Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ti mit csináltatok, mikor 5...

Ti mit csináltatok, mikor 5 hónapos babátoknak a mozgásfejlődés miatt felborult az alvási ciklusa?

Figyelt kérdés
4 és 5 hónapos nevelt babáim vannak. Az 5 hónaposamnak kb. 3 hete drasztikusan felborult az alvási ciklusa. Eddig nagyon jó alvó volt. Most ott tartunk,hogy nappal alszik 2x fél órát. Éjszaka pedig 2-4-szer ébred fel,és csak ölben,sétáltatva alszik vissza. Az utolsó ébredésnél pedig csak tápszerrel. Ez hajnal 4-5 kórúl van. Nem szívesen adok neki ilyenkor tápszert,mert 8 kg. Próbáltam teáztatni,elfogadja ugyan,de nem alszik vissza. Most altattam vissza már harmadjára ma. Estére olyan fáradt már,hogy végigsírja a fürdetést (fél 8-kor fürdik),pedig nagyon szeretett fürdeni. A napirendje kialakult. 5x eszik naponta,3x tápszert,2x vegyesen táplálom gyümölcs,főzelék vagy tejpép. Jó étvágyú,így gondolom,éhes nem lehet éjszaka. A mozgásfejlődése nagyon beindult. 3 hete kezdett el kúszni. Most már kutyázik,és kezd négykézláb mászni. Hason alvós baba,hasról hátra 1 hónapja fordul,hátról oldalra 1 hete,de vissza hasra még nem tud. A kiságyban alvás közben is megfordul,ez ébreszti fel. Próbáltam hálózsákban altatni,abban is megfordul,nem vált be. Nálatok mi vált be,és meddig tartott? Sajnálom őt,mert nem tudja kipihenni magát,és nyűgös. Én még bírom valahogy😃. Mondjuk,arra kíváncsi leszek,ha a 4 hósam is beindul,mit fognak művelni éjszakánként ketten😃. Nála pár napig tartó hozzátáplálási gondok voltak,de az nem tartott sokáig.

2019. szept. 22. 02:48
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Remélem mindannyiunk kisbabájának visszatér a régi alvási ciklusa. Ha van kedvetek,írjátok majd meg,hol tartotok. Nekem még ébred az 5 hónaposom,ahogy eddig. A 4 hónapos még végigalussza az éjszakàt. Őt nem zavarja,hogy mellette sír egy másik baba😃. Örömteli babázást nektek. Sziasztok.
2019. szept. 24. 06:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!