Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » EDA-val és EDA nélkül való...

EDA-val és EDA nélkül való szülési élmények? Melyikkel jobb szülni?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 19. 09:25
 1/8 anonim ***** válasza:
66%

Decemberben szültem, EDA nélkül. A szülésznőm még az elején elmondott mindent az EDA-ról..már akkor tudtam, h nem fog kelleni.

A szülés nem kellemes, de életed legcsodálatosabb pillanata, fájni fog, az biztos, de én bármikor újra csinálnám!!!

Minden fájásnál arra gondoltam, h ez is közelebb visz ahhoz, hogy a karomban tarthassam a kisfiamat!

Pedig a fájdalomtűrésem a béka feneke alatt van....:)

2011. ápr. 19. 10:54
 2/8 anonim ***** válasza:
66%

EDA NELKUL!!!!!

elso fiamat anelkul szultem, nagyon fajt 36 oran keresztul vajudtam, de megeri a fajdalom! A vilag legcsodalatosabb erzese mikor a kezedbe tartod a gyermeked, s elfeledsz mindent. En fel oraval szules utan mar setaltam is.

2011. ápr. 19. 11:18
 3/8 anonim ***** válasza:
66%

EDA nélkül!!!!!

A dokim elmondta, az milyen. Hát nem kértem belőle.

16 óra kínlódás után természetes úton, fájdalomcsillapító nélkül szültem. Igaz, nagyon fájt, de ez a gyönyörűséges baba kárpótol mindenért.

2011. ápr. 19. 11:48
 4/8 krisztivan ***** válasza:
Én EDA-val szültem.Viszonylag keveset vajúdtam(8 órát).Nagy volt a fiam,szűk a csatorna és még be is kellett forgatnom a fejét mert sajnos nem jó szögben volt.Nem láttam semmi kárát mert kaptam segitséget,sőt a 3/4 óra varrást sem éreztem meg meg az egészségügyi kaparást sem amit muszáj volt csináljon a doki.Neked kell dönteni hogy mennyit bírsz és megéri -e.
2011. ápr. 19. 12:06
 5/8 anonim ***** válasza:

engem nem kérdeztek meg hogy kérek e fájdalomcsillapítót

mire kapartam a falat addigra meg már nem kaptam

pedig én is szerettem volna vmit..

2011. ápr. 19. 12:39
 6/8 anonim ***** válasza:

Én mindkettőt "próbáltam" :)

Az elsőt eda-val, a másodikat eda nélkül.

Egy másik kérdésre már leírtam, hogy milyen: http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..

Tapasztalatom: elhúzódó, fárasztó vajúdásnál, lassú tágulásnál nagyon jó dolog az eda, egyébként feleslegesnek tartom.

Ezt nem szabad előre eldönteni és ha jó az orvosod, akkor nem is hagyja, hogy te eldöntsd előre. Mindig az adott körülmények számítanak, és ugye azért ennek is van némi veszélye, még ha minimális is, de ha nem fontos, akkor nem ajánlott felesleges kockázatot vállalni.

2011. ápr. 19. 14:53
 7/8 anonim ***** válasza:

jól írja az előttem író, hogy ezt majd ott tudod eldönteni, ha elhúzódik a vajúdás, nagyon jó lehet

és nem kell attól kevesebbnek érezned magad mert edával szültél, itt is írják, hogy azért nem kértek mert így érezték, hogy minden fájásnál egyre közelebb van a gyermekük...

hát én edával szültem, bár a 16 órás vajúdásomból, csak 3 órát kaptam, de azalatt nem éreztem hogy így kevésbé várnám a fiam.

nekem az a véleményem, hogy ha nem muszáj nem kell szenvedni, az mitől lenne jó a gyereknek???

és bennem az is bennem volt, hogy úgy éreztem már semmi erőm nem lesz a kitolásra, így a 3 óra alatt szépen kipihentem magam és 20 perc alatt kinyomtam a fiam (akkor már eda nélkül), azért az mégis jobb mint a császár

szóval ebben ne hallgass másokra, csak az orvosodra és magadra!

kívánom, hogy ne legyen rá szükség! könnyű, gyors szülést!

2011. ápr. 20. 01:02
 8/8 anonim ***** válasza:
Én EDA-val szültem és nem bántam meg... szülésznővel, orvossal előre lebeszéltem, hogy abban az esetben ha lehet, szeretnék élni vele... elhúzódott a vajúdásom, nagyon nehezen tágultam és már császárt emlegettek... de végül is minden rendben lett... az első adagnál teljesen elmúlt a fájdalom, ekkor aludtam is, mert addigra nagyon kifáradtam, második adagnál már csak tompította a fájásokat, mindent éreztem és a kitolásnál is... semmivel sem érzem magam kevesebbnek ez miatt, nem is értem, hogy minek jönnek ezzel az anyukák... szeretnénk második babát, és ha lehet, akkor is kérni fogom... amúgy nagyon jó szülésélményem volt, és a férjem csak azért maradt végig velem, mert elmondása szerint látta, hogy nem vonaglok a fájdalomtól és ez őt is megnyugtatta :DDDD
2011. ápr. 20. 10:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!