Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Télen jobb szülni vagy ősszel?

Télen jobb szülni vagy ősszel?

Figyelt kérdés
Első gyerekemet márciusban szültem, de a nyarunk pokoli volt. Szegénykémnek melege volt, és még csak feküdni tudott. Szeretnénk második babát, de nem tavasszal szeretnék szülni. Ősz vagy tél?
2010. júl. 15. 11:08
 1/8 anonim ***** válasza:

a lányom decemberbe született. Most 7hós lesz lassan. Mi nagyon jól "időzítettünk" mert amikor még nagyon hideg volt, akkor bent voltunk, amikor már egyre melegebb volt kint akkor már nagyokat sétáltunk. Most már iszonyat meleg van, de egész jól bírja. Kint pancsolunk az erkélyen, stb.

De szerintem hogy ősz v tél, az már mindegy :-) de én a telet jobban javaslom, de ezt majd a természet eldönti úgyis :D

2010. júl. 15. 11:11
 2/8 anonim ***** válasza:
Én Novemberben szültem és pont jó volt.Jött a tél,utálok fázni,nem unatkoztam bent a lakásba zárva:).Mostanra 8 hónapos lett,ül egyedül,feláll,imád pancsolni,strandolni,mászni a fűben stb...Már nagyon jól elvan,eljátszik a fa alatt a "hűvösben" :).Első bébi,de ha lesz még egy,tuti ősszel vagy télen szeretnék szülni.
2010. júl. 15. 11:12
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem sehogy sem kellemes mert ha télen szülsz akkor a nyarad terhessen valami katasztrófa és amikor kijössz a korházból fázol mint a kutya,ha nyáron szülsz akkor télen szenvedsz az öltözködés miatt és jaj nehogy elessek a jeges úton amikor kijössz a körházból ezt a dög meleget a hátad közepére se kívánod.Szóval ahogy összejön akkor szülök,szültem.:::)))
2010. júl. 15. 11:17
 4/8 A kérdező kommentje:
Hát én úgy gondolom hogy ősszel azért jobb, mert a gyereket még könnyebb öltöztetni ha kiviszed sétálni, mert még nem mozog annyit. Rólam szakadt a víz mire felöltöztettem a télen. Akkor volt 8-9 hónapos és egyfolytában járt keze-lába. A nyarat meg ki lehet húzni 3 fölsőben meg meg rövid szoknyában is. Persze k..rva meleg van, de inkább én szenvedjek mint a gyerek.
2010. júl. 15. 11:26
 5/8 A kérdező kommentje:
Ja, kösz a válaszokat
2010. júl. 15. 11:26
 6/8 anonim ***** válasza:
54%

Szia, én az első babámat decemberben szültem, és ez így nagyon jó is volt. Igazából nem volt így tervezve, de jó, hogy így alakult. Nem kellett nyáron hatalmas pocakkal szenvednem. Télen amúgy is be van zárva az ember a lakásba, így jó volt, hogy dec-jan-ban, amikor röpködtek a minuszok, nem fájt a szívem, hogy nem mehetünk sétálni.

Most a másodikat várom, őt már direkt úgy terveztük, hogy vagy ősszel vagy télen szülessen meg.

Kb ugyanezen okokból: nyáron ne legyen még nagy a hasam. Plusz most még az is fontos volt, hogy a másfél évesemmel nyáron még tudjunk mászkálni, ne kelljen alkalmazkodni egy újszülötthöz. És jó lesz, mert mire újra eljön a játszóteres időszak, addig már a kisebb is nagyobbacska lesz :) és már őt is lerakhatom majd játszani a homokba, fűbe.

Igazából mindegy, hogy ősszel vagy télen szülsz, szerintem az majdnem egyforma.

2010. júl. 15. 11:59
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
A babám szeptemberi, de kipróbálnék már egy nyári babát is, mert akkor többet lehetne egyszál body-ban, amikor kicsi, és többet tudnám puszilgatni a lábait, kezeit, hasát.
2010. júl. 15. 12:44
 8/8 anonim ***** válasza:

Az első januárban született a második október végén vagy november elején fog.

Az volt a jó abban hogy téli baba,hogy mire elkezdtük a hozzátáplálást mindenből volt friss alapanyag.

A második véletlenül sikerült így de vele is hasonló előnyök lesznek.

2010. júl. 15. 13:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!