesen csináltad, a babád tudja, hogy számíthat rád, kiegyensúlyozott, boldog. Nem mindenki egyformán szeretni, ha ölelgetik. Az öcsém mindig bújós volt, én nem. Pedig egyformán szeretjük anyut, és ő is minket. Jól reagálsz az igényeire, szerintem ennyi az egész!
2008. nov. 16. 14:17
 7/8 anonim ***** válasza:
szia nekem mind a két lányom ölben volt szinte egész nap addig amíg el nem indultak, én nagyon szerettem fogni őket és mikor elindultak utána már nem is kéredzkedtek fel hanem szépen sétáltak sőt utána már babkocsit sem használtunk (bár előtte sem olyan sokat mert kenguruban vittük őket
2008. nov. 16. 14:32
 8/8 anonim ***** válasza:
Szia szerintem soha ne foglalkozz más véleményével. Nekem még a szomszéd is jobban tudja, hogy mit csináljak.Még ő is állandóan beleszól.Nem tudom valahogy az emberek kényszert éreznek arra, hogy beleszóljanak és érdekes mindig jobban tudnak mindent mint te. Pedig az én babám is nyugott kiegyensúlyozott szinte soha nem sír és mégis állandóan jó tanácsokkal látnak el. Ki rossz indulatból, ki jó indulatból mondja.Én meg megtanulom elengedni a fülem mögött. Neked is ezt tanácsolnám. Amúgy gratulálok a boldog babádhoz és csak így tovább.
2008. nov. 16. 15:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!